Jevgenij Prigožin
Aktuality, Bezpečnosť,

Nepresviedča, ale dáva šancu. Vojenský expert komentuje ďalšiu ponuku šéfa Wagnerovcov pre väzňov

Odsúdení ruskí občania, ktorí chcú ísť na front, dostávajú šancu brániť Rusko so zbraňami v rukách. Nikto im ale nesľubuje, že na fronte to bude ľahké a zábavné, napísal v Telegrame vojenský expert Boris Rožin. Zdôraznil, že každý by mal vedome pristupovať k rozhodnutiu zúčastniť sa špeciálnej operácie na Ukrajine. Niektorí z väzňov, ktorí išli do prvej línie, dostávajú štátne vyznamenania, no sú medzi nimi aj straty.


 

„Prigožin nepresviedča väzňov, aby išli, nesľubuje, že všetko bude ľahké a zábavné. Dostanú šancu bojovať za krajinu, taká možnosť tu pre nich je. Ale tí, ktorí pochybujú, ich nikto neťahá silou, naopak, sám hovorí, že nie je hanba odmietnuť, nie je to zbabelosť, “vysvetľuje Rožin.

 

 

Na Telegrame sa objavilo video, na ktorom Jevgenij Prigožin, verbuje dobrovoľníkov pre bojovú skupinu Wagner na území nápravného zariadenia v Jekaterinburgu. Predtým sa podobné záznamy objavili aj z iných miest výkonu trestu, kde väzňom ponúkajú pol roka na fronte, za čo majú zaručenú milosť.

 

Zakladateľ súkromnej bojovej skupiny Wagner ponúka trestancom odčiniť svoju vinu v boji. Video

 

“Ak si už išiel s nami, niet cesty späť, nikto sa do kolónie nevráti”
“Mimochodom, poznám prípady, keď z kolónie idú ľudia do bojovej skupiny Wagner, ktorí majú do prepustenia len mesiac-dva. Pýtam sa ich:
– Načo to potrebuješ? Ísť na vojnu – na šesť mesiacov keď už nemáš za čo sedieť?
– Ja sa chcem vrátiť domov ako muž, odpovedajú. – Aby som sa nehanbil pred mamou a otcom, vysvetľuje Prigožin.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov