Ruská taktická raketa Iskander-M. Škoda, že Rusi utajujú straty svojej techniky počas bojov na Ukrajine. Možno by z toho vyplynulo, že Ukrajinci doposiaľ žiadnu nezostrelili. No teraz si chcú rovno trúfnuť na „atómovú“. Nuž, Česi majú na ukrajinskú provokáciu so „špinavou bombou“ krásne prirovnanie. Kto jej uverí, stane sa „majstrom sveta v skoku na špek“. Zagratulujme im!
Aktuality, Bezpečnosť,

Schéma so špinavou bombou je odhalená!

Ruské noviny Vzgljad v stredu napísali, že ukrajinské úrady ukončili technickú prípravu so „špinavou bombou“, pripravený je vraj aj jej nosič, falošná raketa, ktorú naplnia rádioaktívnym materiálom, aby mohla byť zostrelená nad Černobyľskou uzavretou zónou, uvádza zdroj, ktorý je oboznámený s celou situáciou. Vo štvrtok to presne takto verejne potvrdil počas rokovaní Valdajského klubu aj prezident V. Putin, pričom zdôraznil, že Moskva nepotrebuje atómový úder na Ukrajinu, že to pre ňu nemá žiadny politický a ani vojenský zmysel.


 

A ako Ukrajinci dosiahli „špinavú atómovku“? Putin uviedol, že „ostatky atómového paliva trošku preformátovali – technológie, ktoré má Ukrajina, to umožňujú – vložili ich do rakety Točka-U alebo niekam inam, do inej (rakety),“ a že teraz chcú toto zariadenie vybuchnúť, aby mohli povedať, že Rusko to urobilo, že ono nanieslo atómový úder.

 

Deň predtým, v stredu 26. 10. 2022 noviny Vzgljad uviedli, že „špecialisti fabriky Južmaš už pripravili falošnú „raketu Iskander“, ktorej hlavicu idú naplniť rádioaktívnym materiálom a potom ju „zostrelia“ silami ukrajinskej PVO nad uzavretou zónou Černobyľskej atómovej elektrárne, aby mohli do sveta pustiť správu o ruskom útoku atómovou náložou,“ povedal informovaný zdroj a vysvetlil, že falošná „raketa Iskander“ bola vyrobená z hlavice taktickej rakety Točka-U.

 

Taktickú balistickú raketu krátkeho dosahu Točka-U vyvinuli sovietski konštruktéri ešte v časoch ZSSR

 

Po tom, ako bude falošná raketa „zostrelená“, Kyjev plánuje ukázať západným a ukrajinským médiám fragmenty z nej a časti elektroniky „rakety Iskander“, aby sa Západ presvedčil o vine Ruska.

 

Pred nedávnom minister obrany RF Sergej Šojgu upozornil svojho indického a čínskeho kolegu o možnosti provokácie Ukrajiny so „špinavou bombou“. Predstaviteľ Ruska v OSN Vasilij Nebenzja o týchto ukrajinských provokačných plánoch podrobne technicky informoval nielen generálneho tajomníka OSN, ale aj BR OSN. Upozornil, že Moskva bude na tento krok Kyjeva nazerať ako na akt medzinárodného terorizmu.
No a to, že nielen Ukrajina, ale už aj USA sa chystajú obviniť z atómového útoku Rusko, zbadalo MZV RF v charaktere vystúpenia predstaviteľa USA na rokovaní prvého výboru VZ OSN. Svetu poznatky o tejto provokácii oznámil zástupca vedúceho ruskej delegácie v OSN Konstantin Voroncov. Rusko podľa neho nevylučuje, že súčinnosť pri konštruovaní „špinavej bomby“ sa Ukrajine dostala aj od niektorých ďalších štátov Západu.

 

Ak sa na celú situáciu pozrieme naozaj triezvo, musíme uznať, že svet je mozgovo naozaj veľmi zdegenerovaný, ak je schopný prijať, že Rusko bude s atómom útočiť tam, kde to vôbec nepotrebuje, kde zatiaľ dosahuje všetky ciele svojej špeciálnej vojenskej operácie a to pri obyčajnom racionálnom úsilí. Pretože fakty o situácii na bojisku sú jedna vec a propaganda mienkotvornými médiami je vec iná.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov