Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Spojené štáty testovali komponenty hypersonických zbraní. Video

Americká armáda v stredu testovala komponenty hypersonickej zbrane. Pentagon ich označil za úspešné. Raketa bola vypustená z námorného štartovacieho miesta NASA vo Virgínii, aby vykonala takmer tucet experimentov s hypersonickými zbraňami. Testy hodnotili komunikačné a navigačné zariadenia pre hypersonické zbrane, ako aj pokročilé materiály, ktoré dokážu odolať teplu v „skutočnom hypersonickom prostredí“.


 

 

Hypersonické klzáky sú vypustené z rakety v hornej atmosfére a potom smerujú k svojmu cieľu viac ako päťnásobnou rýchlosťou zvuku, približne 6200 kilometrov za hodinu. Pentagon testoval prototypy pomocou meteorologickej rakety. Stredajšie testy boli určené na testovanie budúcich aspektov nejadrových schopností globálneho úderu námorníctva a armádnych hypersonických zbraní s dlhým dosahom.

 

Spojené štáty a ich rivali nedávno zrýchlili tempo vývoja hypersonických zbraní novej generácie. Práca na hypersonických zbraniach v Spojených štátoch bola odpoveďou na program vytvorenia takýchto zbraní v Rusku, ktoré podľa oficiálnych vyhlásení už uviedlo do prevádzky raketové systémy Avangard odpaľované z medzikontinentálnych balistických rakiet.

 

Západní analytici odhalili ďalší test ruskej rakety Burevestnik

 

Americké testy hypersonických zbraní prebiehali na pozadí výcviku ruských strategických jadrových síl. Ruská strana o týchto cvičeniach vopred informovala Pentagon. Predchádzajúce takéto cvičenie sa uskutočnilo 19. februára 2022, päť dní pred začiatkom invázie na Ukrajinu.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov