Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská námorná pechota ostala zaseknutá pod paľbou v Pavlovke – na vine je neschopný generál

Na Ugledarskom smere sa vyvinula veľmi zložitá situácia a hlásia sa straty 155. námornej brigády tichomorskej flotily v Pavlovke, ktorá obsadila polovicu osady, nabehla na obranu Ozbrojených síl Ukrajiny a dostala sa do palebného vreca. Podľa veliteľa práporu „Vostok“ Alexandra Čodakovského bola ofenzíva v tomto smere predčasná, no niekto sa rozhodol inak.


 

 

Podľa vojenských korešpondentov z terénu sú teraz v Pavlovke špeciálne jednotky Donbasu „Kaskad“ a námorná pechota 155. brigády tichomorskej flotily. Nad Pavlovkou je Ugledar, ktorý na 1800 metrov vzdialený, umožňuje Ozbrojeným silám Ukrajiny korigovať delostreleckú paľbu aj bez použitia silnej optiky. Kyjevským silám, vytlačeným z polovice dediny, sa podarilo stiahnuť zálohy a zorganizovať obranu.

 

Podľa informácií od vojenského veliteľa Alexandra Sladkova je situácia v Pavlovke veľmi zložitá, námorná pechota nevie osloviť vedenie ministerstva obrany, museli sa listom obrátiť na guvernéra Prímorského územia Olega Kožemyaka, aby cez neho riešili situáciu. Velenie navyše o situácii v Pavlovke vie, no už niekoľko dní sa nevie rozhodnúť.

„Opäť nás vrhli do nepochopiteľnej ofenzívy generála M. a jeho korefanského krajana A., aby si M. vyslúžil prémie pred náčelníkom generálneho štábu a A. súdruhovi M. sľúbili Hrdinu Ruska “ napísali námorníci 155. brigády prímorskému guvernérovi. Oleg Nikolajevič, prímorský ľud! Dokedy budú takí priemerní ľudia ako M. a A. plánovať vojenské operácie pre svoje správy a dostávať ocenenia za cenu životov toľkých ľudí? O nič im nejde, len aby sa ukázali. Ľuďí nazývajú mäsom,“ píšu námorníci.

 

Vojaci požiadali, aby toto odhalenie generála M. bolo zaslané vyšším orgánom, aby do Pavlovky prišla nezávislá komisia. Úderom na Pavlovku chcelo velenie prelomiť obranu Ozbrojených síl Ukrajiny ďalším obkľúčením Ugledaru a odrezaním „ugledarského rohu“. Prvé správy z tohto smeru boli plné optimizmu.

 

Ruský vojenský analytický kanál Vojenský Informátor (Военный Осведомитель) nešetril kritikov vedenia akcie v Pavlovke:

“Na pozadí publikácií od mnohých známych ľudí teraz každý vie o tom, čo sa deje v blízkosti Pavlovky. Nebudeme sa opakovať. Len pripomíname, že asi pred mesiacom a pol, v predvečer vyhlásenia čiastočnej mobilizácie, návrh vojenského veliteľa Filatova nastolil otázku, že na pozadí prísnejších trestov pre vojenský personál za dobrovoľné vzdanie sa do zajatia a nevykonanie rozkazov v čase vojny stále neexistovala absolútne žiadna samostatná zodpovednosť veliteľov za ich chyby, tyraniu, vedenie nezmyselných samovražedných útokov bez prieskumu a podpory. A teraz sme boli svedkami ovocia tejto nezodpovednosti.”

 

“Nedávno niekoľko vĺn kritiky súdruha Lapina prevalcovalo telegramy, ktorý po výsledkoch mediálnych stretov vyšiel s „vlastným vyhlásením“. Žiadne iné mená však neboli verejne menované a ako sme predpokladali, generálplukovník pôsobil ako extrémny ventil na uvoľnenie pary nahromadeného ľudového hnevu. A teraz, za tyraniu a neschopnosť velenia, organizáciu ofenzívy v podmienkach nadradenosti nepriateľa a nedostatku vlastného delostrelectva, obyčajní mariňáci platia krvou.”

 

“Preto je čas pomenovať ďalšie mená dvoch veliteľov – Achmedova a Muradova. Pre týchto súdruhov a ich patrónov by som rád pripomenul, že dejiny musia vedieť nielen písať, ale bolo by fajn si ich aj pozorne prečítať. Keďže pomerne nedávno, podľa štandardov éry, bola krajina už zajatá vlnou nemilosrdnej ľudovej revolty, ktorej jedným z dôvodov bol beštiálny postoj k ľuďom vo vojne. Bolo to potrebné pochopiť aj v momente, keď špeciálna operácia opustila formát vzdialeného futbalového zápasu a spolu s mobilizáciou sa premenila na skutočne populárne podujatie, ktoré sa nedalo skryť za bravúrne brífingy.” Dodal Vojenský Informátor.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenov:
V kupjanskom smere sa práporová taktická skupina Ozbrojených síl Ukrajiny, posilnená formáciou nacistov, pokúsila zaútočiť na pozície ruských jednotiek na úzkom úseku frontu v smere na obec Novoselovskoje v Luganskej ľudovej republike. Údery armádneho letectva, ťažké plameňometné systémy, delostrelecká paľba a aktívne akcie ruských jednotiek kyjevské jednotky zastavili. Kyjev sa okrem toho pokúsil zaútočiť na ruské pozície pri obci Kotljarovka v Charkovskej oblasti pomocou síl rotnej taktickej skupiny. V dôsledku paľby na postupujúce jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny bol útok zmarený. Za deň bolo v tomto smere zničených až 200 ukrajinských vojakov, 8 tankov, 9 bojových obrnených vozidiel a 8 pickupov.

 

V krasno-limanskom smere Kyjev neúspešne zaútočil s dvoma taktickými skupinami práporu v smere na obce Ploščanka, Arťomovka a Steľmachovka v Luganskej ľudovej republike a Jampolovka v Doneckej ľudovej republike. V dôsledku útokov ruského delostrelectva a armádneho letectva bolo zničených až 250 ukrajinských vojakov a nacistov, dva tanky, štyri bojové obrnené vozidlá, viacnásobný raketový systém „Grad“, samohybná delostrelecká húfnica a 12 vozidiel.

 

Okrem toho bolo pri meste Krasnyj Liman v Doneckej ľudovej republike v dôsledku vysoko presného úderu ruských leteckých a kozmických síl zničených až 100 militantov z nacistických formácií a zahraničných žoldnierov, vrátane asi štyridsiatich žoldnierov z USA, Veľkej Británie a Poľska, ako aj 10 bojových obrnených vozidiel.

 

V južnodoneckom smere porazila ruská delostrelecká paľba a aktívne operácie útočných skupín jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Novomichajlovka a Vremjovka v Doneckej ľudovej republike. Zničených bolo až 70 ukrajinských vojakov, jeden tank, bojové vozidlo pechoty, štyri pickupy a dve húfnice M777 americkej výroby.

 

V nikolajevsko-krivorožskom smere Kyjev so silami až po motorizovanú pešiu rotu dvakrát zaútočil na pozície ruských jednotiek v smere na obce Sablukovka a Pjatichatky v Chersonskej oblasti. V dôsledku paľby a úspešných akcií ruských jednotiek bol zatlačený späť na pôvodné pozície. Zničených bolo viac ako 50 ukrajinských vojakov, 8 bojových obrnených vozidiel a 10 ďalších vozidiel. Okrem toho, použitie dronov-kamikadze zničilo dve samohybné delostrelecké húfnice Ozbrojených síl Ukrajiny pri obci Novopetrovka v Chersonskej oblasti.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo zasiahli veliteľské stanovište 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obci Prečistovka v Doneckej ľudovej republike, ako aj 67 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku ​​v 184 miestach.

 

Pri meste Záporožie bol zničený muničný sklad 65. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Okrem toho v obci Krasnoarmejsk v Doneckej ľudovej republike bolo pri útoku na sklad raketových a delostreleckých zbraní Ozbrojených síl Ukrajiny zničených 120 rakiet amerického systému HIMARS, 250 rakiet viacnásobného raketového systému „Smerč“ a dve transportné nakladacie vozidlá.

 

Stíhacie lietadlo ruských vzdušných síl zostrelilo jedno ukrajinské bezpilotné lietadlo nad ostrovom Džarylgač v Chersonskej oblasti. Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 16 bezpilotných lietadiel v oblastiach Plodovoje, Višnevoje, Ľvovo, Peršotravnevoje, Iščenko, Bruskinskoje, Novaja Kachovka v Chersonskej oblasti, Snigirevka v Nikolajevskej oblasti, Nikoľskoje, Volnovacha, Ljubovka a Novoandrejevka v Doneckej ľudovej republike.

 

Cherson sa zmenil na pevnosť. Ukrajina sa snaží o aktivitu po celej frontovej línii

 

Bolo zostrelených osem rakiet, vrátane šiestich rakiet amerického viacnásobného raketového systému HIMARS pri obci Antonovka v Chersonskej oblasti a meste Doneck, dve rakety „Oľcha“ pri obci Antonovka v Chersonskej oblasti, ako aj jedna americká antiradarová raketa HARM pri obci Novaja Kachovka v Chersonskej oblasti. Okrem toho bola pri obci Kuzemovka v Luganskej ľudovej republike zostrelená ukrajinská balistická raketa „Točka-U“.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov