Wagnerovci
Aktuality, Bezpečnosť,

Chystajú Wagnerovci prevrat v Rusku? Video

Absolvent filologickej fakulty Moskovskej Lomonosovej univerzity, doktor sociálnych vied Katolíckej univerzity Francúzska, vojenský odborník, novinár, doktor sociálnych vied Vatikánu a absolvent Sorbony Alexander Germanovič Artamonov odpovedal na otázky litovského moderátora.


 

 

Vraj sa hovorí o tom, že Wagnerovci chystajú v Rusku prevrat.

Artamonov je názoru, že proti Rusku ako západ stojí predovšetkým MI-6, Američania a čiastočne Francúzsko. Plánmi sa zaoberá skôr MI-6, Američania sú primitívnejší. Nemyslí, že ostatné západné štáty hrajú nejakú úlohu, vrátane Nemecka v osobe Scholza a Baerbockovej, ktoré je okupované americkými základňami, a podľa toho sa predstavitelia Nemecka správajú. Podľa jeho názoru sa Nemci bránia dodávkam zbraní na front, ako to len ide.

 

Súkromná vojenská spoločnosť Wagner (ČVK Wagner), to sú útočné jednotky. Odporúča sa pozrieť na film Najlepšie v pekle (Лучшие в пекле), ktorý vraj veľmi realisticky opisuje prácu wagnerovcov. Fakticky sa jedná o samovrahov, pretože bojujú v prvej línii v kontaktnom boji s protivníkom a miera prežitia je tam ako v Stalingrade, asi 10-20%. Nemajú právo sa nechať zajať, musia použiť granát, keď sú v bezvedomí, granát je umiestnený tak, aby pri manipulácii s ich telom vybuchol. Slová Wagnerovcov: „My sme uzavreli zmluvu s vlasťou, so svojim svedomím a sami so sebou a tú zmluvu musíme plniť, živí či mŕtvi. S týmto nastavením by bolo zvláštne čakať práve od týchto ľudí, že by sa chceli zmocniť vlády nad Ruskom alebo meniť jeho mocenskú štruktúru. Majú úplne iný cieľ, stať sa vojenskou elitou, ako svojho času kozáci. Už sa v ňu premenili, dokazujú to so zbraňou v ruke.

 

Navyše Wagner pôsobí nielen na Ukrajine, ale napríklad aj v Afrike, kde Wagnerovci donútili Francúzov opustiť Stredoafrickú republiku (zásoby uránu), Nigériu a Mali. Kontrolujú bezpečnosť spoločne s miestnym obyvateľstvom. V Stredoafrickej republike naviedli ústavný poriadok, ktorý Francúzi nedokázali zaviesť niekoľko desaťročí. Je jasné, že sú nástrojom štátnej politiky. Wagner už je súčasťou elity, nepotrebuje si sadnúť do kresla prezidenta alebo ministra obrany. Nie je tu ZSSR a ľudia môžu mať aj bez toho bohatstvo aj veľkú moc ako elita štátu. Nie je nutné byť členom politbyra, aby sa človek domohol nejakých výdobytkov.

 

Dnešná Koordinačná rada predpokladá predovšetkým zodpovednosť. Takže Wagnerovci sa nemusia ničoho zmocňovať, nie je to ani dosť dobre možné, pretože vo vnútri bloku tajných služieb v Rusku existuje veľmi veľa síl, verte mi to. Ja sám som ešte šéfom správy S, pracovníkov bezpečnostných orgánov Kremeľ 9, takže v Rusku je dosť ľudí brániacich ústavnú vládu. Sú to aj historické oddiely Vympel, Alfa, a špeciálne ústredie v Čečensku, čečenské jednotky, Ruská garda, Kozáci, iné zvláštne jednotky. Ruská garda je priamo podriadená prezidentovi. Takže aj keby Wagnerovci chceli, tak by to urobiť nemohli, ako že to aj tak nemajú v úmysle, oni sami sú našou vojenskou elitou so zvláštnym postavením. A predovšetkým sú to útočné jednotky. Nie je potrebné odsudzovať, že do svojich radov berú aj odsúdenca, keď vstúpi do ich radov, trest je im odpustený, ak budú pol roka v zostave útočných jednotiek. V dôsledku určenia Wagnerovcov ich prežije málo, a tí, ktorí prežijú už sú po tých zážitkoch boja so súdruhmi úplne iní.

 

Rusko vstupuje do epochy vojny a to veľmi natvrdo, takže obrodzuje to, čo vždy tvorilo kostru Ruského impéria, vojenskú elitu. 30 rokov Rusko likvidovali. Vyhrážali sa Rusku, že už sa tam nikdy nebudú rodiť takí ako Alexander Matrosov (ktorý svojim telom zakryl guľomet, aby súdruhovia mohli to guľometné hniezdo zlikvidovať a postúpiť ďalej). Mali za cieľ zbaviť Rusko vojenskej elity a tým aj jeho samostatnosti. Rusko pri svojej veľkosti nemôže žiť bez kostry v podobe vojakov, všetkých silových štruktúr. Vojaci boli vždy na čele elity, na čele šľachty. Elita nebude povstávať vzájomne proti sebe, pretože nemusí. V štátoch, kde vládnu vojaci bývajú prevraty, ale to nie je prípad Ruska, kde je zastúpených mnoho národov i náboženstiev. Prevrat na tomto základe je nepravdepodobný.

 

Môže sa sformovať lobby, nejaká silná skupina ľudí, ktorá presadzuje uplatňovanie svojich ideí. U nás sú teraz dve také lobby, jedno veľmi silné, liberálne, zastúpené blokom finančníkov: Kudrin, Nabiullinova a ďalší, ktorí svoje idey nijako neskrývajú. A je tu silnejúca lobby, ktorá je zastúpená silovými štruktúrami, ktoré sa veľmi rozhodne dostávajú k moci. Je to vojensko-politické lobby. To je úplne normálne, keď je štát vo vojne. Bolo to tak v dejinách vždy, keď je štát vo vojne, je nevyhnutné, že sa k moci dostávajú vojenské zložky. Tí ľudia, ktorí teraz bojujú, získavajú právo hlasu, svojich zástupcov, ktorí chcú, aby ich počuli veľmi vysoko, až v Kremli. Kremeľ v osobe vrchného veliteľa to vníma a je s nimi solidárny. Je zrejmé, že tento vývoj predpokladal aj s nevyhnutnou „čistkou“. Čistka nemusí znamenať hneď popravy alebo nejaké hrozné veci, jednoducho od moci odídu tí, ktorí historicky odísť musia.

 

Vojaci majú svoj pohľad na rozvoj štátu: vrátenie ruských krajín a hájenie záujmov Rusov, nech sú kdekoľvek, a už to aj zaznelo. Rusko sa opiera o články 106 a 107 OSN, ktoré ho oprávňujú trestať nacizmus bez povolenia Bezpečnostnej rady OSN po práve víťazného štátu nad nacizmom v 2. svetovej vojne. Vyvoláva to oprávnený strach u nacistov v Pobaltských štátoch, pretože ľudia, ktorí stavajú pamätníky nacistom a organizujú pochody nacistov vo svojich mestách, dobre vedia, čo robia. Domnievali sa, že sú beztrestní a teraz dostávajú strach z nového Ruska z jeho nového prístupu. A nielen v Pobaltských štátoch, napríklad aj v Arménsku a na Kaukaze. Títo ľudia sa oprávnene boja, pretože Rusko sa obrodzuje na základe vojenskej elity a bude tvrdo hájiť záujmy svojich občanov.

 

Mali sa báť vždy. V čase Dudajeva, keď obsadili mesto Buďonovsk a pôrodnicu, boli všetci následne potrestaní smrťou, pričom nielen vykonávatelia, ale aj objednávatelia! Postupoval tak aj ZSSR, napríklad v Libanone v roku 1982, kde palestínski teroristi uniesli štyroch ruských diplomatov a jednému hneď odrezali hlavu. Netrvalo ani jeden deň a prišiel výsadok jednotky Vympel, špecnazu ZSSR, a teroristov zlikvidovali vrátane starešín rodov, ktoré to mali na svedomí. Už to potom nikto neskúsil, unášať sovietskych diplomatov, podobné veci treba trestať, vrátane nacistov.

 

Pri jeho rozhovore s francúzskym novinárom ruského pôvodu Dmitrijom de Koshkom mu opäť pripomenul činy banderovcov – koruny z detí (3-4 roky), ostnatým drôtom pripútaných za živa k stromu. A pripomenul to preto, že v Chersone Ukrajinci šíria plagát s touto fotografiou s textom: „Chersonci s vami a vašimi deťmi urobíme presne toto!“ Takí ľudia, ktorí zabíjajú deti, nemajú právo na život. Na Chersonskom fronte sa našim s posilami uľavilo, pretože početne jednoducho nemali šancu ju udržať. Pri mobilizácii schválne povolávali starších vojakov so skúsenosťami, aby to nedopadlo ako vo vojne na Kaukaze v deväťdesiatkach, kde bojovali povolaní mladí chlapci a zbytočne umierali. Počul som teroristov, ktorí hovorili, že radi podrezávajú tie tenučké krčky. Potom Rusko povolalo skúsených veteránov z Afganistanu a vojna skončila veľmi rýchlo. Vtedy už aj kaukazské kmene pochopili, čo im to prináša. A výsledkom je, že teraz ruský vojak spoločne s čečenským bojujú na Ukrajine. A kto pochybuje o výsledkoch špeciálnej vojenskej operácie, nech si uvedomí, že už teraz sme získali 8 miliónov obyvateľov zakalených vojnou, ktorí navyše celkom jasne podporia presne štruktúrovanú vojenskú moc v Rusku. A títo ľudia svojím životom počas bombardovania svoju rozhodnosť už predviedli. To jednoducho nemôže neovplyvniť politickú situáciu v Rusku. Navyše to znamená prírastok obyvateľstva.

 

A to ešte do toho nepočítam 2 milióny obyvateľov Krymu, ktorých sme získali v roku 2014. Rusko má o 10 miliónov, politicky veľmi aktívnych občanov, viac. Takže je smiešne myslieť si, že by wagnerovci potrebovali robiť nejaký prevrat. Rusko sa teraz „sústreďuje“! Už sa prejavuje logika vojny, nie mieru. Rusko pomaly prechádza do vojnového stavu. Z roku 1941 si vzala skúsenosť, a preto bojujú profesionáli. Rusko si šetrí svoje mladé pokolenie, svoje kádre. V roku 1941 bola celková mobilizácia a do boja šli všetci, takže umieralo veľa nevycvičených ľudí. Dnes bojujú profesionáli, aby sa štát mohol rozvíjať a šetril si svoju mládež, aby zakladala rodiny. Je to vojna nového typu, ktorá funguje podľa nových zákonitostí. Nech nepriatelia nedúfajú, že necháme v tejto vojne pozabíjať svoju budúcnosť.

 

Červenú vlajku najskôr vyvesíme v Odese, v oblasti Nikolajeva, pretože ide o dôležité strategické body, nemusí byť za každú cenu vyvesená hneď v Kyjeve. Naši nepriatelia nám pripravujú problémy v Kirgizsku – Taliban, ISIL, výbušná situácia. Veľmi vážna situácia je na Kaukaze, kde sa provokuje stret Arménska s Azerbajdžanom. Azerbajdžan má pod palcom Veľká Británia, MI-6, veľmi silná rozviedka, ktorá má aj podľa Američanov prsty vo vyhodení plynovodu Severný prúd 2. MI-6 tak pripravila Nemecko o plyn aj elektrinu, čo je veľká rana pre nemeckú ekonomiku. Rovnako sa MI-6 podpísala na výbuchu na Krymskom moste. Zo strany Arménska pôsobia Francúzi, ktorí už vyzbrojujú Arménsko a pôsobia tam ich inštruktori, spoločne s Američanmi. A ako dvoch bojových kohútov dráždia proti sebe Arménsko a Azerbajdžan, aby vyvolali nový konflikt, ako detonátor Kaukazu. Pašinjan neriadi všetko v Arménsku, je tam silne zastúpená francúzska rozviedka prostredníctvom rôznych extrémistických organizácií. Stále prebiehajú manévre armád Azerbajdžanu, Turecka a Gruzínska dva kroky od ruskej hranice. Stalin chybne pripojil Osetsku ku Gruzínsku… Môže tam čoskoro vzplanúť konflikt.

 

Ďalší front nám organizujú na severe v Pobaltských štátoch. NATO má plán navýšiť útočné sily (specnaz) 300-400 tisíc ľudí na hraniciach s Ruskom, skúsených vojakov! Všetky tieto štáty okolo Ruska tým provokujú to, že sa stanú vojenským cieľom Ruska. Žiadne „elity“ll v týchto štátoch nehájia záujmy svojich občanov. Lukašenko sa choval neustále dvojako, teraz už zmenil názor a spojenecký štát začína byť skutočne realizovaný. Lukašenkova politika nebola prezieravá, sám je uvedený v americkom zozname činiteľov, ktorí majú byť zabití, rovnako ako napríklad Sulejmániho, Kaddáfího, Husajna a tak ďalej. Pripomenul vraždu Miloševiča a poukazuje na to, že následne tribunál v Haagu ospravedlnil Miloševiča, že bol nevinný. To už však nikto nevie. Litva otvorila zastúpenie Taiwanu, čo je šialenstvo. Čína im to spočíta, pritom to vôbec nebolo nutné. Všetci musia začať hájiť svoje vlastné záujmy, namiesto tých amerických.

 

Ruský film “Najlepší v pekle” (2022)

 

Moderátor sa pýta, či je pravda, že sú v Bielorusku Kinžaly:

Vôbec to nie je nutné. Strategické letectvo je neustále vo vzduchu a v Rusku už koluje vtip, že Veľká Británia je štát jednej rakety. Stačí jeden Sarmat a bude po nej. Kinžal letí rýchlosťou 10tich machov, protiletecká obrana pracuje rýchlosťou 3-3,5 machov. Bojová hlavica Sarmat sa skladá z desiatich blokov, každý blok nesie jeden Avangard. Takže desať blokov, z ktorých 2-3 môžu byť falošné ciele. Jeden Avangard dokáže zmiesť územie od Wellsu až po Londýn. Stačia 2-3 Avangardy a bude po Veľkej Británii, zostane Škótsko. V jednom Sarmate môže byť 5-6 Avangardov, ktoré nemožno zostreliť, letí rýchlosťou 25 machov a navyše manévruje. Takže to je, ako by chceli prakom zostreliť guľku. Vyskúšali sme ho pred očami celého sveta, takže všetci videli, že lieta… Táto zbraň nemá vo svete obdoby. A tretia zbraň je Poseidon, podvodný dron, dokáže v hĺbke okolo jedného kilometra vyvinúť rýchlosť viac ako 100 km/hod. Pred ňou je riedke prostredie, nie je to voda, také kvapalné prostredie z bubliniek. Jeden Poseidon môže vyvolať rádioaktívne cunami, tam kam sa dostane taká voda nie je možný život po dobu 100-130 rokov. A Anglicko, severné Francúzsko a Nemecko majú veľmi nízke pobrežie! Tá rádioaktívna vlna by tam mala výšku 15-20 poschodového domu. Ak použije Rusko Poseidon, nebude ani možné viniť Rusko. Nikto to nedokáže. Mohla vybuchnúť napríklad sopka, výbuch by bol v neutrálnych vodách. To je k tomu, že keď hovoril s Britom o ich účasti na výbuchu na Krymskom moste (pred oznámením Američanov, že v tom majú prsty Briti), spýtal sa ho, kde sú dôkazy. Ani po útoku Ruska by nemali dôkazy! OSN podľa jeho názoru dožíva. Guterres nezachováva neutralitu.

Preložila Irena Aneri

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov