SIG Sauer M400-DH3 3
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nová súťažná puška od SIG Sauer


USA, 16.november 2022 (AM) – SIG Sauer predstavuje samonabíjaciu pušku M400-DH3, vysoko prispôsobenú variantu AR-15 a špeciálne koncipovanú pre súťaže Multigun, s poznatkami od vlastného šampióna tímu SIG Daniela Hornera. SIG Sauer M400-DH3 je samonabíjacia súťažná puška s priamym odberom plynu. Ide o najnovší a najpokročilejší typ v portfóliu radu SIG M400 a variant pušiek a karabín AR-15.

 

 

Zbraň bola vyvinutá a vyrobená v spolupráci so športovým strelcom Danielom Hornerom, desaťnásobným majstrom USPSA v taktickej divízii Multigun a v súčasnosti tímovým strelcom SIG. SIG Sauer M400-DH3 bola špeciálne koncipovaná tak, aby maximalizovala rýchlosť, spoľahlivosť, výkon a presnosť v súťaži 3-Gun. SIG Sauer M400-DH3 je úvodným výrobkom pod značkou DH3 Daniela Hornera v spolupráci s výskumným a vývojovým tímom SIG Sauer a je to puška, ktorú v súčasnosti používa Horner v súťaži 3-Gun a Multi-gun.

SIG Sauer M400-DH3 je vybavená komorou 223 Wylde, ktorá zaisťuje bezpečný, presný a efektívny výkon s muníciou 223 Remington alebo 5,56x45mm, bez ohľadu na úroveň tlaku.

 

 

Jej 16 palcová (406 mm) ryhovaná nerezová hlaveň má šesť pravotočivých drážok s pomerom otáčania 1:8 a trojkomorový kompenzátor na zmiernenie spätného rázu. Je voľne uložená v nízkoprofilovom delenom chrániči s držiakmi M-LOK pre jednoduché pripevnenie príslušenstva a má horný predný segment lišty Picatinny pre vyklápacie predné mieridlá.

Horná zadná časť chrániča je vybavená lištou Picatinny pre vyklápacie zadné mieridlá alebo optiku. Horná aj dolná časť sú opracované z ľahkej hliníkovej zliatiny 7071-T6 a dodávajú sa v povrchovej úprave Cerakote Elite Titanium. Samonabíjacia puška SIG Sauer M400-DH3 je vybavená sadou vylepšených ovládacích prvkov ako sú tlačidlo na uvoľnenie zásobníka a manuálna poistka, sú všestranné a boli prepracované tak, aby ich ovládanie bolo jednoduchšie a rýchlejšie. Rovnako vylepšená je aj nabíjacia rukoväť.

 

 

Puška SIG Sauer M400-DH3 je vybavená jedinečnou čiernou hliníkovou plne nastaviteľnou pažbou. Dvojstupňová nastaviteľná spúšť je vyrobená z ocele A2 a hliníkovej zliatiny 6061-T6 a je nastaviteľná približne medzi 226 gramami (0,5 oz) a približne 1,36 kg (3 oz), a to na prvom aj druhom stupni.

 

 

 

Samonabíjacia puška SIG Sauer M400-DH3 s celkovou dĺžkou 876,3 mm / 34,5 palca / a hmotnosťou 3,18 kg / 7 libier / bez zásobníka /, používa kompatibilné odnímateľné zásobníky STANAG 4179 vyrobené z akéhokoľvek materiálu a kapacity. Puška SIG Sauer M400-DH3 je zatiaľ dostupná iba na americkom trhu za oznámenú maloobchodnú cenu odporúčanú výrobcom 1 699 dolárov, čo nie je ani príliš drahé pre špičkový konkurenčný variant AR-15.

Ondrej Antolík

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov