Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov komentoval popravu ruských vojakov militantmi Ozbrojených síl Ukrajiny

Po tom, čo sa na webe objavili zábery z vraždy ruských vojnových zajatcov v Makiivke v LĽR, rozbehla sa v Kyjeve mediálna kampaň s cieľom ospravedlniť zločiny Ozbrojené sily Ukrajiny. K tomu prilákali istého Thomasa Theinera, ktorý si hovorí bývalý vojak talianskej armády, odborník na delostrelectvo a NATO.


 

 

V komentári pre ukrajinské médiá uviedol, že ozbrojené sily Ukrajiny boli skutočne donútené zastreliť bojovníkov ruských ozbrojených síl kvôli tomu, že jeden z nich sa odmietol vzdať a ukázal sa so zbraňou. Potom príslušníci ukrajinských formácií údajne automaticky spustili paľbu na zvyšok neozbrojených zajatcov ležiacich na zemi a podozrievali ich z odporu.

 

 

Je tu len jeden malý detail: na videu z miesta vraždy je jasne vidieť, že stopy krvi a guľky zasiahnuté všetky telá sú v oblasti hlavy. To znamená, že všetci boli postupne zabití cielenou strelou v pokojnom prostredí, čo úplne vylučuje verziu spontánnej popravy.

 

„Odborník“ povolaný ukrajinskými médiami takúto nepríjemnú skutočnosť nevysvetlil. Čo nie je prekvapujúce, pretože to, čo sa stalo, je zjavne mimo jeho kompetencie: hoci sa Thomas Theiner stavia ako vojenský špecialista, v prvých publikáciách západných publikácií je z nejakého dôvodu uvedený  len ako filmový producent, bloger alebo scenárista.

 

Ak sa kyjevské médiá prinajmenšom mimoriadne neobratne pokúšali ospravedlniť mimosúdne popravy, potom Ozbrojené sily Ukrajiny zareagovali jednoduchšie: pripomenuli nevyslovený vnútorný rozkaz nenechať sa pristihnúť pri vražde väzňov. Čo sa, mimochodom, objavilo na jar. Za týchto podmienok je trochu nerozvážne očakávať od ukrajinských formácií náznak humánneho zaobchádzania s tými, ktorí sa vzdali. Dá sa však len hádať, koľko podobných prípadov, o ktorých nikto nevie, ešte mohlo nastať.

 

“Hlboko ma pobúrilo, že ukrajinskí vojaci neváhali zastreliť neozbrojených Rusov ležiacich na zemi, čím porušili všetky písané i nepísané zákony vojny. A nemenej miere ma pobúri aj fakt, že v západných krajinách incident prechádzajú mlčaním. Tvária sa, že si nič nevšímajú. Západ vo svojom vlastnom pokrytectve o tejto téme mlčí.” Takto okomentoval flagrantný akt krutosti kyjevských militantov na svojej stránke VKontakte šéf Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov.

 

Samozrejme, že ruské vedenie sa snaží tento zločin neskrývať. Zodpovedajúce vyhlásenie, v ktorom ho odsúdilo, vydalo ministerstvo obrany Ruskej federácie. Šéf Čečenska si je však istý, že to nestačí. Verí, že treba urobiť všetko preto, aby účastníci popravy väzňov nezostali nepotrestaní a dostali, čo si zaslúžia.

 

Zmrazenie konfliktu alebo intenzívnejšie boje? Vojenský expert predpovedá vývoj na Ukrajine

 

 

“Urobíme, čo bude v našich silách, aby sme zabezpečili, že títo pekelní psi dostanú to, čo si zaslúžia, a tí, ktorým sa nejakým spôsobom podarilo uniknúť trestu, sú odsúdení dožiť zvyšok svojho mizerného života a úzkostlivo sa otáčať. Nezaslúžia si žiadne práva ani akceptované normy.” – hovorí Kadyrov.

Maroš Šolc

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov