Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Andrej Fursov: Hlavný cieľ ukrajinskej krízy. Aký plán zmarilo Rusko

Vo všeobecnosti je Borrellova fráza o džungli a záhrade rasistická. Ale rozosmiala ma. Faktom je, že Európa je teraz vo veľmi ťažkej situácii. Očakávaná europeizácia Ukrajiny („Ukrajina tse Europe“) sa v skutočnosti mení na ukrajinizáciu Európy. Konflikt na Ukrajine ničí európsku strednú triedu a ničí Európu, prebieha jej deindustrializácia, kapitál z Európy uteká do USA.


 

„Európa je záhrada. Vybudovali sme záhradu… Zvyšok sveta, väčšina ostatných krajín sveta – a vy to veľmi dobre viete – v skutočnosti záhradou nie je. Väčšina zvyšku sveta je džungľa a džungľa môže preniknúť do záhrady.” – Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell.

 

Chcem pripomenúť, že 25. januára 2022 pripravila RAND Corporation dokument pre NSA a CIA. Hackeri ho vytiahli a je na webe. Tento dokument sa volá „Saving America, Weakening Germany“. V čistom texte sa píše, že situácia v Amerike je taká, že bez materiálnych a finančných zdrojov zvonku neprežije. Existujú len dva zdroje, odkiaľ tieto zdroje získať. Čína alebo EÚ. Ale Čína je subjektom svetovej politiky, na rozdiel od Európskej únie, ktorá je len podradným politickým orgánom. A okrem toho je čínska ekonomika naviazaná na americkú.

 

Preto bol záver urobený veľmi, veľmi jednoducho. Dokonca ho budem citovať. „Ak Nemecko začne zažívať riadenú hospodársku krízu, možno očakávať zvýšenie toku zdrojov z Európy do USA. Tempo ekonomického rozvoja EÚ takmer bez alternatív závisí od stavu nemeckej ekonomiky. A potom sa hovorí, od koho závisí nemecká ekonomika. Závisí od ruských zdrojov a od francúzskej elektriny.

 

S Francúzmi si poradia veľmi ľahko, pretože sa teraz trápia v Saheli. Francúzsko sa teraz stalo veľmi závislým od kanadského a austrálskeho paliva a môže byť vystavené tlaku. Čo sa týka nemecko-ruských ekonomických vzťahov, tak to bolo povedané, citujem doslovne. „Jediný vhodný spôsob, ako zaručiť stiahnutie Nemecka z ruskej energetiky, je zapojiť obe strany do vojenského konfliktu na Ukrajine. Naše ďalšie kroky v tejto krajine nevyhnutne povedú k reakcii Ruska. Rusi nielenže nebudú môcť nechať bez odozvy masívny tlak ukrajinskej armády na neuznané republiky Donbasu, ale môžu byť vyhlásení za agresora a môže byť voči nim uvalený celý balík sankcií. Potom môže Putin reagovať uvalením protisankcií na dodávky energie do Európy. Škoda spôsobená krajinám EÚ bude porovnateľná so škodou Ruskej federácie, ale pre Nemecko to bude ešte viac.“ To je jeden z hlavných dôvodov neporiadku, ktorý na našom pohraničí navarili Anglosasovia.

 

Preto, keď Borrell hovorí, že okolo je džungľa… No, možno džungľa. Ale potom je Európa len púšťou. Moji priatelia nedávno cestovali po Európe. Hovoria, že toľko bezdomovcov, ako vo Francúzsku, Rakúsku a Taliansku, ešte nevideli.

 

Deindustrializácia celej svetovej produkcie, ktorú možno najzreteľnejšie vidieť na príklade Nemecka, ktoré je odrezané od energetických zdrojov, je pre ultraglobalistov veľmi úspešná. Sú však aj veci, ktoré sa im zjavne nedaria.

 

A myslím si, že práve ruská špeciálna vojenská operácia zmarila mnohé z ich plánov. Prinajmenšom to bolo veľmi zreteľne zaznamenané na poslednom, 83. stretnutí klubu Bilderberg vo Washingtone od 2. do 5. júna tohto roku.

 

Boli tam dva zaujímavé momenty. Po prvé, na neverejnom stretnutí Kissinger pokarhal všetkých, ktorí zariadili obmedzenia týkajúce sa covidu. Povedal, že boli zle pripravení, mali by sa učiť od Číny. A po druhé, zaznelo, že ruská špeciálna vojenská operácia výrazne odsúva jeden z cieľov nastolenia nového svetového poriadku. Zavedenie kontroly korporácií nad štátmi.

 

Faktom je, že štáty sa zúčastňujú vojenských konfrontácií. A to znamená, že to, čo sa deje, posilňuje štáty. To znamená, že jedna z úloh, ktoré si stanovili ultraglobalisti – pohltenie štátu korporáciami – bola týmto vojenským faktorom odsunutá nabok. Takže nedostanú všetko.

 

Môžem len hádať, ale myslím si, že môj odhad je správny. Faktom je, že ukrajinskému režimu na začiatku roku 2022 chýbali dve veci: palivo a letectvo. Na konci 23. roku sa im Američania chystali dodať F-15 a F-16 a vyriešiť tento problém. Navyše postaviť dva plynovody z Rumunska a Poľska, čím sa odstráni problém s palivom a mazivami. A na začiatku 24. roku plánovali prudko zvýšiť provokácie. Je jasné, že Západ si dobre uvedomuje, že Ukrajina, ukrajinský režim nemôže poraziť Rusko. Ale ak sa to plánovalo na začiatok roku 2024 – na ruské voľby, na destabilizáciu situácie v Rusku – tak to nadobúda oveľa väčšiu váhu. Prirodzene, keby ukrajinský režim mal letectvo a palivo, ocitol sa v úplne inej situácii. Preto si myslím, že Putin úplne presne napravil situáciu, že by Rusko dostalo to isté, len v situácii, ktorá by bola pre nás horšia.

 

Andrej Fursov: Zima sa blíži. Aký svet stavajú majstri svetovej hry

 

Okrem toho tu bola ešte jedna vec. Keď Rusko malo vojenské cvičenia na konci 21. roku, Macron mu stále hovoril: „stiahnite jednotky, stiahnite jednotky“. Keďže v tom čase Rusko uznalo územia samozvaných republík za súčasť Ukrajiny, v prípade agresie proti Donecku a Luhansku by bola pomoc Ruskej federácie vážne sťažená. Návrh mal provokatívny charakter rovnakého typu, aký v roku 2014 urobil Barack Obama, keď požiadal V.V. Putina, aby neodhováral V.F. Janukoviča od z dohody s opozíciou, podľa ktorej odstránil vojakov z Kyjeva a sľúbili, že v tomto prípade sa situácia upokojí. Vojská boli odstránené a okamžite došlo k prevratu. Ale to sa stane len raz. Macron nefungoval. Vedenie Ruskej federácie urobilo jedinú možnú a výrazne znižujúcu voľbu geopolitického nebezpečenstva: uznanie Luhanskej a Doneckej republiky a pomoc im proti hroziacej agresii.

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov