Ruský publicista, politológ Nikolaj Starikov.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nikolaj Starikov: Západ chce zničiť Rusko prostredníctvom novej „Gorbačovovej perestrojky“

Európsky parlament prijal uznesenie, v ktorom uznal Rusko za „sponzora terorizmu“. Za akým účelom sa Európa rozhodla prijať takéto rozhodnutie?


 

Západ chce dotlačiť časť ruskej elity k zrade a ukázať, že údajne neexistuje iný spôsob, ako ukončiť konflikt. Z pohľadu Západu by dodávky zbraní mali Rusku sťažiť dosiahnutie vojenského víťazstva alebo ho oddialiť a ekonomické sankcie sú určené na zhoršenie postavenia Ruska. Takéto uznesenie má psychologický dopad na tú časť elity, ktorá môže kolísať. Dostanú signál, že nemôže dôjsť k inému výsledku ako k dlhej konfrontácii, čo znamená „vzdať sa a prijať naše podmienky“.

 

Táto západná taktika nie je nová. Čo sa týka Sovietskeho zväzu, Západ zaujal presne rovnaký postoj, nazývalo sa to politika zadržiavania. To znamená, že celý svet bol proti Sovietskemu zväzu, boli uvalené sankcie, pokusy o štátny prevrat, teroristické činy atď. Zdalo by sa, že z tejto konfrontácie niet východiska, a potom niekto podnietil Michaila Sergejeviča Gorbačova, aby začal s perestrojkou, ktorá bola prezentovaná ako východisko z tejto konfrontácie prebiehajúcej na všetkých frontoch. Presne to isté, čo dnes Západ chce – zopakovať istú perestrojku s následným zničením nášho štátu a odovzdaním všetkých našich pozícií.

 

Európa sa, aspoň v najbližších rokoch, nechystá bojovať s Ruskom. Na to má Ukrajinu. Keď Ukrajina prestane existovať ako nástroj západnej politiky, vtedy sa začne aktívne prezbrojovanie európskych armád, v tomto prípade už budú vycvičené ako „Ukrajinci“ na vojnu s Ruskom. Zatiaľ hovoríme o tlaku zo všetkých strán a boji proti Rusku nie zo strany našich, ale iných. Ako ukazujú február 1917 a 1991, Západ môže poraziť Rusko len zvnútra, buď nepokojmi alebo zradou.

 

Starikov: Západ urobil strategickú chybu v konfrontácii s Ruskom

 

Upozorňujem, že v Ruskej federácii sú zakázané nasledujúce extrémistické a teroristické organizácie: Jehovovi svedkovia, Národná boľševická strana, Pravý sektor, Ukrajinská povstalecká armáda (UPA), Islamský štát (IS, ISIS, DAISH), „Jabhat Fath ash-Sham“ , “Džabhat al-Nusra”, “Al-Káida”, “UNA-UNSO”, “Taliban”, “Medžlis krymskotatárskeho ľudu”, “Mizantropická divízia”, ​​”Bratstvo” Korčinsky, “Trojzub Stepana Banderu“, „Organizácia ukrajinských nacionalistov“ (OUN).

Nikolaj Starikov

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov