Foto z preteku
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ako strieľajú tí najlepší. V Thajsku prebehli majstrovstvá sveta v praktickej streľbe

Vyvrcholením tohto ročníka pretekov v praktickej streľbe sú majstrovstvá sveta IPSC Handgun World Shoot 2022 organizované v thajskom meste Pattaya. Už 19. ročník súbojov najlepších strelcov planéty v streľbe podľa pravidiel IPSC prebieha od 16. novembra až do 3. decembra 2022. Hlavné preteky, na ktorom sa zúčastní strelecká elita z celého sveta, sa začnú v nedeľu 27. novembra. Česká zbrojovka as je hlavným sponzorom tohto preteku.


 

 

Veľkolepý záver streleckej sezóny IPSC 2022 je súčasne začiatkom novej éry jednej kategórie športových špeciálov vďaka celosvetovému debutu pištole CZ TS 2 ORANGE – najnovšieho a najvýkonnejšieho modelu zo série CZ TS 2. Model CZ TS 2 ORANGE je optimalizovaný v prvom rade pre IPSC divíziu Standard, možno ho však s úspechom použiť aj v iných disciplínach. Kľúčovým novým prvkom je nová ťažká leštená hlaveň (bull), ktorá sa vyznačuje vyššou presnosťou, prívetivejším správaním zbrane a podstatným zvýšením životnosti hlavne.  CZ TS 2 ORANGE je skvelou voľbou pre všetkých športových strelcov, ktorí chcú uspieť v najprestížnejších súťažiach – a účastníci IPSC Handgun World Shoot 2022 dostanú príležitosť sa s ňou zoznámiť ako prví.

 

 

„Nesmierne nás teší, že môžeme tento úplne nový športový špeciál určený pre IPSC streľbu, pištoľ CZ TS 2 ORANGE , prvýkrát predstaviť práve na majstrovstvách sveta IPSC Handgun World Shoot 2022. Nielenže bol tento majstrovský model vyvinutý v úzkej spolupráci s elitnými strelcami , ale navyše ide o prvú športovú palnú zbraň autentizovanú na blockchaine. Nadväzujeme tým na nedávne predstavenie blockchainovo autentizovanej edície pištolí CZ 75 Rád Bieleho leva,“ uviedol Jan Drahota, prezident spoločnosti Colt CZ Group.
Veríme, že pištole CZ SHADOW 2, CZ TS 2 a CZ TS CZECHMATE na tohtoročných majstrovstvách sveta zabodujú a že s nimi strelci medzinárodného CZ Shooting Teamu po troch rokoch tvrdého tréningu a príprav určite dosiahnu popredné umiestnenie v tabuľkách jednotlivých divízií a na stupňov víťazov. V Thajsku sa stretnú s početnou svetovou špičkovou konkurenciou. Do preteku sa totiž prihlásilo 1600 pretekárov z 50 krajín sveta, ktorí zmerajú svoje zručnosti a sily celkom v piatich divíziách (CLASSIC, OPEN, PRODUCTION, REVOLVER a ŠTANDARD).

 

 

Tím CZ Shooting sa zúčastní v plnej medzinárodnej zostave:
Miroslav Havlíček, divízia OPEN
Zdeněk Liehne, divízia STANDARD
Josef Rakúšan, divízia ŠTANDARD
Robin Šebo, divízia PRODUCTION
Martina Šerá, divízia OPEN, kategória Lady
Michal Štěpán, divízia PRODUCTION
Petr Znamenáček, divízia STANDARD
Eric Grauffel, FRA, divízia PRODUCTION
Andrej Hrnčiarik, SVK, divízia PRODUCTION
Ljubiša Momčilovič, SER, divízia PRODUCTION
Kahlil Adrian Viray, PHL, divízia ŠTANDARD
Česká zbrojovka ako hlavný sponzor preteku ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a príprave celej akcie. Všetkým súťažiacim držíme palce a prajeme im mnoho úspechov, nervy z ocele a presnú mušku.

Ondrej Antolik

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov