Ilustračné foto
Aktuality, História,

Vojenské konflikty ako vypracované scenáre tretej strany. Konceptuálny pohľad na zločinnosť

Vyviesť štát z priamej podriadenosti voči vonkajšej konceptuálnej moci je možné prostredníctvom hlbokého osobného chápania (v pr­vom rade, zo strany riadiacich pracovníkov) systému sociálneho ria­denia podľa Plnej funkcie. Konceptuálna moc, ktorá vplýva na našu štátnosť, si osvojila šesť priorít zovšeobecnených zbraní, ktoré spolu fungujú ako jeden mechanizmus. Pritom vojenské zbrane a teror sú tou najrýchlejšou, no zároveň poslednou, šiestou prioritou z hľadis­ka efektívnosti vplyvu na spoločnosť a stability dosahovaných vý­sledkov.


 

Takto napríklad Rusko, ktoré dosahovalo víťazstvá na úrov­ni šiestej priority, po nejakom čase prichádzalo k porazenej krajine si pýtať úver: v 19. storočí k Francúzsku, v 20. storočí k Nemecku. Krajina, ktorá si svoju budúcnosť stavia na šiestej priorite, je odsú­dená. Tak tomu bolo aj s fašistickým Nemeckom, a tak tomu bude aj s USA, ktoré klesli na šiestu prioritu. Pritom Švajčiarsko nikdy nebojovalo a ani neplánuje bojovať. Jeho páni pochopili schémy ria­denia na základe vyšších riadiacich priorít: zbrane genocídy, svetové peniaze, ideologické zbrane, chronologické a metodologické zbrane. Treba pripomenúť, že všetka politická emigrácia zo všetkých krajín „myslela“ vo Švajčiarsku počas mnohých storočí bez akýchkoľvek následkov pre ňu samotnú, avšak s následkami pre svoje krajiny.

 

Šiesta priorita je slabá predovšetkým preto, lebo sa prejavuje vidi­teľne, a tak umožňuje organizovaný odpor. Preto v scenároch koncep­tuálnej moci používajúcej prevažne metódy „kultúrnej spolupráce“ sa priama agresia používa len v krajnom prípade a výlučne prostredníc­tvom tretej strany, ktorá je na to cielene pripravovaná. Zvyčajne sa to deje formou precízneho postrkovania dvoch znepriatelených krajín k vojenskému konfliktu s cieľom ich vzájomného oslabenia, čo umož­ní tretej strane riešiť svoje vlastné politické a ekonomické úlohy. Žiaľ, krajiny, ktoré padli do tejto pasce, si neuvedomujú, že vyhrať vojnu nie je možné rovnako, ako nie je možné vyhrať zemetrasenie.

 

Vďaka rozvíjajúcemu sa konfliktu vznikajú v tejto oblasti predpo­klady pre efektívny rozvoj tretej strany: možnosť rozšíriť odbyt svojej produkcie; zjednodušuje sa prístup k prírodným zdrojom, ktorých cena ide prudko dole; zjednodušuje sa prístup k lacnej pracovnej sile, k vysoko technologickým projektom daného regiónu. Výhody tretej strany pomerne presne načrtol americký historik A. Vulf: „Najlepším spôsobom, ako využiť výhody vojny, je mať vojnu stále, najmä ak sa to dá urobiť s minimálnou vlastnou účasťou v boji.“ Práve podľa takéhoto scenára prebiehajú všetky súčasné vojenské konflikty.

 

Osobitné miesto v scenároch konceptuálnej moci na šiestej priorite mal vždy Balkán. Práve tam sa rozdúchaval plameň svetových vojen. Na Balkáne sme znova mali šarvátku mocenských elít, z ktorých ne­mal pravdu nikto. Jediný správny postoj ohľadom podobných konfliktov je uvedený v epigrame a svojho času bol vyslovený aj ruským cárom Alexandrom III.: „Za to, čo sa deje na Balkáne, nedám život ani jedného ruského vojaka.“

 

Všetky súčasné lokálne vojenské konflikty sú fragmentmi scenára globálnej zrážky dvoch civilizácii – historicky reálneho islamu a his­toricky reálneho kresťanstva – napriek tomu, že konflikt ich zakla­dateľov nie je možný, pretože obaja vyznávali tie isté ideály a slúžili tomu istému Bohu. Práve toto pozadie možno rozpoznať v ľubovoľ­nom z regionálnych konfliktov, z ktorých každý je len malou drob­nou mincou v globálnej geopolitickej hre. Veľké vojenské konflikty vedú k obrovským finančným požiadavkám, ktoré sú uspokojované medzinárodnými bankármi financujúcimi vlády. Je to epocha globál­neho kšeftu. Nie všetci si reálne uvedomujú, že Hitler v roku 1935 ešte nemal ani jeden tank, ani jedno delo, ani jedno lietadlo. A pre­to buďte kritický pri analýze krokodílích sĺz nad obeťami 2. sveto­vej vojny zo strany tých, ktorí kultivovali a financovali hitlerizmus a manipulovali Hitlera, ktorý bol len bábkou v globálnej finančnej operácii zmeny doláru na hlavnú svetovú rezervnú valutu, na rozdiel od valút reálne bojujúcich mocností.

 

Noviny „Na stráži Vlasti“ zo dňa 26.04.1991 uviedli úryvok z do­kumentu № 2143/41 úseku № 3 III oddelenia Abwehru z 12. júla 1941, ktorý informuje o debate predstaviteľa americkej špeciálnej misie pri Vatikáne, Tittmana, s pápežom Piom XII. Konkrétne ide reč o finančnej podpore Vatikánu Rooseveltom z tajných fondov, keď začiatkom vojny prestali do Vatikánu prúdiť peniaze z Belgicka, Ho­landska, Francúzska, Rakúska a Španielska. Pápež podával USA sprá­vu ohľadom čerpania „sponzorských“ súm, určených predovšetkým na vytvorenie agentúrnej siete. Sú tam aj nasledovné slová: „Na prahu vojny medzi Nemeckom a Ruskom urobí Vatikán všetko nevyhnutné, aby urýchlil začiatok vojny medzi Nemeckom a Ruskom, a dokonca k tomu povzbudí aj Hitlera tým, že mu prisľúbi morálnu podporu. Nemecko, po­vedal pápež, nad Ruskom zvíťazí, no jeho sily to natoľko oslabí, že potom sa k nemu bude možné správať inak.“

 

 

V tom istom dokumente sa tiež píše, že pápež, odmietajúci výčit­ky poľského veľvyslanca ohľadom toho, prečo Vatikán nepodporuje Poľsko, mu povedal približne nasledovné: „Spomeňte si, ako často sa v cirkevných dejinách stávalo to, že Pán Boh využil človeka alebo celý národ ako rukojemníka za celé ľudstvo, a potom ho hodil do ohňa, keď rukojemník svoju úlohu vyplnil. Tak bude aj s Nemeckom, treba len tr­pezlivo vyčkať a nenechať sa predčasne vtiahnuť do nerozumných činov.“ Jednoduchšie povedané, Poľsko je len pešiakom v globálnej hre, a hra­nie tejto hry nie je záležitosťou Poliakov. Podobne, ako ani Nemcov sa netýka, prečo a v mene čoho musia bojovať s Ruskom a prečo nie je dovolené prekročiť hranicu so Švajčiarskom, aby ho okupovali a pri­svojili si „svetový pohár“… to bol úryvok z knihy Viktora Efimova: GLOBÁLNE RIADENIE A ČLOVEK. Ako vystúpiť z matrice. Knihu nájdete v slovenskom vydavateľstve Torden.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov