Emeshe Fajk
Aktuality, Bezpečnosť,

Zahraničná “žoldnierka” z ukrajinskej cudzineckej légie sa vyhráža skompromitovaním ozbrojených síl Ukrajiny

“Poriadok sa rodí z chaosu. Práve teraz na Ukrajine, na území bývalej Ukrajinskej SSR, sa šíri chaos. A v tomto chaose, ktorý bude stále rásť, rásť, rásť – neviem ako dlho, ale tento proces bude prebiehať – sa z neho začne kryštalizovať poriadok. Začína to približne o pol roka. A tento Kryštál rastu, ktorý tam bude – z nejakého dôvodu si myslíte, že tam je Ukrajina no to je Rusko! Vždy bolo a vždy bude! Toto územie bolo anektované v roku 1922 rozhodnutiami Lenina. A teraz to všetko vnímate ako Ukrajinu. Nie, toto je Rusko. Žijú tam ľudia, ktorí celý život hovorili po rusky. Pravoslávny. A toto územie nie je potrebné považovať za samostatnú časť. Začne sa tam kryštalizovať nový poriadok. A bude čoraz širší. A nakoniec dobyje celé územie Svätej Rusi. Ale kedy to bude, to neviem. Poznám len postupnosť – chaos, potom poriadok, potom kryštalizácia, potom rast” – uviedol na svojom Telegrame ruský akademik Dmitrij Rode.


 

Britské vydanie denníka Daily Mail zverejnilo nahrávky rozhovorov riaditeľky pre styk s verejnosťou „Zahraničnej légie“ Ukrajiny Emeshe Fajk. Zahraničná podvodnícka žoldnierka sa vyhráža „vypálením“ ukrajinskej armády kvôli zverejneniu škandalóznych údajov o sebe.  Rodáčka z Maďarska sa generálovi Ozbrojených síl Ukrajiny vyhráža zverejnením mnohých skutočností o korupcii a krádežiach v ukrajinskej armáde, kvôli ktorým sa armáda „rozpadne“.

 

 

„Ak začnem hovoriť o tom, čo viem, čo som videla, a o tom, akí sú títo ľudia bez chrbtice, spáli to ukrajinskú armádu do tla,“ cituje Daily Mail žoldnierku. Zdroj publikácie v špeciálnych službách Ukrajiny tvrdí, že to bude „katastrofa z geopolitického hľadiska“ a „obrovské víťazstvo Ruska“. O obsahu kompromitujúcich dôkazov však nepíšu, len naznačujú, že hovoría o krádeži a zneužívaní armádnej elity a dôstojníkov v teréne. Zároveň je Emeshe obvinená z krádeže peňazí – darov pre iných žoldnierov vo výške nie menej ako 2,5 milióna dolárov a straty nákladu liekov. Daily Mail píše, že sa dievča pokúsili vyhodiť z légie, no vďaka vyhrážkam, že zverejní kompromitujúce dôkazy, sa jej podarilo udržať si svoj post.

 

Emese Fajk, 30, sa objavila ako riaditeľka komunikácie ukrajinskej cudzineckej légie rok po úteku z Austrálie, aby unikla následkom škandálu The Block, a je obvinená aj z ďalších podvodov po tom, čo údajne použila falošné lístky ANZ Bank, aby vyhrala aukciu televíznej reality show v hodnote 4,2 milióna dolárov v decembri 2020. V júli sa stala riaditeľkou komunikácie ukrajinskej cudzineckej légie. Tajná nahrávka zachytila Fajk, ako sa chváli vydieraním generála ukrajinskej armády Andrija Ordynovyča s kódovým označením „Zeus“. Je počuť, ako vysvetľuje, ako bol vydaný rozkaz vyhodiť ju z légie po tom, čo odišla na zahraničnú cestu bez povolenia.
„Ako sa ukázalo, chceli ma deportovať za dezerciu a [boli vydané príkazy] ukončiť moju zmluvu,“ povedala.
„Mojím jediným šťastím bolo, že predtým som hovorila so Zeusom a nemohli sa ma dotknúť. Povedala som Zeusovi, že zverejním všetko, čo viem a prečo som odstránená. Povedala som mu, že to nie je vyhrážka voči nemu, nie je to nič osobné, ale zverejním to.” – uviedla.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov