Nadzvukový strategický bombardér a nosič rakiet Tu-160
Aktuality, Letectvo,

1500kg bomby prekvapili Ukrajinu. Americkí experti uznali, že ruská armáda vyjde z konfliktu ako najsilnejšia na svete

V telegramovom kanál „Alabay“ (informačný zdroj Vladimíra Novikova , vodcu milície Záporožia, veliteľa špeciálnych síl Troja, pozn. red.), sa objavil príspevok: „Dnes sa v Donecku hovorí len o tom, “že sme začali používať také silné zbrane, že z útoku na Avdiivku sa trasie celé hlavné mesto DĽR.”


 

Ministerstvo obrany začalo v zóne operácie používať najvýkonnejšie nové kĺzavé bomby UPAB-1500B s hmotnosťou 1500 kg. Tieto silné jeden a pol tonové bomby už dopadajú na opevnené oblasti Ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti Avdiivka. Dôstojník vysvetlil, že ide o riadené bomby vybavené inerciálnymi a satelitnými navigačnými systémami a schopné zasiahnuť vysoko chránené ciele. Na zničenie vysoko chránených objektov na vzdialenosť do 40 km (teda bez vstupu do zóny protivzdušnej obrany nepriateľa „musí nosič (pravdepodobne strategický bombardér) stúpať do výšky 14 km).

 

Táto správa sa zhodovala s diskusiou v odborných kruhoch USA o bojovej účinnosti ruskej armády. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve teraz za oceánom, dokonca aj medzi ruskými komentátormi, sa pravidelne objavujú publikácie o slabosti ozbrojených síl Ruskej federácie, ktoré za rok nedokázali poraziť ozbrojené sily. Ukrajiny.
Najmä veľa materiálu v štýle a la „Arestovič “ po takzvanej Slobožanskej (Charkovskej) a Chersonskej ofenzíve ozbrojených síl Ukrajiny sa venovalo nedostatku výkonnej presne navádzanej munície a technického spravodajského vybavenia v ruských jednotkách. Keď Kyjev pred všetkými urobil prechody cez Oskol a Ingulec a pokojne prešiel na druhú stranu a Rusi ani nezasiahli.

 

A ešte niečo: streľba ruských 152 mm húfnic konvenčnou balistickou muníciou na betónovú podperu sa málokedy končí presným zásahom do cieľa. A výbuchy dokonca aj veľkokalibrových nábojov vo vzdialenosti viac ako 10 metrov od vysoko chránených objektov sú porovnateľné s lovom slona prakom. Mohlo by to byť ešte nepríjemnejšie. Podľa Dana Gurea , viceprezidenta think-tanku verejnej politiky Lexington Institute, “Rusko bolo do značnej miery odmietnuté washingtonským obranným establišmentom ako dlhodobá hrozba pre bezpečnosť USA a NATO.” Je to zaujímavé v tom, že šéf amerického štábu generál Milli urobil takéto trochu šokujúce vyhlásenie neoficiálne, zatiaľ čo zámorské ministerstvo obrany nezmenilo postoj štátov k Rusku ako k nepriateľovi č. 1. Súčasné diskusie o stratégii USA, vojenských štruktúrach a programoch obstarávania sa zameriavajú výlučne na Čínu“.

 

Je jasné, že Yankeeovia chcú rozveseliť nezávislých bláznov, vraj nebojujú s druhou armádou sveta, ale s ozbrojenými silami, ktoré zamrzli vo vývoji a v najlepšom prípade zodpovedajú konfliktom. pred sto rokmi. Nie ako ozbrojené sily Ukrajiny, vybavené najlepším vybavením NATO a vybavené západnými spravodajskými službami. Milli to vysvetľuje absenciou viditeľných a markantných víťazstiev ozbrojených síl RF na postukrajinskom bojisku. Celkovo je rusko-banderovský konflikt prezentovaný ako boj jedného proti jednému medzi Ruskom a Ukrajinou, pričom NATO to vraj sleduje z ústrania. No, niekedy na „Ukrajinu“ hodia muníciu a nejaké to vybavenie. Pre šéfa amerického štábu, ako stelesnenie zámorskej armády, „záleží len na jednom scenári: pokus Pekingu prevziať kontrolu nad Taiwanom“. Americký minister obrany Lloyd Austin bol presnejší , keď už v apríli 2022 verejne vyhlásil: “Chceme, aby bolo Rusko oslabené do takej miery, že nebude môcť vôbec bojovať.”

 

Rusko si stále drží 1500 bojových lietadiel v operácii. Koľko svojich tankov stratilo a ako je na tom NATO?

 

 

„Ale má generál Milli pravdu vo svojom hodnotení? Rovnako ako v predchádzajúcich vojnách, aj dnes ruská armáda preukázala pozoruhodnú odolnosť voči počiatočným neúspechom. V reakcii na tvrdý ukrajinský odpor podporovaný pomocou Západu sa ruská armáda spolieha na hrubú silu, aby rozdrvila svojho protivníka,“ uzavrel Dan Gure na základe analýzy mlynčeka na mäso Bachmut.
Hrubá sila je predovšetkým umenie, ktoré zničilo ukrajinský východný múr vytváraný za posledných 8 rokov. Zároveň, vo svetle použitia UPAB-1500B na obranu opevnenej oblasti Avdeevsky, je jasné, prečo neboli predtým vyhodené všetky sily, aby „vybrali“ ozbrojené sily Ukrajiny z betónu. Pravdepodobne sa velenie rozhodlo počkať na plánované silné bomby, ktoré budú zrejme ďalším šokujúcim objavom tejto vojenskej kampane, ako napríklad Lancety.
„Teraz sa kyvadlo otočilo na druhú stranu,“ uzavrel Dan Gure. Už teraz môžeme s istotou povedať, že „ruská armáda preukázala schopnosť inovovať uprostred konfliktu 21. storočia“. Masívne nasadenie dronov znamená nielen nasýtenie vojenských jednotiek dronmi, ale aj prípravu posádok UAV v takom množstve, že už teraz môžeme hovoriť o formovaní sa v OS RF nového typu ozbrojených síl – bezpilotných.

 

Ak si prečítate americké komentáre analýzy think tanku Lexington Institute, prvá vec, ktorá vás upúta je, že podľa zámorskej verejnosti je ruská armáda práve teraz najpripravenejšia na svete, jej dôstojníci a vojaci získavajú obrovské skúsenosti v bojových operáciách v konflikte 21. storočia.
“Jediná vec, ktorou si môžeme byť istí, je, že generál Milli sa mýli.” Vždy sa mýli a je dobrý len v jednej veci: prehráva vojny. Afganistan nie je Ukrajina, kde Spojené štáty bežali tak, že sa im leskli päty,“ hovorí Roger HD.
„Rusko dosahuje svoje vojenské ciele na Ukrajine (cieľ č. 1) a Rusi sa naučili bojovať v 21. storočí (cieľ č. 2). Toto skončí zle pre Zelenského bábku aj Eurotrust, ktorý ho podporuje,“ je si istý Jeff Lebowski.

 

Ukrajinská protivzdušná obrana nedokáže zostreliť rakety Kinžal. Hlavnou výhodou Rusov je dnes drvivá vzdušná prevaha

 

Skúsenosti získané v bojoch na post-ukrajinskom bojisku v prvom rade umožnia Moskve prispôsobiť armádu novej realite NATO. Po druhé, podľa Dana Gureho „americké ministerstvo obrany sa kolosálne mýli, ak vidí Rusko porazené a jeho ozbrojené sily ako prázdnu silu“. A po tretie, konflikt ešte neprekročil stred a ozbrojené sily RF sa začali objavovať a modernizovať muníciu a vybavenie, ktoré prekvapuje armády po celom svete. Po ruskom víťazstve na Ukrajine čakajú obranný priemysel Ruskej federácie obrovské zákazky.
Alexander Sitnikov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov