MPL
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Koncern Kalašnikov oznámil začiatok výroby pištole Lebedev pre Rosgvardiju

Koncern “Kalašnikov” odovzdal prvú várku modulárnych pištolí Lebedev (MPL) zákazníkovi na vojenské testovanie. Nová pištoľ sa už sériovo vyrába. Oznámil to prezident koncernu Alan Lušnikov. Modulárnu pištoľ Lebedeva – MPL chce koncern predstaviť na výstave Expotechnostraž, ktorá sa bude konať od 15. do 17. marca v Petrohrade. Nadchádzajúca výstava však svojím zameraním môže pomôcť Kalašnikovovi uzavrieť nové kontrakty na dodávku pištolí.


 

MPL
MPL

 

Pištoľ Lebedev PL-15, prototyp

 

Národná garda je hlavným odberateľom pištolí Lebedev. Pištoľ, pôvodne nazývaná PL-15, bola vyvinutá podľa taktických a technických špecifikácií Ruskej gardy, práce sa začali v roku 2017 a v roku 2021 zbraň absolvovala štátne testy s pozitívnym výsledkom a bola odporučená na prijatie Národnou gardou. Pištoľ je navrhnutá v štandardnej verzii a verzii na vykonávanie špeciálnych úloh s možnosťou inštalácie zariadenia na zníženie zvuku streľby.

 

PL-15 s príslušenstvom

 

Umožňuje použiť rôzne prídavné prvky, zásobníky so zvýšenou kapacitou, USM s automatickým režimom streľby atď. V roku 2019 Národná garda oznámila, že zvažuje pištoľ Lebedev ako náhradu za pištoľ Makarov PM. Zároveň sa predpokladá, že MPL budú chcieť využívať aj ďalšie štátne mocenské štruktúry.

 

 

Charakteristika: 

Kaliber: 9×19 Luger

Hmotnosť (so zásobníkom, bez nábojov): 0,8kg

Celková dĺžka: 205mm

Dĺžka hlavne: 112mm

Počet drážok: 6

Kapacita zásobníka: 12

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov