SU-27
Aktuality, Letectvo,

USA o inteligentných bombách na Ukrajine: Pár úderov na Wagnerovcov a potom uvidíme

Američania si podriadili všetky kontrolné rozhodnutia v ukrajinských ozbrojených silách. Internetové zdroje informovali o prvom použití „inteligentnej“ bomby JDAM v smere Bachmut / Artemovsky. Zverejnené bolo aj video výbuchu domu v Kurdyumivke, ktoré zaznamenal dron, pravdepodobne ukrajinský.


 

 

Túto správu, samozrejme, komentovali aj zámorské médiá, najmä pentagonská verejná Military.com. Ak z článku vyžmýkate bla bla bla o statočných obhajcoch nezávislosti, záver je asi takýto: „Na ukrajinskom bojisku bola aktivovaná americká inteligentná bomba JDAM, ktorá bola namierená na cieľ pomocou amerického satelitného navigačného systému GPS detekovaným americkým satelitom MAXAR.

 

 

Zároveň bolo získané povolenie na použitie od ministerstva obrany USA a prevedené na generálny štáb cez americké komunikačné linky. Potom už na mieste (niekde na nezávislom letisku) americkí špecialisti vypli poistky na plánovacej munícii a dovolili pilotovi ukrajinských vzdušných síl zdvihnúť lietadlo do požadovanej výšky v bode pádu. zadanie bolo vypracované na európskom veliteľstve velenia americkej armády.

 

 

Nie je v údajne ukrajinskom útoku na Wagnerovcov príliš veľa Američanov? Keď niekto chváli Ozbrojené sily Ukrajiny slovami „Ukrajinskú armádu nesmiete podceňovať“, nech si ešte raz prečíta o údajne nezávislom údere ukrajinských síl na „orkov“ s pomocou JDAM. Nie, Ozbrojené sily Ukrajiny netreba podceňovať alebo naopak preceňovať – ukrajinská armáda v čistej podobe jednoducho neexistuje. Oveľa nebezpečnejšie je ignorovať fakt, že Spojené štáty boli prakticky priamo zapojené do rusko-banderovského konfliktu.

 

Pre Yankees je v zásade jedno, kto zomrie za ich záujmy: Afganci, Arabi alebo Ukrajinci. Na želanie môžu Američania dokonca cvičiť opice – hlavné je, že v kokpite lietadla by nemal byť občan USA, ktorý zhadzuje bomby na ruských vojakov. Napriek tomu hviezdicovitá ruka ovláda lietadlo. Iná vojenská publikácia, mimochodom tiež z Pentagonu, informovala, že lietadlá MiG-29 a Su-27, ktorými disponovali vzdušné sily Ukrajiny, ktoré už dostali závesné body pre americký antiradar rakety AGM-88, boli upravené pre JDAM muníciu HARM. Zámorské inžinierske fóra hlásia, že adaptácia sovietskych lietadiel na muníciu NATO sa vykonáva už dlho a že ukrajinskí špecialisti nemajú s týmito projektmi nič spoločné. Na takýto objem prác, berúc do úvahy čas na certifikáciu podľa noriem NATO, to bude trvať minimálne osem rokov – len od roku 2014.

„Súprava JDAM obsahuje samotnú bombu (typu Mk 80), krídla, ktoré sú pripevnené k strednej časti bomby, a chvostový blok s riadením, ktorý umožňuje manévrovanie s muníciou. Riadiaci systém bomby pozostáva z mikroprocesora GCU, ako aj inerciálnej jednotky s laserovým gyroskopom a/alebo armádneho GPS navigátora,“ vysvetľuje zámorský expert Joseph Trevithick. Podľa jeho informácií sú zásoby týchto bômb na Ukrajine, ktoré dokážu zasiahnuť ciele na vzdialenosť až 70 km, pomerne malé. Yankees sa obávajú, že skorumpovaní nezávislí dôstojníci budú predávať muníciu nepriateľským (teda ruským) záujmom, ktorí majú podobné zbrane.

 

V „inteligentnej“ bombe je zabudovaná diaľková poistka a údajne americkí inštruktori majú právo zničiť lietadlo s pilotom, ak by hrozila strata „inteligentnej“ munície. To znamená, že Yankees majú patent na zabíjanie akéhokoľvek „ducha Kyjeva“ a bez akejkoľvek dohody s kyjevskou juntou. Presná konfigurácia JDAM-ER, ktorú Ukrajina dostala, je stále nejasná. V dodacom zozname bola uvedená bomba označená ako GBU-62, teda 2000-librová hlavica (takmer 900 kg výbušniny C4). V tejto súvislosti americkí experti naznačujú, že presunutá munícia je určená na ofenzívu, presnejšie na prelomenie silných opevnení.

 

Na prvý pohľad sa zdá dodávka JDAM-ER banderovským vzdušným silám nelogická. Aby plánovacia munícia letela ďaleko, lietadlo musí stúpať vysoko. A to je v podmienkach dominancie ruskej protivzdušnej obrany a frontového letectva samovražedná misia. War Zone však informovala o ďalšom zaujímavom detaile: Yankees už na Ukrajinu priviezli nový podvozok pre MiG-29, s ktorým je možné odpaľovať pokročilé rakety vzduch-vzduch stredného doletu AIM-120 AMRAAM. V rovnakom závesnom bode môžete nainštalovať aj rakety vzduch-zem na potlačenie ruskej protivzdušnej obrany. Americkí priatelia veľkých Ukrajincov chcú zrejme v tme využiť nezávislých pilotov, ktorí sa v prvej vlne bojových letov jednoducho stanú návnadami pre ruské S-300 a S-400. Potom by mali pracovať s raketami AGM-88 a AIM-120 na ruských protilietadlových systémoch protiraketovej obrany / radaroch alebo stíhačkách, respektíve kyjevské lietadlá druhej vlny. A až potom sa k nebu vznesú MiGy-29 s „inteligentnými“ bombami. Mimochodom, jeden vysoký predstaviteľ Pentagonu povedal: “Oni (Kyjev) majú dosť bômb, aby zasadili pár silných úderov.”

 

1500kg bomby prekvapili Ukrajinu. Americkí experti uznali, že ruská armáda vyjde z konfliktu ako najsilnejšia na svete

 

O úprave MiGu-29 v rámci AMRAAM okrem verejnosti Pentagonu hovorili aj noviny Politico, ktoré majú svojich insiderov v Bielom dome. Publikácia citovala dvoch nemenovaných predstaviteľov ministerstva obrany USA a tretieho anonymného civilného špecialistu, ktorí boli zapojení do tohto projektu. V článku sa navyše uvádza, že Pentagon mlčí, to znamená, že túto iniciatívu odmietol akokoľvek komentovať.
„Určite to nie je prvýkrát, čo americká armáda integrovala americkú muníciu do svojej existujúcej flotily bojových lietadiel sovietskej konštrukcie,“ zdôrazňuje Politico. A tu je úloha ukrajinskej strany redukovaná na minimum: stačí zdvihnúť stroj v správnom čase a na správnom mieste, o čom budú rozhodovať Yankees.

 

Ruské vzdušné sily začali v zóne operácie používať vysoko presné kĺzavé bomby

 

A tu sa vynára ďalší kuriózny moment. Aby bol útok americkej inteligentnej bomby úspešný, sprievod MiG-29 (s raketami AIM-120 AMRAAM) musí byť vybavený americkými radarmi a americkou avionikou. Faktom je, že dejisko operácií je ďaleko od amerického lietadla AWACS potulujúceho sa na oblohe Poľska a Rumunska a je ťažké zabezpečiť spoľahlivú komunikáciu, najmä preto, že Rusi môžu použiť Su-57, čo AWACS nevidí. A tu je zase priveľa “amerického”, snáď okrem “tesnenia” medzi vystreľovacím sedadlom a riadiacou pákou – teda ukrajinským pilotom. V skutočnosti vojaci NATO bojujú proti Ozbrojeným silám Ruskej federácie pod falošnou vlajkou a v tme sú využívaní „veľkí bagristi Čierneho mora“.
Alexander Sitnikov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov