.
Aktuality, História,

Kniha “Kto prinútil Hitlera prepadnúť Stalina”

V dnešnej dobe, kedy sa do spoločnosti pretláča vidieť veci súčasné aj minulé z toho jediného správneho uhla pohľadu, ktorý odzrkadľuje skôr politické smerovanie, ako smerovanie ku pravde ako takej, sa vo mne stále viac a viac derie do popredia výrok Georga Orwela: “Kto kontroluje minulosť, má pod kontrolou budúcnosť. Kto kontroluje súčasnosť, má pod kontrolou minulosť”. Preto snaha spoznávať minulosť, by nemala končiť zároveň odchodom zo školských lavíc. No ako hovorí už vyššie spomínaný citát z knihy pána Orwela, minulosť je ošemetná vec, hlavne ak sa razí iba politický pohľad toho kto je práve pri moci. Vhodnejšie je vychádzať zo zatiaľ sprístupnených, odtajnených, hodnoverných zdrojov a faktov.


 

 

Kniha “Kto prinútil Hitlera prepadnúť Stalina” od N.V Starikova za mňa spĺňa tieto predpoklady. Vychádza zo zdrojov a faktov, ktoré celú túto knihu detailne sprevádzajú a bonusom je aj spôsob podania týchto faktov spisovateľom, lebo pán Starikov vie zaujať čitatla. Na každú chorobu sa dá pozerať úzko špecializovane, alebo ja v širších suúvislostiach. To robí veľky rozdiel medzi “modernou” a alternatívnou medicínou. To plati aj pre štúdium minulosti. A presne toto aj táto kniha robí. Spája širšie historické súvislosti a vytvára z nich komplexný logický pohľad. Pozerať sa na osobu A.Hitlera ako na strojcu všetkého zla, bez poznania a pochopenia širších súvislostí, bez aplikovania vzťahov a krokov zvyšku sveta je prinajmešom naivné a slúžiace iba na presadzovanie toho “správneho” pohľadu.

 

Kniha “Falošné zdroje anti-stalinizmu” rúca mýty o Stalinovej ére

 

Naopak spájať súvislosti do logického celku, pozerať sa na príčiny a následky v globálnom, geopolitickom meradle, dokáže zdanlivo nelogickým veciam dať zmysel. Ako skladačka, jednotlivé dieliky začinajú zapadat do seba a vynára sa celý obraz. No a v tomto je N.V.Starikov doma a kniha “Kto prinútil …” je presne o tom. Nedáva iba otázky, ale aj odpovede. Samozrejme je na každom čitateľovi, koľko z ponúkaných súvislostí a následných odpovedí je ochotný akceptovať. Kniha sa dá prečítať veľmi rýchlo, alebo aj veľmi pomaly. Podáva veľa informácii, ktoré nie každý vstrebe na jedno prečítanie. O to je táto kniha zaujímavejšia, že sa dá ku nej vracať znovu a znovu a stále je tam niečo čo nebolo vstrebané na prvý raz. Je až zarážajúce, ako je táto kniha aktuálna aj v súčasnosti. Paralely su niekedy až fascinujúce, až som prekvapený, že v dnešnej opätovnej dobe vlády cenzúry, nie je ešte zakázaná. Knihu vydalo slovenské vydavateľstvo Torden

Marián Bednár

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov