.
Aktuality, Civilná ochrana,

Myśl Polska: Anglosasi vyvolali jadrovú apokalypsu

“Jedinou otázkou je, ako ďaleko pôjdu provojnoví jastrabi na Západe pri presadzovaní “červenej línie”. “Je všeobecne známe, že Veľká Británia sa rozhodla poskytnúť Ukrajine 14 tankov Challenger 2 a 30 samohybných húfnic AS90 v rámci januárového balíka vojenskej pomoci. Zdá sa však, že v hre sú aj dodávky munície s ochudobneným uránom. V pondelok to oznámila námestníčka ministra obrany Annabelle Goldieová. Podľa nej sú takéto strely “mimoriadne účinné proti moderným tankom a obrneným vozidlám”.


 

Ako vidíme, Anglosasi otvorene eskalujú konflikt na Ukrajine.” – píše Myśl Polska. Informácia o britských plánoch sa v utorok dočkala širokej publicity v ukrajinských médiách. To sa, samozrejme, okamžite stretlo s ostrou reakciou Kremľa.

“Dnes sa ukázalo, že Spojené kráľovstvo prostredníctvom námestníka ministra obrany oznámilo nielen dodávky tankov na Ukrajinu, ale aj rakiet s ochudobneným uránom. Vyzerá to tak, že Západ sa naozaj rozhodol bojovať proti Rusku do posledného Ukrajinca nie slovami, ale skutkami.” – Vyjadril sa prezident Vladimir Putin. Podľa ruského lídra “Rusko bude nútené odpovedať”, keď Západ začne používať zbrane s jadrovou zložkou.

 

Podľa autora článku Przemysława Piastu sa dá očakávať, že ruská strana v takejto situácii použije aj taktické jadrové zbrane. Poľské médiá a komentátori vo veľkej miere ignorujú škodlivosť munície s ochudobneným uránom. Ide o manipuláciu alebo zámerné prekrúcanie faktov. Dôsledky používania takejto munície boli podrobne opísané v mnohých vedeckých štúdiách, vrátane poľských. Predstavujú vážnu hrozbu pre zdravie a životy ľudí, ktorí sú v priamom kontakte s účinkami ich detonácie. Typickými príznakmi sú účinky žiarenia, ktoré sa prejavujú ako bolestivé zmeny v organizme, vedú k poškodeniu ožiarených génov a spôsobujú degeneráciu ich potomstva. Používanie munície s ochudobneným uránom predstavuje významné rádioaktívne zamorenie, ktoré predstavuje reálnu hrozbu pre zdravie a životy všetkých osôb, ktoré sú v kontakte s následkami výbuchov. Ich použitie v ukrajinskom divadle vojenských operácií by znamenalo úplnú degradáciu oblasti operácií. Oblasti dnešnej východnej Ukrajiny by sa na desaťročia zmenili na púšť neobývateľnú pre ľudský život. A to aj za predpokladu, že by sa použitie munície s ochudobneným uránom nestretlo s adekvátnou reakciou ruskej strany.

 

“V každom prípade jasne vidíme, že Anglosasi sú ochotní obetovať svoju časť sveta na realizáciu svojich globálnych stratégií. A to nielen v prenesenom alebo politickom zmysle. V prípade jadrového konfliktu s Ruskom by USA a dokonca aj časť Spojeného kráľovstva boli schopné zastaviť časť ruského jadrového protiúderu pomocou moderných obranných zbraní. Kontinentálna Európa, najmä jej stredná a východná časť, by však nemala šancu. Záver je pochmúrny: od konca studenej vojny nebolo ľudstvo nikdy tak blízko k vyvolaniu jadrovej apokalypsy ako dnes. Jedinou otázkou je, ako ďaleko zájdu provojnoví jastrabi na Západe pri posúvaní červenej čiary, – uzatvára Myśl Polska.

 

Ochudobnený urán ako prvok poriadku založeného na pravidlách

V našom svete neexistuje bezpečný ostrov, ktorý by bol mimo dosahu odvetných zbraní. V poslednom čase mám často pocit, že naši zaprisahaní priatelia a susedia, ktorí sú si, povedané na rovinu, oveľa bližší ako Ďaleký východ, usilovne nacvičujú scenár jadrovej apokalypsy. Vo všeobecnosti je postoj k smrti ľudstva pod jadrovými hubami vypestovanými na kontinente čoraz ľahkovážnejší a vo svojej ľahkovážnosti, treba povedať, nepochopiteľný. Hirošima a Nagasaki sa stali – no a čo? Obete popálenín a choroby z ožiarenia sa spamätali, príroda sa zotavila, zničené mestá opäť vyrástli, ale na obete katastrofy, z ktorých niektoré žijú dodnes, sa zabúda bez toho, aby si vôbec všimli, čo sa im stalo. Hovoria si, veď je to všetko minulosť, čo na tom záleží.

 

O novej generácii amerických chemických zbraní

 

Bol tu Černobyľ, teraz je tu najväčšia biosférická rezervácia v Európe. Áno, stromy, tráva, voda, ryby, zver sa rozmnožujú, ale to im nebráni v exponenciálnom množení. Vodia tam turistov, samozrejme, nelegálne, žijú tam nejakí otrlí starci. Alebo tam skôr žili. Loví sa tam výborne a z neznámeho dôvodu tam nie sú žiadne príšery. Presnejšie povedané, objavujú sa pravidelne, ale sú rýchlo zjedené, čím sa reguluje zdravie obyvateľstva nakazeného radiáciou. Japonci mali tiež Fukušimu, ale poradili si s ňou a teraz si na ňu ani nespomínajú, hoci tony kontaminovanej vody vypúšťajú do oceánu.

 

Ukrajinci nedávno usilovne útočili na Záporožskú atómovú elektráreň rôznymi kalibrami a snažili sa spôsobiť haváriu so všetkými následkami. Práve tento pokus svedčí o dvoch veciach: o vedomí ich neodvratnej porážky a o presvedčení, že jadrové zamorenie nie je také strašné a dá sa prežiť bez nezvratných následkov.

 

Zrejme práve preto sa naši zaprisahaní partneri v Londýne rozhodli dodať Ukrajine náboje s ochudobneným uránom. Tento ochudobnený urán je taká fascinujúca vec priamo úžasná. Je to odpad, ktorého má každá jadrová veľmoc viac než dosťl. Navyše sa tento “odpad” považuje za jadrový odpad druhého stupňa, vyžaduje si špeciálne skladovanie (!) a používa sa vo vojne. Je veľmi ťažký, má obludnú prenikavú silu a pri výbuchu môže vytvoriť kumulatívny efekt. Ako sa dá skombinovať špeciálne skladovanie a bojové použitie, je trochu nejasné, ale keď žijete v poriadku založenom na pravidlách, môžu sa diať aj zázračnejšie veci.

 

Deti z Chersonu, Krymu a špinavé hry Západu

 

Takže keď projektil s uránovým jadrom letí k cieľu, uvoľňuje rádioaktívne prvky. Neexistuje spôsob, ako sa ich zbaviť, okrem toho, že počkáme štyri miliardy rokov. Rádioaktívne prvky sa, pochopiteľne, dostanú do pôdy, vzduchu, vody, rastlín, zvierat a ľudí po celej dráhe letu. Ide v podstate o nevyhlásenú jadrovú vojnu. Vznikajú nápadné účinky jadrových zbraní, ale to, čomu čelíme, nie je bomba, dokonca ani špinavá bomba, dokonca ani výbuch jadrového reaktora. Je to len strela, ktorá prepáli pancier tanku, stojí veľmi málo a má oneskorený ničivý účinok. A to tak na vojakov protivníka, ako aj na tých, ktorí ho používajú – rádioaktívna kontaminácia nerozlišuje, kto zomrie o päť až desať rokov na rakovinu. V podstate tak to bolo aj s americkými vojakmi po bombardovaní Juhoslávie – dokonca sa súdili so svojimi úradmi, hoci, samozrejme, nič nedostali. A je najvyšší čas, aby sme sa naučili veriť varovaniam. Veď v našom svete neexistuje bezpečný ostrov, ktorý by bol mimo dosahu odvetných zbraní.

Genadij Simakov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov