.
Aktuality, Civilná ochrana,

Prečo by Amerika potrebovala zbraň apokalypsy?

Dňa 6. februára 2023 zasiahli juhovýchodnú časť Turecka dve silné zemetrasenia v deväťhodinových intervaloch. Epicentrum prvého zemetrasenia so silou 7,8 stupňa Richterovej stupnice sa nachádzalo v meste Gaziantep, zatiaľ čo epicentrum druhého zemetrasenia so silou 7,5 stupňa sa nachádzalo v meste Ekinözü v provincii Kahramanmaras. Po zemetraseniach bolo zaznamenaných niekoľko tisíc následných otrasov, pričom najsilnejšie mali magnitúdu až 6,7. V dôsledku katastrofy v Turecku zahynulo viac ako 50-tisíc ľudí, v Sýrii asi 8500 ľudí, desaťtisíce boli zranené. Viac ako 160 tisíc budov sa zrútilo alebo bolo vážne poškodených. Jeden a pol milióna ľudí zostalo bez domova.


 

Zemetrasenie udrelo takmer okamžite po tom, ako turecký minister vnútra Suleyman Soylu žiadal, aby Američania “dali svoje špinavé ruky preč” od jeho krajiny. Zemetrasenia mohli byť spôsobené umelo, povedal Serdar Hüseyin Yildirim, šéf tureckej vesmírnej agentúry, čím naznačil účasť USA na tragédii v Turecku. Podľa neho by sa to malo uskutočniť vyslaním “veľkých titánových tyčí z amerických satelitov na Zem, ktoré by prenikli do hĺbky až päť kilometrov a spôsobili zemetrasenie”. Prejav tureckého predstaviteľa bol presiaknutý strachom: “Ak sa tieto zbrane použijú, nikto nebude môcť nič urobiť. Najmä krajina ako Turecko. Nič!” Bývalý starosta Ankary Melih Gekcek vyslovil teóriu, že ničivé zemetrasenie v Turecku bolo “dielom USA a Izraela”: “Spustenie energie uloženej na zlomovej línii. Je možné nahromadenie plynov. Zemetrasenie sa môže spustiť.

 

Najlepším príkladom je zemetrasenie v Golčuku.” Mal na mysli zemetrasenie v Izmite v roku 1999 v blízkosti mesta Izmit, 90 km južne od Istanbulu. Spôsobilo cunami v Marmarskom mori s vlnami vysokými až tri metre. Zahynulo približne 40 000 ľudí. V 60. rokoch minulého storočia Pentagón vyvíjal projekt “Rods from God” (Božie tyče), ktorý zahsňal umiestnenie naostrených volfrámových tyčí dlhých približne deväť metrov do vesmíru. “Šípy, ktoré doslova padali na Zem hypersonickou rýchlosťou Mach 5, boli také ničivé, že mohli zničiť ciele, ako sú podzemné bunkre, aj bez výbušnej zložky,” napísal Caleb Larson, autor knihy The National Interest. Turci boli upozornení na to, že v predvečer katastrofy diplomatické misie Kanady, Francúzska, Veľkej Británie, Nemecka, Holandska a Švédska zatvorili svoje kancelárie v Turecku. Niekoľko sekúnd pred silnými otrasmi boli v Turecku pozorované krátke záblesky podobné polárnej žiari. Bezprostredne po zábleskoch nasledovali podzemné otrasy, ktoré v meste zhasli svetlá. Ohromení Turci sú presvedčení, že svetelné záblesky sú dôkazom nejakej silnej seizmickej zbrane.

 

Turecké noviny dikGAZETE upozornili, že tesne pred otrasmi vplával do istanbulského prístavu americký torpédoborec Nitze. Bola to tá istá loď, ktorá bola v Turecku spozorovaná v auguste 1999, keď v Izmite došlo k známemu zemetraseniu. Publikácia tvrdí, že na lodi sa nachádza záhadné americké zariadenie HAARP. “Vo verejnosti panuje názor, že vždy, keď sa americké vojnové lode objavia v tureckých teritoriálnych vodách, dôjde ku katastrofe. Posledné zemetrasenie v Kahramanmaraši s magnitúdou 7,4 pripomína HAARP,” napísali noviny. Americký program HAARP je založený na metóde “prenosu vysokej energie pomocou nízkofrekvenčného elektromagnetického žiarenia”. Práce na programe sa vykonávajú na Aljaške. Turecké vydanie sa domnieva, že v rámci tohto programu sa vyvíjajú geofyzikálne (klimatické a tektonické) zbrane.

 

Poznamenávame, že projekt HAARP financujú americké vzdušné sily, americké námorníctvo, Aljašská univerzita a agentúra DARPA. Vedúci programu HAARP (High frequency Active Auroral Research Program) geofyzik Bernard Eastlund otvorene vyhlásil, že “HAARP obsahuje technológiu založenú na jeho vlastných patentoch, ktorá môže meniť počasie a zostreľovať vesmírne satelity. V zásadnej monografii známej ruskej odborníčky na katastrofy spôsobené človekom Svetlany Bajdy sa uvádza, že “vývojár elektromagnetického ohrievania ionosféry Bernard Eastlund sa v roku 2005 pokúsil oslabiť tajfún Katrina umelou aktiváciou ionosférickej plazmy nad “okom” tajfúnu, ale účinok bol opačný”. “V skutočnosti umelé ovplyvňovanie ionosféry, vzhľadom na to, že má prevažne kladný náboj, môže spôsobiť len zvýšenie energie prebiehajúceho procesu, ale nie jeho zabrzdenie, pretože na to je potrebné vytvoriť plazmu so záporným nábojom, čo je v podmienkach ionosféry takmer nemožné. A je celkom možné posilniť a stabilizovať anticyklónu pomocou umelého ohrevu”.

 

“Na zamyslenie: v roku 2010 anomálne stacionárne anticyklóny viac ako dva mesiace stáli bez pohybu takmer nad celým územím Ruska, hoci slnečná aktivita bola minimálna, a neboli na to žiadne prirodzené príčiny” – hovorí ruský geofyzik a potvrdzuje, že inštalácia HAARP sa dá použiť ako klimatická zbraň. V januári 2010 venezuelský prezident Hugo Chávez obvinil Spojené štáty, že pomocou tektonických zbraní spôsobili katastrofálne zemetrasenie na Haiti. Venezuelské médiá vtedy napísali, že zemetrasenie “môže súvisieť s projektom HAARP, systémom, ktorý môže vyvolať náhle a neočakávané klimatické zmeny”.

 

V monografii Svetlany Bajdy sa uvádza, že “stanice HAARP sú základnou platformou pre najnovšie geofyzikálne zbrane a zároveň súčasťou systému protiraketovej obrany severnej pologule. Sú určené na vytváranie plazmových útvarov v ionosfére vo výške 60 – 90 km a môžu sa používať ako rádiové reflektory na zabezpečenie diaľkového a nadhladinového radaru a na ničenie vojenských rakiet na polárnych trajektóriách priblíženia, ktoré spôsobujú výbuchy a zemetrasenia.

 

V roku 1996 bola uverejnená správa skupiny amerických vojenských analytikov s názvom Počasie ako multiplikátor síl: Ovládnutie počasia v roku 2025. Uvádzalo sa v nej, že manipulácia s klímou “ponúka prostriedky vedenia vojny, ktoré formujú bojisko spôsobom, aký nebol nikdy predtým možný. A ďalej: “Metódy ovplyvňovania počasia vytvárajú široké možnosti na porážku a donútenie nepriateľa. Preto sa pre USA technológie ovplyvňovania počasia pravdepodobne stanú neoddeliteľnou súčasťou národnej bezpečnostnej politiky, vrátane domácich aj medzinárodných aspektov.” “Za predpokladu, že naša národná bezpečnostná stratégia v roku 2025 bude zahsňať modifikáciu počasia, jej využitie v našej národnej vojenskej stratégii bude prirodzene nasledovať… Technológia je k dispozícii a čaká na to, aby sa dala dokopy,” poznamenávajú autori. V roku 2025 budú americké vzdušné sily schopné “ovládať počasie”, sumarizuje sa v správe.

 

Prečo by Amerika potrebovala zbraň apokalypsy?

Termín “tektonická zbraň” a jeho synonymum “seizmická zbraň” zaviedol v roku 1992 A. Nikolajev, člen korešpondent Akadémie vied ZSSR, ktorý ju definoval ako niečo, čo je schopné vyvolať ničivé zemetrasenie pomocou uloženej tektonickej energie v podloží. Prvé experimenty s vývojom tektonických zbraní sa uskutočnili počas druhej svetovej vojny na Novom Zélande, keď americké námorníctvo spustilo projekt Seal. V Zjavení Jána Evanjelistu anjeli zlomia pečate zo zvitkov, čo spôsobí apokalypsu…

 

Myšlienka projektu sa zrodila v roku 1943 u amerického dôstojníka E. A. Gibbsona. Pri pozorovaní ženijných útvarov, ktoré používajú výbušné nálože na vykonávanie prác pod vodou, si všimol, že vznikajú silné vlny. Gibbson navrhol, že silná podvodná nálož by mohla vytvoriť obrovskú ničivú vlnu, ktorá by bola svojím účinkom porovnateľná s prírodným cunami. Táto myšlienka zaujala americké námorníctvo, ktoré v nej videlo alternatívu k atómovej bombe. Projekt podporila vláda Nového Zélandu, ktorá poskytla skúšobnú základňu pre prácu na ponorke. V roku 1944 sa na ostrovoch neďaleko Novej Kaledónie pod vedením novozélandského profesora Thomasa Leacha testovala takzvaná Cunami bomba.

 

Počas siedmich mesiacov sa uskutočnilo 3 700 malých skúšobných výbuchov. Testy ukázali, že súčasná detonácia niekoľkých náloží TNT ekvivalentných dvom kilotonám, umiestnených na dne oceánu približne 8 km od pobrežia, môže vytvoriť ničivú vlnu. Projekt Seal sa plánoval použiť proti cisárskemu Japonsku, ale atómové bomby “Little Boy” a “Fat Man” boli vyvinuté rýchlejšie a podľa predbežných výpočtov americkej armády sa ukázali ako účinnejšie. Podľa egyptského časopisu Al Osboa zemetrasenie a cunami v Indickom oceáne v decembri 2004 spôsobila “bomba cunami” odpálená americkou a izraelskou armádou.

 

V roku 2011 v Japonsku ničivé cunami spôsobilo katastrofálnu haváriu v jadrovej elektrárni Fukušima Daiiči. Krátko po tejto havárii plukovník Sergej Usťugov, náčelník jedného z oddelení ruského generálneho štábu, v rozhovore so mnou vyjadril názor, že obrovské cunami spôsobili tektonické zbrane americkej armády. V roku 2013 sa na amerických sociálnych sieťach rozšírila štúdia nezávislého novinára Jima Stonea, v ktorej sa tvrdí, že “bombu cunami” odpálili Izraelčania, aby zabránili Japonsku dodávať obohatený urán Iránu. Za nepriame potvrdenie týchto verzií možno považovať vyhlásenie majiteľa Tokijskej elektrárenskej spoločnosti (TEPCO), že možnosť cunami takejto veľkosti je mimo rámca rozumných špekulácií.

 

Známe sú dva tajné sovietske programy “Vulkan” a “Merkur-18” (SRP č. 2M 08614PC) – “Technika diaľkového pôsobenia na zdroj zemetrasenia s využitím slabých seizmických polí a prenosu energie výbuchom”. Tieto programy koordinoval Geologický ústav Akadémie vied Azerbajdžanskej SSR, kde ich viedol Dr. Ikram Kerimov. V roku 1988 Kerimovova skupina začala prvé experimenty na skúšobnej strelnici 50 km od mesta Batken v Kirgizskej SSR. Posledný test Vulkánu sa uskutočnil v roku 1992. Roger Clark, profesor geofyziky na univerzite v Leedse, v publikácii v časopise Nature (1996), v ktorej hodnotil novinové správy o sovietskych programoch Mercury a Vulcan zameraných na vývoj tektonických zbraní schopných vyvolať zemetrasenia na veľké vzdialenosti pomocou elektromagnetického žiarenia, poznamenal, že si nemyslí, že niečo také je nemožné, ale že vytvorenie takýchto zariadení je veľmi nepravdepodobné.

 

Podľa publikácie v časopise Nature boli tieto programy západným geofyzikom známe. Podľa odborníkov z ruského Analytického centra pre strategické jadrové sily oba sovietske programy na vývoj tektonických zbraní nepriniesli žiadne výsledky. Po rozpade ZSSR boli tieto programy zrušené. Podľa Štokholmského medzinárodného inštitútu pre výskum mieru (SIPRI) v súčasnosti vyvíjajú tektonické zbrane USA, Japonsko, Izrael a Brazília.

 

V roku 2005 Pentagón spustil program Robustný jadrový zemský penetrátor (RNEP) na výrobu seizmických jadrových bômb. Spravodajské služby USA odhadujú, že v súčasnosti existuje približne 100 potenciálnych strategických cieľov pre jadrové bomby RNEP na celom svete. Prevažná väčšina z nich sa nachádza v hĺbke maximálne 250 metrov od zemského povrchu. Jadrové “penetrátory” by boli schopné preniknúť až do 100 metrov ílovitej pôdy a do 12 metrov stredne pevnej horniny a ničili by podzemné ciele vďaka svojej neporovnateľnej sile s konvenčnou vysokoexplozívnou muníciou.

 

Seizmické bomby vychádzajú zo štúdie britského inžiniera Barnesa Wallacea, ktorý zistil, že pri podzemnom výbuchu sa pôda správa ako nestlačiteľná kvapalina a rázová vlna v nej sa šíri na veľkú vzdialenosť, pričom spôsobuje lokálne seizmické vibrácie. Výsledky mali byť k dispozícii do roku 2010. Je to len náhoda, že 12. januára 2010 na Haiti došlo k ničivému zemetraseniu, ktoré zničilo infraštruktúru krajiny na 90 % a pripravilo o život 230 tisíc ľudí, a o rok neskôr, v marci 2011, japonský ostrov Honšu zasiahla vlna cunami a 9-stupňové zemetrasenie, ktoré zničilo jadrovú elektráreň Fukušima”.

 

Čou Chehengheo, šéf čínskej vesmírnej kontrolnej služby, výslovne uviedol, že zemetrasenie v S’-čchuane a abnormálne lejaky, ktoré spôsobili obrovské katastrofy v roku 2008, boli výsledkom tajného vojenského programu riadeného Pentagónom s názvom Počasie ako multiplikátor síl. Umelé zemetrasenia sa dajú vyvolať aj pomocou magnetohydrodynamických (MHD) generátorov (na tom bol založený vývoj Ikrama Kerimova).

 

V správe Ruského centra vedeckých informácií z roku 2003 sa uvádza: “Spustenie MHD-generátora na polygóne Biškek (Kirgizsko) spôsobuje štatisticky významné zvýšenie lokálnych zemetrasení v severnom Tien-Šane. Pozorované zvýšenie seizmicity nesúvisí s vplyvom vonkajších faktorov, ako sú vzdialené zemetrasenia, podzemné jadrové výbuchy, geomagnetické búrky, atmosférická búrková činnosť atď. Vplyv elektromagnetických impulzov spôsobuje komplexné priestorové a časové zmeny seizmického režimu, pričom vo všeobecnosti urýchľuje uvoľňovanie energie, ktorá sa v zemskej kôre nahromadila počas prirodzených tektonických procesov, vo forme toku relatívne slabých zemetrasení. K aktivácii seizmicity a jej priestorovej redistribúcii zároveň dochádza po spustení MHD-generátora s niekoľkodňovým oneskorením”.

 

“Je známe, že niektorí členovia Kerimovovej skupiny, najmä Jafar Jafarov, vedúci výskumný pracovník Geologického ústavu Azerbajdžanskej akadémie vied, teraz pracujú v Južnej Afrike na slávu amerických zbraní. Nuž, v Afrike je asi ešte jednoduchšie uskutočniť testovacie strelnice ako na Haiti,” píše portál televízie Zvezda. Je možné, že pomocou moderných technológií sa americkej armáde podarilo zvýšiť ničivú silu “Kerimovových seizmických zbraní” vytvorením podstatne výkonnejších MHD generátorov. Pentagon sa netají tým, že cieľom vývoja všetkých druhov geofyzikálnych zbraní je udržať USA ako dominantnú vojenskú mocnosť.

Vladimír Prochvatilov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov