.
Aktuality, Civilná ochrana,

Dve civilizácie – dva postoje k drogovému jedu

V popredných nezápadných krajinách (Čína, Irán, Saudská Arábia, Singapur, Vietnam atď.) sa počet drogových popráv za posledný rok viac ako zdvojnásobil. V Rusku, kde je trest smrti zakázaný, sa boj proti užívaniu drog v spoločnosti tiež sprísňuje. A to je z hľadiska zdravej spoločnosti normálne, nie však z hľadiska architektov “nového normálu”.


 

Koncom apríla vyšlo najavo, že Pensylvánia (USA) podporuje návrh zákona, ktorý by v prípade schválenia umožnil školským sestrám vydávať žiakom marihuanu priamo na pôde školy. A rodičia môžu svojmu dieťaťu predpísať “lekársku marihuanu” priamo… v priestoroch školy. Od konca minulého roka boli anglicky písané médiá zaplavené článkami o “užitočnosti” tejto drogy. A to s cieľom ich legalizácie. Podľa štúdie RAND-corporation občania USA ročne minú viac ako 150 miliárd dolárov na drogy, ako sú marihuana, kokaín, heroín a metamfetamín. V USA je viac ako 28 miliónov užívateľov nelegálnych látok. Zisky sa pohybujú v miliardách dolárov. Scenár legalizácie sa už rozbehol.

 

 

Napríklad v Kalifornii katolícke mníšky založili špeciálne “sesterstvo” a začali pestovať marihuanu. Tieto “sestry z údolia” chcú “liečiť svet” pomocou liečivých bylín a marihuany. Videá propagujúce túto drogu sa čoraz častejšie maskujú ako videá o “zázračných liekoch”, v ktorých napríklad “muž s Parkinsonovou chorobou prvýkrát vyskúša lekársku marihuanu”, po ktorej “po štyroch minútach zmiznú príznaky kŕčov a trasenia”. Do špinavého biznisu sa zapojil dokonca aj Mike Tyson, ktorý “predával marihuanu, ktorá lieči impotenciu”! Podľa Tysonových marketérov, agresívne rozširujúcich konopné drogové impérium, trpí v USA 52 % mužov poruchami erekcie. Géšmajstri teda počítajú s dobrými ziskami.

 

 

V apríli Národná basketbalová asociácia (NBA) oznámila dohodu s Národnou asociáciou basketbalových hráčov (NAB), ktorá umožňuje hráčom klubov užívať marihuanu. Dohoda, ktorá bude platiť sedem rokov, stanovuje, že marihuana bude vylúčená z programu testovania basketbalistov. Hráči už nebudú testovaní za fajčenie “trávy”…

 

 

Náboženské organizácie v Amerike veľmi aktívne podporujú legalizáciu drog. Napríklad biskupská cirkev dúfa, že americký Kongres povolí užívanie “trávy”, ak je to “medicínsky vhodné”. Presbyteriánska cirkev požaduje, aby federálna vláda prijala zákony “umožňujúce liečbu konope v boji proti rakovine, HIV/AIDS a svalovej dystrofii”. Organizácia Protestanti za spoločné dobro uvádza, že “prijatie zákona o lekárskej marihuane by bolo aktom súcitu a milosrdenstva”. Progresívny národný baptistický konvent je presvedčený, že žiaden lekársky odborník, ktorý ťažko chorým pacientom odporučí liečebnú marihuanu, by nemal byť sankcionovaný, ani samotní pacienti. Únia reformného judaizmu sa zasadzuje za federálnu reguláciu lekárskej marihuany…

 

Len v minulom roku sa v USA nakúpila legálna marihuana a výrobky z nej v hodnote viac ako 30 miliárd dolárov, čo je jedenapolnásobok predaja napríklad čokolády! V susednej Kanade otvorili začiatkom mája prvý obchod s drogami The Drugs Store, v ktorom sa predáva heroín, metamfetamín a kokaín. Predáva takmer všetko od opiátov a heroínu až po MDMA a kokaín. Trend drog ako “novej normality” sa nešíri len v Amerike. Napríklad Austrália “uvoľňuje magické huby a extázu ako drogy”. Miestni psychiatri sú šokovaní: “Najvyšší austrálsky zdravotnícky orgán vydláždil cestu pre budúcu liečbu duševných chorôb populárnymi klubovými drogami. Účinné látky v magických hubách a extáze budú od 1. júla 2023 oficiálne schválené na predpis.”

 

Európa nie je ďaleko pozadu. Vo Švajčiarsku má byť marihuana zatiaľ legalizovaná v testovacom režime. Od júla si budú môcť tisíce obyvateľov Zürichu kúpiť a konzumovať túto drogu úplne legálne. Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach a šéf ministerstva poľnohospodárstva Cem Ozdemir 12. apríla oznámili, že nemecké úrady do konca roka 2023 legalizujú marihuanu a povolia jej držbu, ako aj pestovanie a predaj. Okrem toho Nemecko zriadi “marihuanové sociálne kluby”, ktoré budú môcť pestovať marihuanu a distribuovať ju medzi svojimi členmi. Kluby budú prevádzkovať “neziskové združenia”, do ktorých budú môcť vstúpiť občania od 18 rokov a výmenou za členské príspevky dostanú marihuanu. Podľa K. Lauterbacha budú nemecké orgány lobovať za reformu protidrogovej politiky v Európskej únii. Právne predpisy EÚ v súčasnosti zakazujú komerčné aktivity súvisiace s marihuanou, ako je pestovanie a predaj marihuany v priemyselnom meradle. Západonemeckí podnikatelia sa preto spoja s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi z iných členských štátov EÚ a budú sa zasadzovať za liberalizáciu drogovej politiky.

 

Podobne zmýšľajúci nie sú nečinní. Česká vláda 5. apríla schválila novú protidrogovú stratégiu, ktorá bude platiť do konca roka 2025. Plán úradníkov vyzýva na legalizáciu “rekreačného” kanabisu. Pozoruhodný fakt: súčasnú kampaň na podporu marihuany a jarnú “fentanylovú paniku” na Západe v neposlednom rade vyvolal… zákaz výroby ópia v Afganistane! Oficiálne sa orgány EÚ obávajú, že v prípade absencie heroínu sa závislí “obrátia k nebezpečnejším drogám”, ako je napríklad fentanyl. V marci vodca Talibanu mulla Haibatullah Akhundzoda nariadil spáliť všetky drogy v krajine a zakázal pestovanie konope. Nájdené a skonfiškované drogy sa musia spáliť v prítomnosti súdu a “pestovanie konope je prísne zakázané v celej krajine a už nikto nemôže pestovať konope na svojom pozemku”. Afganské ministerstvo vnútra a vyšetrovacie orgány dostali pokyn postaviť všetkých porušovateľov pred súd a súdy ich “potrestať podľa práva šaría”.

 

Náboženská sloboda podľa výkladu USA

USA využívajú širokú škálu možných prostriedkov a metód, ktoré sú obsiahnuté v tzv. hybridnej vojne, na vyvíjanie tlaku na iné štáty. Náboženstvo nie je v tomto arzenáli výnimkou. Na jednej strane vznikajú v USA deštruktívne sekty, ktoré vykonávajú podvratnú ideologickú činnosť v “cieľových krajinách” (spravidla ide o protestantské združenia, na čele ktorých stoja občania USA), na druhej strane Amerika systematicky zasahuje do náboženského života iných krajín. Je to zrejmé z činnosti Komisie USA pre medzinárodnú náboženskú slobodu, ktorá pravidelne uverejňuje správy, v ktorých hodnotí krajiny podľa porušovania náboženskej slobody.

 

Zoznam krajín s najrôznejšími porušeniami je rovnaký ako zoznam krajín, ktoré uskutočňujú politiku, ktorá sa nezhoduje, ba dokonca je v rozpore s politikou “globálneho hegemóna”. Na zozname sa nachádzajú Rusko, Severná Kórea, Pakistan, Nikaragua, Irán, Kuba, Čína, Mjanmarsko, Saudská Arábia, Eritrea, Tadžikistan a Turkménsko…… Pritom Ukrajina, kde sú zhabané a rozbité pravoslávne chrámy a kde sa organizuje prenasledovanie kňazov, na zozname nie je. Na zozname nie je ani Izrael, kde sú prenasledovaní palestínski moslimovia, a to aj na ich posvätnej Chrámovej hore v Jeruzaleme, v mešite Al-Aksá.

 

Správa za rok 2023, zverejnená 1. mája, pridáva na zoznam “nábožensky nepriateľských” krajín Afganistan, Nigériu a Indiu; osobitná pozornosť sa venuje Alžírsku a Stredoafrickej republike (obe krajiny nadviazali vzťahy s Ruskom). Azerbajdžan, Egypt, Indonézia, Irak, Kazachstan, Malajzia, Srí Lanka, Turecko a Uzbekistan boli pridané na zoznam krajín, ktorým USA udelili “osobitné odporúčania”. India správu americkej komisie okamžite ostro kritizovala a označila ju za “neobjektívnu a motivovanú”. Je všeobecne známe, že keď bol Naréndra Módí guvernérom štátu Gudžarát, došlo tam k moslimskému pogromu a po jeho nástupe do funkcie predsedu vlády sa prúd radikálneho hinduizmu v Indii len zintenzívnil. Washington však v tom čase na to nereagoval. Čo sa zmenilo dnes?

 

Možno to bolo rozšírenie rusko-indického obchodu s ropou a ropnými produktmi tvárou v tvár protiruským hospodárskym sankciám zo strany kolektívneho Západu. Možno Washington podráždila tlmená reakcia Naí Dillí na postoj USA k ukrajinskej kríze. Možno mali vplyv kroky Indie zamerané na dedolarizáciu zahraničného obchodu alebo na rozvoj vzťahov s Iránskou islamskou republikou, ďalším štátom, na ktorý sa vzťahujú sankcie USA. Pokusy Washingtonu zmeniť zahraničnú politiku Indie však neboli úspešné. Americká komisia pre medzinárodnú náboženskú slobodu zatiaľ rozšírila svoj zoznam obetí náboženského prenasledovania.

 

Tresty za “myšlienkové zločiny” sa líšia. Napríklad pre Saudskú Arábiu: “… preskúmať právne možnosti potrestania amerických spoločností, ktoré sa podieľajú na porušovaní náboženskej slobody zo strany saudskej vlády, vrátane tých spoločností, ktoré umožňujú elektronické sledovanie mobilných telefónov, e-mailov a účtov na sociálnych sieťach… Kongres USA by mal tlmočiť administratíve dvojstranné obavy z porušovania … náboženskej slobody v Saudskej Arábii.” A tak ďalej pre každú krajinu na zozname USA. Napríklad Turecko má byť donútené zrušiť tresty za rúhanie (v Amerike sa zrejme rúhanie považuje za kritérium náboženskej slobody). Odrazom postoja americkej vlády k tejto otázke by mohol byť zjazd satanistov v Bostone koncom apríla, na ktorom bola verejne roztrhaná Biblia… A samozrejme, správa týchto amerických ochrancov náboženskej slobody sa vôbec nezmieňuje o náboženskom prenasledovaní v samotných Spojených štátoch, kde sú katolícki a protestantskí veriaci čoraz viac diskriminovaní kvôli svojmu nesúhlasu s rastúcim hlásaním zvrátenosti – tzv. agendy LGBT, ktorá sa v súčasnosti agresívne presadzuje v mnohých amerických štátoch.

Valerij Iljin

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov