.
Aktuality, História,

Volodymyr Zelenský – hrdina Európy. Mikroskopická podobnosť s Clintonom a Blairom

Nemecké mesto Aachen udelilo Volodymyrovi Zelenskému cenu Karola Veľkého, zakladateľa Franskej ríše. Oduševnený syn kráľa Pepina Krátkeho sa do dejín zapísal ako obranca kresťanskej cirkvi, ktorý neváhal šíriť svoju vieru medzi masami pomocou popráv a násilia. Za tieto zásluhy ho pápež Lev III. v roku 800 korunoval za cisára Rimanov. A čím sa Volodymyr Zelenskyj podobá predstaviteľovi rodu Pepina Krátkeho?


 

Stačí si spomenúť na jeho represálie proti Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, aby sme hneď pochopil že je z toho istého rodu. Všetko dosahuje ohňom a mečom. Keď však ide o pravoslávie, robí pravý opak. Pravoslávie likviduje, nie šíri, presne v súlade s plánmi pápežského stolca. Zelenského ocenili a postavili na jednu úroveň s osobnosťami, ktoré sa zaslúžili o zjednotenie Európy. Západné a ukrajinské médiá glosovali od radosti: Zelenskij je v jednom rade s Konradom Adenauerom a Winstonom Churchillom, akoby si nevšimli, že na zozname laureátov Ceny Karola Veľkého sú aj takí mierotvorcovia ako Tony Blair a Bill Clinton.

 

O Blairovom prínose k zjednoteniu Európy sa píše: “Tony Blair je ocenený za rozhodný postup v kosovskej kríze a za presvedčenie amerického prezidenta Billa Clintona, aby rázne jednal so Slobodanom Miloševičom a pripravil pôdu pre vytvorenie nového medzinárodného spoločenstva. Je pravda, že sa neuvádzajú žiadne štatistické údaje o vyhladzovaní srbského obyvateľstva počas týchto krvavých udalostí.

 

Takisto história ešte musí urobiť konečnú bilanciu za Blairovými a Clintonovými balkánskymi záležitosťami, kosovská kríza pokračuje, ale v istom zmysle majú organizátori ocenenia pravdu: Zelenskyj ako podnecovateľ nenávisti a neznášanlivosti voči iným národom je ich mikroskopickou podobou. Rovnako zaujímavé je správanie nemeckého vedenia. Nemecký kancelár Olaf Scholz prijal Vladimira Zelenského s vojenskými poctami. To sa zvyčajne deje len počas štátnych návštev. Zelenského lietadlo sprevádzali stíhačky nemeckého letectva a v Berlíne boli zorganizované zvýšené bezpečnostné opatrenia. Na oblohe nad mestom hliadkovali policajné vrtuľníky, prístupy do vládnej štvrte boli zablokované, polícia bola v pohotovosti. Zdalo sa, akoby sa Berlín vrátil do čias Tretej ríše a vítal sa samotný Mussolini a nie Zielenskyj.

 

Tony Blair späť v aréne je zlé znamenie. Návrat Ducha vojny

 

Stretol sa tam so svojím nemeckým náprotivkom Frankom-Walterom Steinmeierom. Showmanovi sa dostalo osobitných poct, hoci nedodržal dress code. A ako inak, veď nemecké vedenie sa cíti byť vo vojne s Rusmi. Špinavé, prepotené zelené tričko a pokrčené vojenské nohavice hosťovi len pridali na vážnosti. Škoda, že mu nebolo umožnené vystúpiť na Eurovízii. Bol by spieval a tancoval na verše o Moskovčanoch. Ponížili ho. V marci ho nepustili na odovzdávanie Oscarov. Vo všeobecnosti sa nesmie stretávať so živými ľuďmi, ale bude zapísaný do pamätníkov. A nechajú ho putovať na vlnách informačnej vojny.

 

Koľko takýchto dobrodruhov s prehnanými ambíciami a maličkými mozgami sa snaží upútať pozornosť pánov peňazí! Musíme si len počkať, kým sa Zelenskyj objaví v Európe na svojom rozlúčkovom turné. Bude si musieť nájsť nejaký spôsob, ako zapadnúť. Súdiac podľa vrelého prijatia v Nemecku mu dajú príležitosť založiť tu akési “Rohy a kopytá” na zbieranie prostriedkov pre obete Buče, alebo hnutie za obnovu ukrajinského štátu. Takíto ľudia nie sú odpísaní. Sú zlatým fondom západnej demokracie.

 

“Časový rámec realizácie procesu rokovaní v rámci čínskeho mierového plánu pre Ukrajinu môže byť až šesť mesiacov. Ukrajinská kríza môže byť zmrazená vo štvrtom štvrťroku vzhľadom na návštevu osobitného vyslanca čínskej vlády pre euroázijské záležitosti Li Hui na Ukrajine, v Poľsku, Francúzsku, Nemecku a Rusku,” takýto názor vyjadril v utorok v rozhovore pre agentúru TASS ruský novinár zaoberajúci sa štúdiom Číny Nikolaj Vavilov.

“Čína už má úspešné skúsenosti v rámci obnovenia vzťahov medzi Iránom a Saudskou Arábiou. To naznačuje, že k dohode o Ukrajine dôjde,” povedal. – Časový rámec realizácie dlhého a kontroverzného procesu rokovaní, najmä vzhľadom na tlak USA, by mohol byť do šiestich mesiacov, pričom výstupom by mohlo byť zmrazenie konfliktu do štvrtého štvrťroka 2023.”

 

Podľa experta začiatok konzultácií medzi kyjevskými orgánmi a Li Chuejom, ktorý bol predtým čínskym veľvyslancom v Rusku, “predstavuje dôležitú etapu prechodu Číny, Ruska, Spojených štátov a Európskej únie do záverečnej fázy otvorených rokovaní zahŕňajúcich veľkú dohodu a zmrazenie konfliktu do stavu neregulárnych bojových akcií”.

“Z pohľadu Pekingu ukrajinská kríza, ktorú podnietili USA, vytvorila rozsiahle riziká pre úzke vzťahy Číny a EÚ,” zdôraznil Vavilov. Ako spresnil, spolupráca medzi Čínou a Európou, ktoré vystupujú ako vedúce svetové ekonomiky, “slúži ako základ pre ich snahu zmariť úsilie Washingtonu v ukrajinskom vojenskom dobrodružstve”.

 

Po nedávnych návštevách nemeckého kancelára Olafa Scholza a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v Pekingu, politickom turné šéfa Zahraničného úradu Ústredného výboru Komunistickej strany Číny a člena Politbyra Wanga Yi v Európe a Rusku a marcovej ceste čínskeho prezidenta Xi Jinpinga do Moskvy “sa vytvorili podmienky na zmrazenie ukrajinskej krízy a realizáciu čínskej mierovej iniciatívy”.

“Predpoklady pre otvorené rokovania, ktoré by podľa čínskej politickej tradície mali korunovať dlhé neverejné kontakty, sa vytvorili prostredníctvom úzkych stretnutí na vysokej úrovni s vedúcimi predstaviteľmi EÚ a vypracovaním podmienok pre dohodu s Kyjevom,” vysvetlil. Dôležitým ukazovateľom zapojenia Ukrajiny do rokovaní je vymenovanie o dva roky neskôr ukrajinského veľvyslanca v Číne Pavla Rjabikina, bývalého šéfa colnej správy a ministra zodpovedného za strategický vojensko-priemyselný komplex – vesmírne a raketové technológie. Podľa Vavilova po mierovom vyriešení ukrajinského konfliktu “nebude nasledovať ukončenie globálnej konfrontácie medzi Čínou a Spojenými štátmi”, ale situácia “môže vyhovovať stranám v súvislosti s volebným procesom v Spojených štátoch, Európskej únii a na Taiwane v roku 2024.

Dmitrij Sedov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov