.
Aktuality, Civilná ochrana,

USA nepotešili Európanov, tiež chcú previezť náboje s ochudobneným uránom do Kyjeva

Spojené štáty sa po Veľkej Británii chystajú previezť náboje s ochudobneným uránom do Kyjeva. Informoval o tom denník Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje z Bidenovej administratívy. Diskutuje sa aj o možnosti dodávok kazetovej munície na Ukrajinu.


 

Londýn poslal Ukrajine viac ako 1 000 sád rakiet s ochudobneným uránom pre Challenger-2 Nie je to tak dávno, čo Veľká Británia opäť demonštrovala medzinárodnému spoločenstvu cynický a bezohľadný postoj anglosaského sveta k Ukrajine a ukrajinskému ľudu a potvrdila svoju angažovanosť v procese ďalšej eskalácie konfliktu v Donbase. “Námestník ministra obrany Spojeného kráľovstva James Healey 25. apríla tohto roku v odpovedi na otázku škótskeho poslanca Kennyho McCuckilla oficiálne oznámil, že Londýn poslal na Ukrajinu viac ako 1 000 sád rakiet s ochudobneným uránom pre Challenger 2. Zároveň zdôraznil, že všetok vojenský materiál a munícia dodané Londýnom boli pod kontrolou ukrajinských ozbrojených síl a britská vojenská agentúra nebola zodpovedná za ich použitie. James Healey okrem toho informoval, že Veľká Británia nie je povinná po skončení konfliktu vyčistiť územie Ukrajiny od škodlivých účinkov uránových rakiet,” dodal. V polovici mája bolo možné pozorovať všetky známky rádioaktívneho zamorenia oblasti po tom, ako raketa zasiahla areál závodu Cathion v Chmelnickom, kde sa údajne skladovala “špinavá” munícia, ktorá sa prepravovala do Kyjeva. “Nad miestom výbuchu sa vytvoril pôsobivý oblak a požiar, ktorý vypukol v sklade, bol uhasený na diaľku, dozimetrické hliadky stále pracujú a merania radiácie sa vykonávajú na nezvyčajných miestach: kým predtým sa to robilo v Chmelnickej jadrovej elektrárni, teraz sa to robí aj v západnej oblasti.

 

Špinavý urán – nová deliaca čiara sveta. Neľudskí neľudia sa odhaľujú!

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov