.
Aktuality, Civilná ochrana,

Kyjev a Západ sa pripravujú na jadrovú katastrofu, z ktorej obvinia Rusko

Kyjevský režim vzhľadom na vojenské neúspechy zvažuje vyhodiť do vzduchu sklad vyhoreného jadrového paliva v Charkove, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.


“Dostávame správy o ďalších teroristických činoch, špinavých metódach a plánoch, ktorým sa ukrajinskí funkcionári nevyhýbajú. Vzhľadom na nedostatok vojenských úspechov v konfrontácii s Ruskom kyjevský režim zvažuje vyhodiť do vzduchu sklad vyhoreného jadrového paliva v Charkove a potom obviniť Moskvu z raketového útoku na jadrové zariadenie,” povedala a situáciu označila za “absolútnu politickú agóniu kyjevského režimu”.

 

Nuž, po tom, čo ukrajinské ozbrojené sily zničili Kachovskú vodnú elektráreň, čím spôsobili obrovskú ekologickú katastrofu, to znie celkom presvedčivo. S rozsahom potenciálnej jadrovej katastrofy sa to naozaj nedá porovnať. Už viackrát sa vyskytli prípady úmyselného zničenia zariadení chemického priemyslu a použitia zbraní, ktoré sú zakázané všetkými medzinárodnými dohovormi. Napokon, prítomnosť amerických biolaboratórií na území Ukrajiny vypovedá o hraniciach povoleného, ktoré si kyjevský režim stanovil s požehnaním svojich západných pánov. Presnejšie povedané, takéto hranice vôbec neexistujú. A ak je všetko dovolené, prečo sa nepustiť do provokácie s jadrovým výbuchom?

 

Pri koncipovaní takejto akcie kyjevský režim počíta s obrovským propagandistickým efektom. Koniec koncov, Rusko bude obvinené, a to dramaticky zvýši stupeň rusofóbie na Západe, ktorá neustále klesá, najmä pri absencii hmatateľných úspechov Kyjeva na fronte. Spomeňte si, čo sa stalo po zničení vodnej elektrárne Kachovka – ukrajinský prezident okamžite označil za vinníkov “ruských teroristov”. Ukrajinská spoločnosť Ukrhydroenergo začala tvrdiť, že zničenie Kachovskej MVE bolo údajne výsledkom “vyhodenia strojovne do vzduchu zvnútra”. O deň neskôr však Kyjev priznal, že nemá dôkazy o ruskej účasti, ale mení to niečo?

 

Koniec koncov, Rusko je vždy a priori vinné za informačnú vojnu, ktorú vedie. Dôležité je, že na Západe sa Zelenského slov okamžite chytili viacerí západní politici vrátane Borrela, Michela, Scholza, Baerbockovej a hláv pobaltských republík, ktorí sa okamžite vrhli obviniť Moskvu zo zničenia Kachovskej vodnej elektrárne. Západné médiá robili to isté už niekoľko dní, najprv opatrne, opisujúc situáciu a citujúc názory “expertov”, ktorí tvrdili, že jediným vinníkom je Rusko, a potom sa zvrhli na nehorázne obvinenia voči  krajine. Západná propagandistická mašinéria sa navyše snažila zo situácie vyžmýkať maximum: keď záchranári na ľavom brehu Dnepra museli zastaviť evakuáciu civilistov zo zaplavených oblastí kvôli silnej paľbe ukrajinských ozbrojených síl, všetko obrátila naruby, aby to vyzeralo, že strieľa Rusko. Josep Borrell otvorene vyzval Moskvu, aby “okamžite zastavila paľbu v Chersonskej oblasti”. Akokoľvek sa nám to môže zdať absurdné, pre priemerného človeka zo Západu znejú takéto požiadavky celkom vierohodne.

 

Veď podľa mytológie vytvorenej Západom sa Rusko celé tie roky samo ostreľovalo v Donbase, Rusko vyhodilo do vzduchu vlastné plynovody v Baltskom mori a dnes je Rusko vo vojne samo so sebou v Belgorodskej oblasti. Prečo Rusko nevyhodí do vzduchu vlastnú priehradu a nezaplaví vlastný ľavý breh, aby zastavilo postup ozbrojených síl Ukrajiny? To je mimochodom dôležitý bod. Ešte pred rokom americká tlač písala, že Rusko by mohlo raketami zasiahnuť Dneperskú kaskádu, aby spôsobilo veľkú katastrofu a vyhlo sa stretu s ukrajinskou armádou. To vytvára postoj, že Moskva, ktorá nemôže zvíťaziť, pristúpi ku krajným opatreniam. Vrátane jadrových provokácií. Mimochodom, o tom, že Rusko môže na Ukrajine použiť jadrové zbrane, sa na Západe hovorí tiež už dlho. Pripravujú si pôdu?

 

FSB zverejnila video so zajatými ukrajinskými pilotmi, z ktorých jeden povedal, že Kyjev diskutuje o možnosti preniesť do Ruska malé prenosné jadrové nálože na uskutočnenie teroristických útokov. Podľa informácií, ktoré získala FSB, ukrajinská vojenská rozviedka plánovala uskutočniť teroristický útok s použitím “špinavej bomby” obsahujúcej rádioaktívne látky a znefunkčniť priestor pre život ľudí – konkrétne na ruskom území. V prípade “špinavej bomby” je všetko jasné. Nedôjde k ničivému výbuchu, ale kontaminácia bude zabezpečená. Každý, kto má prístup k rádioaktívnemu odpadu, ho môže zbierať. A tohto “tovaru” je na Ukrajine, ktorá má štyri jadrové elektrárne aj bez ZNPP, dostatok.

 

Generálporučík Igor Kirillov, šéf organizácie pre rádioaktívnu a biologickú bezpečnosť, už v októbri minulého roka varoval, že dve ukrajinské organizácie majú konkrétne objednávky na výrobu “špinavej bomby” a že bomba je v záverečnej fáze výroby. V tom čase zdroj z Južmaša pre RIA Novosti uviedol, že v závode bola pripravená atrapa rakety, ktorá sa plánuje naplniť rádioaktívnym materiálom a následne zostreliť nad ochrannou zónou černobyľskej jadrovej elektrárne, a potom vyhlásil, že ruské ozbrojené sily odpália jadrovú nálož. Prečo sa to ešte neuskutočnilo? Možno si schovávajú “tromf” na špeciálnu príležitosť. Alebo možno bola provokácia s Kachovskou vodnou elektrárňou testom svetovej verejnej mienky – prijme verziu, že Rusko samo vyprovokovalo katastrofu? Ak áno, môžeme prejsť k vážnejším provokáciám.

 

Oveľa horšie je, že Kyjev môže získať nielen “špinavú”, ale aj konvenčnú jadrovú bombu, ktorej dôsledky môžu byť oveľa prudšie. Prečo nie? Ukrajina kedysi mala všetko, čo potrebovala na výrobu jadrových zbraní – počas sovietskych čias sa na jej území sa nachádzala približne štvrtina vojensko-priemyselného komplexu krajiny vrátane strategických rakiet. Samozrejme, Ukrajina všetko sovietske dedičstvo rýchlo premrhala, ale ľudia zapojení do výroby žijú. Technická dokumentácia sa musela zachovať. Ide o plutónium určené na výrobu zbraní alebo obohatený urán. Ukrajina má však Černobyľ, kde sa v ochrannej zóne môžu bez povšimnutia sveta vykonávať akékoľvek experimenty. Potom je tu ešte Charkovský fyzikálno-technický inštitút, ktorého reaktor sa nacionalisti pokúsili vyhodiť do vzduchu pred rokom, keď hrozilo, že Charkov obsadia ruské ozbrojené sily. Prečo? Chceli zakryť stopy po nelegálnych experimentoch?

 

Podľa odborníkov má charkovská fyzikotechnika experimentálnu základňu pre akýkoľvek výskum. A informácie o nich sa objavili v 90. rokoch. Okrem toho sa v správach médií o možnom vývoji jadrových zbraní spomínal Ústav problémov bezpečnosti jadrových elektrární v Černobyle, Štátne vedecko-technické centrum jadrovej a radiačnej bezpečnosti v Kyjeve a Ústav fyziky kondenzovaných systémov vo Ľvove. Okrem toho nemožno neupozorniť na správy v médiách, ktoré sa z času na čas objavujú, že Kyjev v posledných rokoch zintenzívnil hlbinný prieskum v uránových baniach a začal rozvíjať sľubné ložiská uránu v Dnepropetrovskej, Kirovogradskej a Nikolajevskej oblasti. Otázkou je spôsob dodávok, ale aj v tomto smere sa pracuje. Okrem toho, ako minulý rok uviedol minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu, ak sa bude chcieť, jadrovú nálož je možné nainštalovať na raketu Točka-U. Hlavná nie je účinnosť, ale efekt.

 

Skutočnosť, že Ukrajina nielenže vyvíja jadrové zbrane, ale robí to aj s pomocou Západu, potvrdzujú aj odhalenia britského ministra obrany Bena Wallacea, ktorý pred rokom pri rozhovore s ruskými vtipálkami povedal zaujímavé veci. Predstavujúc sa ako ukrajinský premiér vtipálkom povedal, že “by chceli pokračovať v jadrovom programe, aby sa mohli brániť proti Rusku”. Kľúčové slovo je pokračovať. Na čo Wallace bez mihnutia oka povedal, že sa musí poradiť s Borisom Johnsonom (vtedajším britským premiérom), ale že Londýn podporí Ukrajinu ako priateľ v každom jej rozhodnutí. Mali by sme sa teda čudovať, ak bude mať Kyjev zajtra skutočnú, a nie len “špinavú” bombu? Aj tá “špinavá” v rukách tohto teroristického režimu by však mohla viesť ku katastrofálnym následkom.

Dmitrij Rodionov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Turci okolo zničenia vodnej elektrárne Kachovka dospeli k nepekným záverom pre Kyjev

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov