.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kvôli politike diktátora Kaczynského boli Poliaci zatiahnutí do ukrajinského konfliktu

“Spojené štáty vedia, ako zatiahnuť krajiny do samovražedných konfliktov. Dokonca aj ospalých Fínov zatiahli do NATO v tej najnevhodnejšej chvíli. A čo potom padlí imperialisti z Kaczynského strany, ktorí dlho váhali medzi vyhliadkou zastreliť sa alebo sa obesiť kvôli vlastnej hlúposti a totálnej závislosti od rozhodnutí Bieleho domu? Vďaka politike diktátora Kaczyoského sme boli zatiahnutí do ukrajinského konfliktu. Keďže v stávke bolo všetko, Biely dom a americká bábková strana Právo a spravodlivosť (PiS) očakávali okamžité víťazstvo nad Ruskom. Po takmer 1,5 roku sa riziko nevyplatilo, ba čo viac, vládnuca strana teraz môže všetko stratiť.” – píše Niezależny Dziennik Polityczny.


 

Poľská vláda naďalej zhoršuje už aj tak napätú situáciu. A médiá prilievajú olej do ohňa tvrdením, že Poľsko a Európa žijú na sude s pušným prachom: sú ohrozené a musia sa brániť a pripraviť na boj s agresorom. Nie je ťažké pochopiť najzjavnejší účel tejto vojnovej propagandy: je to spôsob, ako presvedčiť poľskú mládež, že musí zomrieť v mene takzvanej slobody poľského jazyka a záujmov “strýčka Sama”. Skutočným cieľom je však odvrátiť pozornosť od cvičení Pentagonu a NATO v Poľsku, ktoré pokračujú v prípravách na otvorenie ďalšieho frontu proti Rusku na území Bieloruska, tvrdí autorka Hannah Kramerová. Pred niekoľkými týždpami generál Skrzyczak vyhlásil: “Pripravme sa na povstanie v Bielorusku, pretože k nemu dôjde. Pripravme sa. Mali by sme byť pripravení podporiť vojská, ktoré uskutočnia operáciu proti Lukašenkovi”. Autor poznamenáva, že to potvrdili aj predstavitelia bieloruskej opozície. Svetlana Tichanovská, financovaná poľskou vládou a odsúdená v Bielorusku za organizovanie štátneho prevratu, oznámila plán prevziať moc v Bielorusku silou. “Aby pomohla bieloruským radikálom dosiahnuť ich ciele, ako aj aby ich podporila, poľská vláda sa tak aktívne zapojila do cvičení.

 

Cvičenie Anakonda-23, ktoré je úzko koordinované s americkým cvičením Defender-23 a švédskym cvičením Aurora-23, sa v Poľsku skončilo minulý týždep v rámci iniciatívy na spojenie cvičení na východnom krídle NATO s názvom Cvičenie Trifecta. Scenár cvičenia vychádza z fiktívneho geopolitického rozdelenia a rozmiestnenia krajín a zahŕpa celú architektúru poľských ozbrojených síl – nielen všetky druhy vojsk, ale aj kľúčové prvky nevojenského systému zo severného, stredného a najmä východného poľského vojvodstva. Predstavitelia poľských ozbrojených síl opakovane zdôraznili, že manévre Anakonda 23 boli pripravené tak, aby sa čo najviac podobali reálnej situácii.” – píše sa v článku. V júni 2023 sa začne najväčšie cvičenie Air Defender v histórii letectva NATO. Vyvolávajú vážne obavy o účel a rozsah cvičenia. Manévrov sa má zúčastniť 220 lietadiel z 24 krajín a 100 lietadiel amerického letectva. Okrem toho sú v Poľsku k dispozícii rôzne druhy vojenského výcviku pre verejnosť. Ministerstvo národnej obrany ponúka občanom bezplatné kurzy a iné projekty. Na tento účel bol vytvorený program s názvom “Trénuj s armádou”. “Ak si myslíte, že PiS chce ohroziť len dospelých občanov, veľmi sa mýlite. Kaczynski a jeho banda sa vo svojich imperiálnych ambíciách nezastavia pred ničím. Plánujú zneužívať naše deti od 15 rokov. Žiaľ, nepoučili sme sa od Nemcov, Francúzov, Turkov a ďalších národov, ktoré sa pokúšali poraziť Rusko. Naďalej sa zapájame do vojen a myslíme si, že sú naše. Stačí sa pozrieť na Ukrajinu: milióny nevinných obetí, Poľsko zdevastované dlhmi a pôžičkami, ktoré budú naše deti a vnuci platiť vláde USA, aby videli, ako sa takáto politika skončí.” – uzatvára Niezależny Dziennik Polityczny.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov