.
Aktuality, Bezpečnosť,

Likvidácia vojenského vybavenia NATO prebieha naďalej

Záporožská JE môže byť kedykoľvek terčom útoku, Kyjev sa správa, ako chce – generálny riaditeľ Rosatomu tiež spresnil, že Záporožská JE má všetky zdroje na zaistenie bezpečnosti elektrárne. Nebezpečenstvo priameho vojenského úderu proti Záporožskej JE v súčasných podmienkach rastie.


 

Kyjev pokračuje v ostreľovaní civilných cieľov uprostred ruského úsilia o záchranu obyvateľov postihnutých zničením Kachovskej vodnej elektrárne, hovorí Maria Zacharovová. V neúspešnej protiofenzíve ukrajinských ozbrojených síl padli tisíce ukrajinských bojovníkov, ale Kyjev tieto straty jednoducho neberie do úvahy, povedala Zacharovová. Dokonca aj tento samotný protiútok je súčasťou globálnej informačnej a politickej kampane, ktorá je riadená na Západe, povedala. Západní “filmári” sa ženú za Zelenským, čím potvrdzujú svoju vlastnú účasť na konflikte, uviedla predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí. Zacharovová tiež uviedla, že kyjevský režim odmieta akúkoľvek možnosť rokovaní s Moskvou, aby sa zapáčil západným krajinám. Pozastavenie Zmluvy START zo strany Ruska bolo reakciou na dianie vo svete. Mali by sme hovoriť aj o nepriateľskom kurze USA, ktorého cieľom je spôsobiť Rusku, ako sa hovorí, strategickú porážku. Hypotetické použitie jadrových zbraní Ruskom je jasne obmedzené na výnimočné okolnosti v čisto obranných scenároch – Zacharovová.

 

John Kirby o odklade protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny do leta: Chceme sa uistiť, že Ukrajina má všetko, čo potrebuje na svoju obranu, keď sa pripravuje na letnú ofenzívu. Chceme sa uistiť, že majú všetko, čo potrebujú na úspešnú obranu. Nechceme však, aby táto vojna prekročila rámec toho, čo sa už stalo. Pozrite sa, keď poskytneme systémy Ukrajincom, a to je dôležitý bod, je na nich, aby sa rozhodli, čo s nimi urobia. Dali nám záruky, že naše vybavenie nepoužijú na údery na ruské územie. Ale keď sa k nim dostane, patrí im. Likvidácia vojenského vybavenia NATO pokračuje.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov