.
Aktuality, Bezpečnosť,

Andrej Fursov: Čo si pre nás svetové elity pripravili na nasledujúcich desať rokov

Ak hovoríme o udalostiach na samom začiatku roka 2023, treba spomenúť také podujatie, akým bolo januárové fórum v Davose. Už som povedal, že WEF sa stáva čoraz viac dekoratívnou organizáciou a takouto štruktúrou, opäť výkladnou skriňou, veľmi podobnou klubu Bilderberg. Ale napriek tomu je to taká demonštrácia určitej moci pánov moderného sveta prostredníctvom figúr, ktorými hýbu.


 

Davoské fórum sa sotva začalo a do médií sa už dostala správa, ktorá organizátorov a účastníkov opisuje veľmi jednoznačne. Je to dosť zvláštne. “Stalo sa známym, že dopyt po sprievode pre 2 700 účastníkov fóra je nadštandardný. A bol taký ohromujúci, že možnosti Švajčiarska boli vyčerpané. Museli sme objednať dievčatá z Talianska a Nemecka. Dôslední novinári však hneď zistili, že súdiac podľa cien nešlo o Nemky a Talianky, ale len o Rumunky. Ceny eskortiek na WEF boli 1 500 švajčiarskych frankov za 4 hodiny. Zatiaľ čo západoeurópske dievčatá si účtovali 9 000 eur. To je podstatne viac. Organizátori sa teda rozhodli ušetriť na sexuálnych službách. No, samozrejme, kríza. Chudobné dievčatá z WEF.

 

Na tomto davoskom stretnutí ultraglobalizačných supov sa zúčastnili šéfovia veľkých korporácií vrátane Amazonu, Pfizeru, veľkých nadácií Gatesa, Sorosa, medzinárodných organizácií WHO. A jednoducho veľmi bohatí ľudia, 116 miliardárov. Zároveň však do Davosu neprišli žiadni najvyšší predstavitelia USA. Ameriku zastupoval americký minister práce Martin Walsh a niekoľko ďalších. Neboli tam žiadni zástupcovia Číny a Ruskej federácie. Prezident Juhoafrickej republiky Ramaphosa odmietol pozvanie pod vierohodnou zámienkou. Zúčastnilo sa na ňom nezvyčajne veľa zástupcov z Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky. A je pochopiteľné prečo. Globálny poriadok, ktorý vytvorili nadnárodné korporácie a nadnárodné štruktúry, je sám o sebe ohrozený. Hlavnou hrozbou je Rusko.

 

To bolo deklarované v Davose. Prakticky všetci hlavní západní rečníci spustili agresívnu informačnú vlnu proti Rusku. A dokonca aj Kissinger, ktorý predtým zastával pomerne umiernený postoj, zaujal postoj jastraba. Účastníci sa obávali aj hrozieb pre súčasný svet: krátkodobých (to sú 2 roky) a dlhodobých (10 rokov). V každom časovom rámci bolo vymenovaných desať hrozieb. No aby som ich nemusel vymenovať všetky, spojil som ich. A v hornej polovici je hrozba/neúspech v boji proti klimatickým zmenám, ktoré údajne spôsobuje človek, kolaps ekologického systému, kríza spojená s vyčerpaním prírodných zdrojov. Takže tieto tri sú zelenou agendou. To je pre nich v súčasnosti veľmi dôležité. Rastúca sociálna nerovnosť a konfrontácia na geoekonomickom základe. To znamená, že presadzujeme “zelenú” agendu a obávame sa rastu sociálnej nerovnosti.

 

Hoci je jasné, že realizácia zelenej agendy a deindustrializácia západnej Európy určite povedie k rastu sociálnej nerovnosti. Účastníci fóra sa zhodli na tom, že svetové hospodárstvo bude minimálne dva roky trpieť globálnou recesiou. A v tomto ohľade len dokumentovali to, o čom ekonómovia písali už v predvečer Davosu. Napríklad v správe Global Risk Report, ktorá bola zverejnená hneď na začiatku 23. ročníka a v ktorej boli zhrnuté názory viac ako tisícky popredných svetových ekonómov, sa konštatovalo, že éra globalizácie a zvyšovania životnej úrovne sa skončila. Dvadsiate roky budú desaťročím sociálnych a environmentálnych otrasov: potravinové krízy a politická nestabilita budú normou.

 

Tieto odhady v podstate kopírovali výsledky prieskumu spoločnosti PricewaterhouseCoopers z októbra 2022. Prieskumu sa zúčastnilo 4 410 vedúcich predstaviteľov podnikov a 73 % z nich bolo presvedčených o výraznom poklese hospodárskeho rastu v roku 2023 a pravdepodobne aj neskôr. No nie je prekvapením, že podľa agentúry Bloomberg v Davose boli za hlavné problémy 23. roka v USA a vo svete označené inflácia, makroekonomická nestabilita a geopolitické riziká. Teraz niekoľko slov o návrhoch, ktoré odzneli v Davose. Bolo oznámené spustenie univerzálnej digitálnej platobnej siete pre digitálne meny Stablecoin a centrálne banky. Cieľ: dosiahnuť interoperabilitu medzi týmito menami. V skutočnosti ide samozrejme o kontrolu. A, samozrejme, Davosania zostávajú verní svojej biomedicínskej horlivosti.

 

Tentoraz bolo fórum zamerané na transformáciu medicíny a – pozor! – Redefinícia, teda nové vymedzenie toho, čo znamená byť človekom. To znamená, že nestačí nanovo definovať, čo znamená byť človekom, musíme nanovo definovať človeka. Rečníci hovorili o túžbe zaviesť do ľudského mozgu a tela najmodernejšie technológie, aby sa vytvoril nový a modernizovaný druh človeka. No na otázku, čo robiť s modernými ľuďmi, sa cynicky uškŕňali a žartovali: “No nič, obyčajných ľudí budeme ešte nejaký čas potrebovať. Tak povediac, budú žiť…

 

Nuž, niekto sa zrejme cíti byť vládcom sveta, ale sotva by s tým súhlasila väčšia časť ľudstva. Príznačné je, že počas fóra a pred ním Elon Musk na Twitteri spustil celosvetové hlasovanie o vláde nad svetom WEF. Do hlasovania sa 18. januára o 22:54 zapojilo viac ako 1 milión ľudí. Proti ovládnutiu sveta ultraglobalistami v Davose sa vyslovilo 86,3 %, zatiaľ čo 10 %, ako sa zistilo, bolo za. Vo všeobecnosti tohtoročný Davos pôsobil, aspoň na mňa, dojmom určitého zmätku zo strany svetových lídrov. Chybne odhadli situáciu. Faktom je, že sankcie nezničili ruské hospodárstvo.

 

Rusko nebolo izolované. Naopak, EÚ a predovšetkým Nemecko sa na radosť USA rýchlo oslabujú. Američania však majú dosť problémov, predovšetkým v hospodárskej súťaži s Čínou. Stará globalizácia je mŕtva, pred nami sú búrlivé dvadsiate roky a súčasná situácia drasticky spomalila ofenzívu korporácií proti štátom. To znamená, že nás skutočne čakajú búrlivé 20. roky. Kedysi sa o 20. rokoch minulého storočia používal termín “revúce 20. roky”. Už som citoval historika Bakera, ktorý 2. januára 2020, ešte pred celou psychodrámou okolo vírusu, povedal, že hlavnou úlohou ľudstva pre 20. roky bolo prežiť. A treba to povedať, pretože nie je náhoda, že ultraglobalisti datujú svoje plány do roku 2030. Do roku 2030 chcú skoncovať so všetkým. Pretože, ako hovoria, “musíme všetko urobiť veľmi, veľmi rýchlo”. To znamená, že podľa zásady “odhodiť, klient odíde” treba všetko urobiť veľmi, veľmi rýchlo, skôr než sa ľudia spamätajú. Ale vyzerá to tak, že sa to nedá urobiť rýchlo. A treba urobiť všetko pre to, aby sa do tohto kolesa dejín, ktoré chcú spustiť, vložil klin.

Andrej Fursov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov