.
Aktuality, História,

Ruský zákon o oslavách Dňa víťazstva nad Japonskom

Vladimir Putin 24. júna 2023 podpísal federálny zákon, na základe ktorého sa 3. september stal Dňom víťazstva nad Japonskom v Rusku.


“Naša skupina sa o to usiluje už mnoho rokov a zakaždým sme dostávali výhovorky, že “nepotrebujeme kaziť vzťahy s Japonskom”. A teraz to prezident konečne podpísal! Je to veľké víťazstvo profesora Anatolija Koškina, doktora histórie, a celej skupiny, ktorá s ním na tom pracovala:” – Doktor histórie, profesor Alexej Jurjevič Plotnikov, – doktor historických vied, kandidát vojenských vied, docent, plukovník Vladimir Georgievič Kiknadze, – doktor historických vied, profesor Vjačeslav Zimonin, doktor historických vied – Kandidát historických vied, docent Jurij Alexandrovič Nikiforov, – kandidát historických vied Modest Alexejevič Kolarov, – profesor Vjačeslav Petrovič Zimonin, kandidát historických vied, docent Jurij Alexandrovič Nikiforov, kandidát historických vied, Modest Alexejevič Kolarov a profesor Alexander Harunovič Ibragimov, profesor nášho Inštitútu pre pokročilé štúdiá.

*Japonsko protestovalo u Ruska v súvislosti s jeho rozhodnutím osláviť 3. septembra Deň víťazstva nad militaristickým Japonskom. Podľa Tokia to posilní protijaponské nálady v Rusku a protiruské nálady v Japonsku.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov