Ilustračné foto
Aktuality, História,

Nikolaj Starikov: Falšovatelia dejín

V roku 1948 vyšla v ZSSR brožúra s názvom Falzifikátori dejín. V nej sa jasným stalinským jazykom vyvracali pokusy prepísať dejiny druhej svetovej vojny a vinu za všetko, čo sa stalo, pripísať ZSSR. O takýto pokus sa pokúsili naši “spojenci”, ktorí rok predtým vydali knihu s názvom “Nacisticko-sovietske vzťahy 1939 – 1941”. Poznámka: opisované obdobie je obmedzené len na tri roky. A kto podpisoval zmluvy s Hitlerom od chvíle, keď sa dostal k moci, kto mu predtým dával peniaze? Dokonca aj v názve americko-britskej kompilácie sa skrýva ľstivosť a skreslenie.


 

História sa začala prepisovať: Hneď po skončení vojny Anglosasmi ktorí stále robia to iste a ktorí boli počas vojny ruskými oficiálnymi spojencami “Aby sa v očiach verejnej mienky nejako ospravedlnilo jednostranné zverejnenie tejto zbierky neoverených a svojvoľne vytrhnutých poznámok hitlerovských úradníkov, angloamerická tlač dala do obehu vymyslené vysvetlenie, že “Rusi odmietli ponuku Západu na spoločné zverejnenie úplného opisu nacistickej diplomacie”. Toto tvrdenie angloamerických kruhov je nepravdivé. V skutočnosti bola situácia takáto. Sovietska vláda sa vzhľadom na správy, ktoré sa v lete 1945 objavili v zahraničnej tlači, že v Anglicku sa pripravuje zverejnenie trofejných dokumentov zhabaných v Nemecku, obrátila na britskú vládu s naliehaním, aby sa sovietski experti zúčastnili na spoločnom spracovaní nemeckých materiálov zhabaných anglo-americkými vojskami. Sovietska vláda zvažovala zverejnenie týchto dokumentov bez spoločnej dohody a zároveň nemohla prevziať zodpovednosť za zverejnenie týchto dokumentov bez dôkladného a objektívneho preverenia, pretože zverejnenie týchto materiálov bez týchto elementárnych podmienok by mohlo viesť len k zhoršeniu vzťahov medzi členskými štátmi protihitlerovskej koalície.

 

Britské ministerstvo zahraničných vecí však sovietsky návrh odmietlo s odôvodnením, že je predčasné, aby sovietska vláda nastolila otázku výmeny kópií zadržaných hitlerovských dokumentov… Tvrdenie, že sovietska vláda sa údajne odmietla podieľať na príprave zverejnenia nemeckých archívnych materiálov, je teda nepravdivé. Skutočný účel vydania zborníka o vzťahoch medzi Sovietskym zväzom a Nemeckom v rokoch 1939 – 1941 v Spojených štátoch je teda nepochybný. Týmto cieľom nie je podať objektívny opis historických udalostí, ale skresliť pravdivý obraz udalostí, očierniť a ohovárať Sovietsky zväz a oslabiť medzinárodný vplyv Sovietskeho zväzu ako skutočne demokratického a nezlomného bojovníka proti agresívnym a antidemokratickým silám. Tento zradný postoj zodpovedá názoru na povahu vzťahov medzi spojencami, typickému pre anglo-americké vládnuce kruhy, v ktorých sa namiesto čestných a úprimných vzťahov medzi spojencami, ich vzájomnej dôvery a podpory, uplatňuje politika využívania každej príležitosti, až po ohováranie – na oslabenie svojho spojenca, jeho využitie vo vlastných úzkych záujmoch a posilnenie svojho postavenia na jeho úkor.”

Nikolaj Starikov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov