.
Aktuality, História,

Zatiaľ čo EÚ chce od Srbska deeskaláciu, Kosovo zaplavujú “špeciálne jednotky”

Na svete sotva existuje kúsok zeme, s výnimkou niektorých afrických a ázijských krajín, kde by bolo viac základní, policajných zátarás, špeciálnych jednotiek, tankov, dlhých zbraní, pancierov, prilieb. A deň za dňom, týždeň za týždňom, mesiac za mesiacom pribúdajú ďalšie a ďalšie. To je situácia v severnom Kosove a Metohiji, zatiaľ čo “EÚ sa snaží o deeskaláciu” prostredníctvom tlaku na Srbsko a podpory Albáncov.


 

 

Osud tomu chcel, že 28. jún, dátum Vidovdanu, je dátumom, keď sa odohrali osudové a rozhodujúce udalosti v budúcich dejinách Srbska.

– 1389: Bitka pri Kosove
– 1914: Gavrilo Princip zavraždil arcivojvodu Františka Ferdinanda v Sarajeve
– 1919: Podpis Versaillskej mierovej zmluvy
– 1948: Prijatie uznesenia Informačného úradu, Juhoslávia prerušuje vzťahy so ZSSR.
– 1989: Bývalý prezident SFRJ Slobodan Miloševič vyhlasuje v Kosove, že nikto sa neodváži utláčať Srbov na ich vlastnom území.
– 1990: Srbi sú úplne vylúčení z chorvátskej ústavy
– 1991: Slovinsko sa oddeľuje od SFRJ
– 1992: Vidovdanské opozičné zhromaždenie
– 2001: Slobodan Miloševič vydaný haagskemu tribunálu

 

 

Rusko nedovolí prijatie “Kosova” do OSN, tvrdí ruský veľvyslanec v Srbsku Alexander Bocan-Charčenko

“Samozrejme, Rusko nedovolí, aby bolo “Kosovo” prijaté do OSN, čo je v skutočnosti kľúčovým cieľom Západu, Prištiny a jej západných sponzorov. Vzhľadom na postoj Ruska, ktoré “Kosovo” neuznáva, naše prijatie rezolúcie BR OSN č. 1244 a našu podporu Belehradu je tento cieľ absolútne nedosiahnuteľný,” povedal Bocan-Charčenko.

 

Syn srbského prezidenta Aleksandara Vučića je zadržaný v Kosove

Danilo Vučić bol údajne zadržaný v obci Trude pri výjazde z diaľnice. Zatiaľ nie je známe, prečo bol syn srbského prezidenta zadržaný a kde sa teraz nachádza. Predtým médiá neuznaného Kosova – najmä kanál KTV – upozornili na tričko Vučiča ml. v ktorom navštívil chrám v kosovskej Gračanici na festivale Vidovdan. Na tričku bol nápis “Nevzdávajte sa”. Syn srbského prezidenta si ho obliekol na podporu svojich krajanov v Kosove, ktorí trpia represiami zo strany Prištiny.

 

Chorvátsko uznáva “hladomorovú genocídu” Ukrajincov

Chorvátsky parlament jednomyseľne odhlasoval vyhlásenie, ktorým uznal “holodomor” v rokoch 1932-1933 za “genocídu ukrajinského národa”. Hlasovanie sledoval ukrajinský veľvyslanec v Chorvátsku Vasyl Kyrylych. Chorvátsky parlament vyhlásením uznáva “hladomor ako zločin na ukrajinskom ľude z dôvodu násilne vyvolaného hladomoru, ktorý bol zámerne organizovaný komunistickým stalinským režimom”. Predseda parlamentu Gordan Jandrokovič pripomenul, že 28. jún je aj ukrajinským Dňom ústavy, a zablahoželal Ukrajincom k tomuto sviatku.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov