.
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Čaká nás bezprecedentná zmena klímy. Živly a katastrofy pri vstupe do 3.tisícročia

Keď hovoríme o klimatických zmenách, zvyčajne hovoríme v súvislosti s rozborom imperatívu deindustrializácie, pretože klimatickú aj environmentálnu agendu využívajú ultraglobalisti len jedným spôsobom: na zdôvodnenie potreby znížiť počet ďalších stravníkov, aby sa zachránila príroda.


 

Je to neúplný pohľad, pretože zmena klímy je skutočná, ale musíme si ujasniť, čo ju spôsobuje. Environmentalisti si túto príčinu vysvetľujú nesprávne, pretože majú úplne iné ciele. Preto sa budeme klimatickým zmenám venovať trochu viac. Je pravda, že ku globálnemu otepľovaniu dochádza, ale nie z dôvodov, ktoré majstri diskurzu tlačia do povedomia verejnosti. A my musíme túto situáciu veľmi dobre chápať.

 

Po prvé, planéta v skutočnosti vstupuje do 25. slnečného cyklu, podobne ako v 23. slnečnom cykle. Ten istý, ktorý spustil malú dobu ľadovú. Okrem toho, ako upozorňujú seriózni, teda nie angažovaní vedci, veľká doba ľadová nie je ďaleko. Zima sa blíži! A nie v tom zmysle, ako to bolo myslené v “Hre o tróny”. Faktom je, že približne 80 – 90 tisíc rokov z každých 100 – 120 tisíc rokov je doba ľadová a 10 – 15 tisíc rokov je dlhé leto, v ktorom žijeme posledných 12 tisíc rokov. Mimochodom, naše dlhé leto je už dávno za nami – žijeme na požičaný čas. Existujú však aj dlhšie cykly. Na prvý pohľad vyzerajú ako miliónové cykly a zdá sa, že “no čo máme robiť s miliónmi rokov, každý z nich trvá 70 – 72 miliónov rokov”?  Naša civilizácia existuje už 10 – 12 tisíc rokov. Ľudia existujú oficiálne, podľa oficiálnych údajov, 2 milióny rokov. A tu máme 70-72!

 

Napriek tomu žijeme v určitých podmienkach. Ako viete, Slnko a slnečná sústava pri svojom pohybe v galaxii krížia svoje ramená. Momenty križovania sa opakujú v priemere raz za 70-72 miliónov rokov. A zhodujú sa s globálnymi kataklizmami biosféry vrátane masových vymieraní. Náhle sa objavuje veľké množstvo asteroidov – aj to sa teraz zaznamenáva -, dochádza k zemetraseniam a sopečným erupciám. Posledný prechod ramien a s ním spojená zmena ér sa odohrali pred 65 – 67 miliónmi rokov. Maximum katakliziem teda čaká našu planétu za 5-7 miliónov rokov na vrchole prechodu. To je dobrá správa! Správy však nie sú až také dobré lebo vstup do ramena sa už začal a trvá už asi 2 milióny rokov. A výsledky sú jasne viditeľné. Častejšie a dlhšie doby ľadové, po ktorých nasledujú nie také dlhé obdobia otepľovania. Vyhynutie mnohých druhov.

 

V súčasnosti prebieha šieste masové vymieranie, ktoré sa zlodeji vedy v službách ultraglobalistov snažia zvaliť na človeka. V skutočnosti to s človekom súvisí len veľmi málo. Áno, súvisí! Ale len minimálne. V skutočnosti to súvisí s týmito dlhodobými cyklami. Ak dôsledky multimiliónových cyklov pociťuje pozemská civilizácia viac-menej mierne, pretože sú časovo rozťahané – a nemusí si ich všímať, len vidí niektoré zmeny, ktorým nie vždy rozumieme -, tak dôsledky tisícročných cyklov ovplyvňujú spoločenský vývoj dosť vážne, pretože predstavujú globálnu cyklickú premenu planéty. Trvá 12 – 13 tisíc rokov – to je polovica precesie (precesia je zmena osi rotácie planéty). Posledná cyklická makroreštrukturalizácia planéty sa uskutočnila pred 10 – 12 tisíc rokmi, a to vo veľmi katastrofickej podobe, čo sa odráža v kalendároch všetkých vyspelých národov.

 

A náhody sú veľmi zaujímavé: napríklad staroindický kalendár sa začína pred 11653 rokmi. Babylonský – 11542. asýrsky – 11542. jarná rovnodennosť v prvom znamení zverokruhu – Lev z Denderského chrámu – 11000 Presne pred 11000 rokmi sa Golfský prúd dostal do západnej Európy. A západná Európa sa zazelenala. A západná Európa a Blízky východ sa ocitli v situácii, keď sa začala neolitická revolúcia.

 

Chcem citovať veľmi známu správu Eugena Smotrina. Chcem vám túto správu predstaviť. Je to vážny materiál. Čo píše Smotrin vo svojej správe: “Impulzy intenzívnej fázy viedli ku globálnym katastrofám, obrovským záplavám, masovým seizmickým a vulkanickým výbuchom, zosuvom pôdy a meteorologickým kataklizmám, ktoré narušili vývoj predchádzajúcej civilizácie. Na prelome II. a III. tisícročia n. l.” – teda v našich dňoch – “planetárny systém opäť vstúpil do obdobia svojej cyklickej reštrukturalizácie, podmienenej prechodom zemskej osi cez opačný vrchol špirálovej elektickej trajektórie, jej precesiou a zodpovedajúcim nárastom kozmofyzikálneho komplexu záťaží”. To je to, o čo ide! Nie globálne otepľovanie v dôsledku antropogénneho, ako nám tvrdia šváby.

 

“Konkrétne sa to všetko prejavuje zvýšením vibrácií Zeme a tzv. šumových vĺn, znížením obežnej rýchlosti planéty…” No a mnoho, mnoho ďalších vecí. “… Vo všeobecnom otepľovaní Zeme (to je príčina skutočného otepľovania), “v prudkej dekoncentrácii ozónu v atmosfére, v celoplanetárnej eskalácii prírodných katastrof”. Geológovia skutočne zaznamenali prudký nárast zemetrasení, sopečných erupcií. “To všetko má vplyv aj na medzietnické konflikty. Pokiaľ ide o spoločnosť, vedie to k duševným poruchám obyvateľstva, vypuknutiu epidémií a hyperrastom všeobecnej úrovne imunitnej nedostatočnosti obyvateľov planéty. Neznáme choroby a úmrtia.

 

Kto je Smotrin? A čo je to za materiál? Na samom začiatku 80. rokov minulého storočia vzniklo na príkaz Andropova pri Rade ministrov a KGB ZSSR – Výskumné centrum “Rombus” (vojenská jednotka 52609 – SIC “Rombus”). V Markejevových románoch sa tento “Romb” objavuje pod názvom štruktúry “Kurzor”. Jej skutočný názov je však “Rombus”. A práve v tejto štruktúre pracoval Smotrin. Po rozpade ZSSR bol Rombus, ktorý predpovedal prírodné, človekom spôsobené a sociálne katastrofy, reorganizovaný na Nadáciu Geostratégia XXI. Niekomu sa však nepáčila činnosť fondu, ktorý v krátkom čase vykonal veľkú prácu. V roku 2002 sa teda fond nepodarilo opätovne zaregistrovať a jeho webová stránka bola opakovane zrušená. Avšak vďaka úsiliu nie ľahostajných a zodpovedných ľudí, ktorým záleží na svojej vlasti…

 

Veľká vďaka odo mňa a od ľudí vôbec! Podarilo sa mi obnoviť veľa vecí. Istý čas boli na webe zverejnené materiály, najmä správa pána Smotrina s názvom “Živly a katastrofy – hlavná hrozba pre planetárnu bezpečnosť Eurázie na prahu tretieho tisícročia”. Dozvedel som sa o nej z knihy Olega Markejeva “Nezaznamenaný faktor”, našiel som ju na internete a stiahol… Takže podľa Smotrina začiatkom 90. rokov vstúpila planéta do fázy predpremeny, t. j. globálnej cyklickej transformácie. A s tým súvisí aj nárast teploty vzduchu nad kontinentmi. Intenzívny prechod je podľa Smotrina od augusta 99. do konca prvej tretiny 21. storočia. Je to koniec aktívnej fázy cyklickej premeny. No a táto fáza sa úplne skončí v prvej tretine XXII. storočia, teda o 130 rokov. V ďalšom materiáli prečítam podľa môjho názoru najdôležitejšiu časť Smotrinovej správy. Opakujem však, že si ju môžete prečítať na internete. Pretože tí, ktorí zachránili obsah webovej stránky Geostratégia XXI, ju tam dali (http://geost-21.su/ru ).

Andrej Fursov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov