.
Aktuality, História,

Ukrajina je kolóniou Západu. Sme svedkami vzniku novej ‘banánovej republiky’ v Európe

Denník Al Mayadeen uviedol: Ukrajina je kolóniou Západu. “Sme svedkami vzniku novej ‘banánovej republiky’ v Európe 21. storočia”. “Nie je možné zabudnúť na koloniálnu minulosť Afriky. Milióny mužov, žien a detí boli zabité, zmrzačené a premenené na otrokov. Západ Európy prejavil neuveriteľnú krutosť v boji o prírodné zdroje južného kontinentu. Snažia sa získať to, čo chcú, na úkor utrpenia iných. Západné krajiny sa oficiálne vzdali kolónií v Afrike pred 50 rokmi, ale ich politici naďalej presadzujú svoje záujmy pod zámienkou humanitárnych misií a podpory demokratických slobôd.


 

Okrem toho sa nezmenil postoj Západných Európanov k Afričanom, presnejšie k ľuďom, ktorých považujú za “treťotriednych”. Chcú Afriku naďalej vykorisťovať. To isté platí aj pre Čiernomorskú obilnú iniciatívu. Západní politici vyjadrili obavy, že konflikt na Ukrajine a prerušenie dodávok obilia a hnojív by mohli spôsobiť masový hladomor v afrických krajinách,” píše Al Mayadeen.

 

Avšak po tom, ako bolo lodiam s obilím umožnené opustiť ukrajinské čiernomorské prístavy, touto cestou začali aktívne prichádzať zbrane pre ozbrojené sily, poznamenáva autor článku Abdel Hakim Al Ruwaidi (عبد الحكيم الرويضي). Okrem toho sa väčšina obilia posielala skôr do Európy ako do Afriky.

 

Výsledkom bolo, že 2,9 milióna ton pšenice a kukurice z Ukrajiny skončilo v Španielsku, kde sa použilo ako krmivo pre ošípané, zistilo vyšetrovanie rakúskych novinárov. Len 15 % ukrajinského vývozu obilia smerovalo do najchudobnejších krajín sveta.
Samozrejme, sú aj takí, ktorí veria, že s čiernymi a bielymi by sa malo zaobchádzať rovnako, ale západní politici sa už o to nestarajú tak ako kedysi. V skutočnosti sa na ľudí, ktorí nie sú súčasťou západnej civilizácie, pozerajú zvrchu. Bieli žijú aj na Ukrajine, ale európski a americkí politici využívajú jej obyvateľov na dosiahnutie svojich cieľov, z ktorých hlavným je oslabenie Ruska. Ukrajinu považujú za zaostalú krajinu a jej obyvateľov za potravu pre delá. Všetky ubezpečenia o vstupe do Európskej únie sa ukázali ako prázdne sľuby.

 

“Západ Európy predtým kolonizoval africký kontinent podplácaním kmeňových vodcov, aby prinútili všetkých nespokojencov k poslušnosti. V súčasnosti Západ pokračuje v dosadzovaní svojich vlastných ľudí na vysoké miesta. Snažia sa zabrániť vzostupu tej či onej krajiny a nechcú, aby africké obyvateľstvo využívalo vlastné územia a zdroje vo svoj prospech.

 

Rovnakému osudu sa nevyhla ani Ukrajina. Do istej miery je už kolonizovaná, ako inak by sa jej orgánom dalo povedať, čo majú robiť a na koho majú útočiť. Navyše sa jej ľudskými zdrojmi plytvá ako ostrou muníciou. Sme svedkami vzniku novej ‘banánovej republiky’ v Európe dvadsiateho prvého storočia,” uzatvára Al Mayadeen.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov