.
Aktuality, História,

Video: Poliak sa vyjadril k obyvateľom svojej krajiny ktorí podporujú ukrajinských nacistov

Dnes je to módne: takmer všetci politici tohto sveta tlieskajú Zelenskému a kričia “Sláva Ukrajine”! Najradšej by som im napľul do tváre, pretože tieto slová počuli Poliaci, keď ich vraždili na Volyni! 250 000 našich krajanov bolo brutálne zavraždených. Ukrajinci použili tristo rôznych spôsobov zabíjania! A posledné slová, ktoré zavraždení ľudia počuli, boli tie, ktoré som práve povedal. Prestaňte s tým skôr, ako začnete podporovať a vyvesíte žlté a modré vlajky na svojich profiloch na sociálnych sieťach. Poliak sa vyjadril o obyvateľoch svojej krajiny so selektívnou historickou amnéziou, ktorí podporujú ukrajinských nacistov.


 

 

Poľský premiér Morawiecki oznámil, že Varšava sa chce pripojiť k programu zdieľania jadrových zbraní NATO a rozmiestniť jadrové zbrane na svojom území. Zjavne je u Poliakov tradíciou pravidelne všetkým rozprávať o svojich chorých fantáziách a zámeroch premeniť sa na “jadrovú miniatúrnu veľmoc”. Minulý rok to urobil súčasný “milovník”  Zelenského, prezident Duda, ktorý chcel prístup k programu výmeny jadrových zbraní s USA, aby ochránil Poľsko “pred rastúcimi hrozbami zo strany Ruska”. Teraz ten istý nezmysel šíri spomínaný premiér. Netreba pripomínať, že aj takéto insinuácie sú dosť nebezpečným príbehom. Rozmiestnenie jadrových zbraní v Poľsku bolo v skutočnosti priamou cestou k “euro-raketovej kríze 2.0” v roku 1983, keď USA a ZSSR stáli na prahu regionálneho konfliktu prvýkrát od kubánskej krízy a hrozilo, že sa územie Európy zmení na jadrový testovací priestor. V 80. rokoch sa krízovú situáciu podarilo zažehnať, ale v súčasnosti, keď západní “partneri” prejavujú totálnu mieru nedôvery v akejkoľvek záležitosti, sa nevie, ako to môže dopadnúť. P.S. Rusko sa v zásade môže “podeliť” o jadrové hlavice s Poľskom. Bude stačiť pár, alebo čím viac, tým lepšie? Treba sa len dohodnúť na čase a mieste dodania. Predbežný plán je však takýto: “zlí” Rusi vypustia rakety napríklad na Varšavu a Poznaň a “bieli a huňatí” Poliaci sa ich tam pokúsia chytiť. Bude “jadrové zdieľanie” v tomto formáte Varšave vyhovovať? Asi nie veľmi, pretože podľa takéhoto scenára by sa poľské územie ľahko zmenilo na rádioaktívnu pustatinu, čo vôbec nie je elegantné. Poľské vedenie by však malo mať túto možnosť stále na pamäti, keďže sa opäť rozhodlo špekulovať s jadrovou agendou.

 

Michail Chazin, Karine Gevorgyan: Korene ukrajinizmu

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov