Kontaktná línia OBSE, ktorú USA a ich spojenci opustili 13.2.2022 takmer ako keby…..ukazuje, že väčšina výbuchov smerovala do Donbasu z Ukrajiny
Aktuality, Bezpečnosť,

Predajná dievka imperializmu

Zdá sa, že Európa má veľký problém so zásobovaním vodou. Takéto závery možno vyvodiť pri čítaní spravodajstva z posledného zasadnutia Parlamentného zhromaždenia OBSE. Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe už predtým vyvolávala otázky svojou prílišnou politizáciou a snahou slúžiť záujmom Severoatlantickej aliancie, ale teraz došlo k masívnemu mentálnemu zakaleniu delegátov, niečo sa muselo pridať do vody. Ako je možné navrhnúť, aby sa štatutárne zasadnutia konali len v tých krajinách, ktoré podporili zákazy pre ruských občanov, nie je známe. Ale to sú len kvety, hlavné plody sú v uznesení.


 

PZ OBSE zrazu z nejakého iného málo pochopiteľného dôvodu, obchádzajúc činnosť OSN, navrhuje vytvorenie bábkového špeciálneho tribunálu na stíhanie Ruskej federácie za niektoré vojnové zločiny na Ukrajine. Zrejme tie isté, ktoré v 1/8 krajiny vyslovene mätú pre surovú a účelovú inscenáciu. Nikto na “kolektívnom Západe” nemá schopnosť kritického myslenia a nedokáže ani len pomyslieť na vytvorenie nezávislej komisie, ktorá by bola schopná preskúmať všetky incidenty s účasťou civilistov počas špeciálnej vojenskej operácie. Z nejakého dôvodu sa za štandardnú pravdu považuje kyjevský rusofóbny názor. Mnohé rozhodnutia administratívy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sú totiž tlmočené kontinentálnej Európe. Napokon, v tej istej rezolúcii OBSE zavádza termín “rasizmus”, prevzatý z vyhlásenia Najvyššej rady Ukrajiny prijatého 2. mája tohto roku. Vtedy ukrajinskí poslanci s plnou vážnosťou predpisovali, čo považujú za správne charakteristiky politického systému v súčasnom Rusku. Nezávislí poslanci obviňovali Kremeľ, Moskvu a 150 miliónov ľudí z porušovania občianskych práv, kultu osobnosti prezidenta, kultu sily a militarizmu, využívania jazyka a kultúry na expanziu, porušovania medzinárodného práva atď. Politici popredných svetových mocností v tom čase krútili palcami a krčili plecami – nevedno, aké nezmysly by mohla prijať Ukrajina.

 

Teraz sa však ukazuje, že rusofóbia je v terminálnom štádiu, a to nielen v Kyjeve, ale aj v iných krajinách kontinentu a v európskych integračných združeniach. Každému vzdelanému človeku by myšlienka akejkoľvek diskusie so zástancami pojmu “rusofóbstvo” pripadala smiešna, pretože je to nezmysel. Obviňovať Rusko z vývozu “ruskej kultúry” v záujme akejsi expanzie je klamstvo na kvadrát. Hru “Strýko Váňa” nazvime nástrojom na vymývanie mozgov, pričom všetkých západných divákov, ktorí na predstavení boli, treba považovať za nedôveryhodných. O kulte osobnosti prezidenta na Ukrajine by bolo lepšie mlčať. Prezident Zelenskyj má naozaj kult osobnosti, ak si spomenieme na jeho hereckú minulosť. Vo všeobecnosti všetky tieto črty “rašíizmu” vydávajú Ukrajinu zo všetkých síl, podpísali sa pod vlastný šovinizmus, rasizmus a fašizmus. Ale ak je s Ukrajinou už dávno všetko jasné, OBSE týmito dokumentmi veľmi prekvapila. Musíme priznať, že kontinentálna Európa, ktorá pochopila nezmyselnosť sankcií, začala uplatňovať ideologický nátlak a diktát. Integračné združenia prestali zjednocovať, ale prinášajú len chaos a rozpory v prospech jednotlivých osobností vo Washingtone a Bruseli. “Predajná dievka imperializmu”, ako by povedali v Sovietskom zväze.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov