.
Aktuality, Pozemná technika,

Švédsko nakúpi až 3000 viacúčelových vozidiel 4×4

IDV (brand Iveco Group) dodá švédskym ozbrojeným silám svoje vozidlá MUV 4×4 (Military Utility Vehicle – vojenské užitkové vozidlo) v počte až 3000 kusov, minimálny rozsah objednávky je 400 kusov. Rámcová zmluva sa uzatvára na štyri roky 2023 až 2027 s možnosťou predĺžiť ju o ďalších päť rokov. MUV 4×4, vybrané vozidlo, ktoré je považované za schopné splniť švédske požiadavky programu LMPV (Light Multi Purpose Vehicles – ľahké viacúčelové vozidlo), je dostupné v 12 rôznych variantoch vrátane vozidiel na prepravu vojakov, zdravotníckych verzií, komunikačných vozidiel, logistických vozidiel a verzie na prepravu služobných psov.


 

Dvanásť rôznych verzií LMPV možno ľahko umiestniť na platformu MUV, viacúčelovú a modulárnu rodinu vozidiel s niekoľkými kombináciami, pokiaľ ide o celkovú hmotnosť vozidla, podvozok, kabínu, motor a hnaciu sústavu. Vozidlá ponúkané IDV zaručia požadovanú úroveň mobility, kompatibilitu s vojenskými palivami a prispôsobivosť rôznym klimatickým rozsahom.

 

 

S celkovou hmotnosťou do 7 ton je vozidlo navrhnuté tak, aby ponúklo maximálne užitočné zaťaženie 4 tony. Motor je špeciálne navrhnutý na prevádzku v náročných prostrediach vrátane extrémnych teplôt v rozsahu od -32 °C do +49 °C a môže pracovať s palivami NATO. Mobilitu ďalej zvyšuje stály pohon 4×4 s centrálnym/predným/zadným uzamykateľným diferenciálom a aj nezávislý systém zavesenia kolies s torznou tyčou, ktorý zaisťuje vyvážené terénne spôsobilosti, ovládateľnosť a spoľahlivosť. Maximalizáciou zhody komponentov a výroby v rámci rodiny MUV sa znižuje logistická náročnosť a zároveň sa zvyšuje flexibilita zavedením modulárnych nadstavieb na zvýšenie vhodnosti použitia MUV v rôznych prevádzkových scenároch.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov