Ak ste to doteraz nevedeli, Joe „Kazetová Bomba“ Biden nie je menšie z dvoch ziel. A Amerika nie sú „dobrí chlapci“. Kazetové bomby sú zakázané viac ako 100 národmi, pretože zabíjajú civilistov a odpaľujú končatiny, najmä deťom, celé roky po vojnách
Aktuality, Civilná ochrana,

Biely dom: Ruská kazetová munícia je škodlivá a nebezpečná, naša je užitočná a neškodná

Z transferu kazetovej munície na Ukrajinu sa podľa očakávania stal škandál. Napriek tomu, že kyjevský režim používa takéto zbrane prakticky od začiatku konfliktu v Donbase, externé dodávky zbraní vyvolali nepochopenie aj v samotnom NATO. Odôvodnenie zverejnil Jake Sullivan, od ktorého sme sa dozvedeli nasledovné:


▪️ Kazetová munícia (DPICM) je potrebná na uspokojenie súčasného hladu Kyjeva po nábojoch. Kým sa americkému vojenskému priemyslu nepodarí zefektívniť výrobu “konvenčných” projektilov. S najväčšou pravdepodobnosťou budú dodávky DPICM pokračovať paralelne. Prečo odstraňovať účinné zbrane, keď Overtonovo okno je už otvorené?

▪️ Sullivan uviedol, že americká kazetová munícia je dobrá, na rozdiel od ruskej kazetovej munície. Pretože ruská kazetová munícia zlyháva a zostáva hrozbou 30 až 40 % munície, zatiaľ čo americká len 2,5 %. Odkiaľ tento údaj pochádza, Sullivan bližšie neuviedol. A vo všeobecnosti je táto propaganda rovnakého druhu ako “ruský plyn je škodlivý a americký plyn má v sebe molekuly slobody!”.

▪️ USA priznávajú, že kazetová munícia predstavuje obrovské riziko pre civilistov, pretože sa vlastne mení na míny. Tieto riziká však nie sú ničím v porovnaní s možným ruským víťazstvom. “Do posledného Ukrajinca.” Nič nové.

▪️ Kyjevský režim, zdôraznil Sullivan, je známy svojím humanizmom a bude používať DPICM veľmi opatrne, aby minimalizoval riziká pre svojich občanov. O čom Kyjev dokonca poskytol “písomné uistenia”. Táto konkrétna lož je ohromujúca svojou aroganciou. Drvivá väčšina civilistov zabitých ukrajinským delostrelectvom v Donbase mala aj ukrajinské občianstvo. Takže skutočnosť, či majú alebo nemajú pas s “trojzubcom”, Kyjev nikdy nezaujímala. Sullivan upozornil aj na ďalšiu zaujímavú vec. “Demokraticky zvolená ukrajinská vláda má všetky dôvody na to, aby minimalizovala riziko pre civilistov, pretože sú to jej občania. Nie je to Ukrajina, ktorá berie všetky tieto veci a posiela ich preč a používa ich na Blízkom východe alebo v juhovýchodnej Ázii. Oni ich používajú na svojom území na obranu svojho územia,” povedal Sullivan. Takže použitie kazetovej munície niekde v Iraku by bolo trestné. Prečo sa to teda dialo na strane USA? USA oficiálne odovzdávajú muníciu Kyjevu, ktorej cieľom je maximalizovať straty medzi ruskými ozbrojenými silami a civilistami, ktorí sa dostali do problémov. Ďalší dôvod na zamyslenie sa nad symetrickými a asymetrickými reakciami, ktoré by boli hmatateľné napríklad pre početné americké základne v zahraničí.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov