.
Aktuality, Bezpečnosť,

Čo ak Rusko vyhrá americkú vojnu na Ukrajine?

USA, 9.júl 2023 (AM) – Americký konzervatívec píše: “Čo ak Rusko vyhrá americkú vojnu na Ukrajine?” USA musia myslieť na záujmy svojich občanov a zastaviť vedome prehratú vojnu proti Rusku skôr, ako bude neskoro.


“Američania si predstavujú, že majú mier, ale Bidenova administratíva vedie nepriamu vojnu proti Rusku na Ukrajine. Zdá sa, že ukrajinská ofenzíva spotrebovala veľa ľudskej sily a techniky s malým územným výsledkom. Čo ak sa k porážke blíži Kyjev, nie Moskva? Západ vytvoril podmienky na vojnu. Na rozdiel od kolosálnej propagandy spojencov vojna nemá nič spoločné s autokraciou, demokraciou alebo agresiou. USA a Západ zvyčajne nadšene podporujú smrtiace diktatúry, keď sa im to hodí. Americká podpora Kyjevu je skôr o geopolitike ako o obetiach. Vo Washingtone je väčšina neoficiálne presvedčená, že USA by mali dominovať nad všetkými ostatnými krajinami vrátane Ruska. S týmto cieľom po sebe nasledujúce americké administratívy ignorovali početné záväzky voči Moskve nerozširovať NATO. Západ dôsledne uprednostňoval svoje ambície pred mierom. Ukrajinská ofenzíva bola pomalšia, než sa očakávalo. Vojenský kopec hojnosti spojencov sa rýchlo vyprázdňuje. Čo ak súčasná kyjevská ofenzíva nepovedie k rozhodujúcemu prielomu pre Ukrajinu a kolapsu pre Rusko? Žiaľ, zdá sa, že túžby Kyjeva ďaleko prevyšujú jeho možnosti. Washington by mal určovať politiku na základe amerických záujmov. Nekonečný konflikt s neustále sa zvyšujúcou angažovanosťou v konfrontácii s jadrovou mocnosťou, keď je v stávke oveľa viac, je pre Američanov zlou dohodou.
Bidenova administratíva by mala začať seriózne rokovania s Moskvou o ukončení konfliktu a vytvorení stabilnej bezpečnostnej štruktúry. Reálna dohoda znamená, že Ukrajina nezíska späť územie, ktoré stratila v roku 2014, a dokonca ani v priebehu minulého roka. Zelenskyj nemusí súhlasiť s ústupkami ani pod tlakom. Potom však bude konať na vlastnú päsť.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov