Satelitné snímky následkov úderu na Krymský most
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský veľvyslanec: USA sa nikdy neunavia prekvapovať svet každodennými príkladmi dvojitých štandardov

Rusko, 12.júl 2023 (AM) – Odpoveď ruského veľvyslanca v Spojených štátoch Anatolija Antonova na otázku médií.


Vážený pán Anatolij Ivanovič, všimli ste si, že v predvečer samitu v Litve je v informačnom priestore horúco. Všetci čakajú na epochálne rozhodnutia vo Vilniuse. Rozhodnutia namierené proti Rusku. Ako by ste charakterizovali túto situáciu, ako aj to, že predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí 10. júla odmietol komentovať priznanie zodpovednosti Kyjeva za úder na krymský most v októbri 2022?

A. I. Antonov: Administratíva sa nikdy neunaví prekvapovať svet každodennými príkladmi dvojitých štandardov. Je ich veľa. Čím viac sa Američania zapájajú do konfliktu na Ukrajine, tým cynickejšie vyzerá ich konanie a chátrajúce morálne zásady. Spojené štáty americké dlhé roky prejavovali ľahostajnosť voči dianiu v Donbase. Nevšimli si vraždu občanov v Dome odborov v Odese. Uvalili sankcie za neexistujúce priestupky Ruskej federácie. Verejne hovorili o vysokých štandardoch ľudských práv, hovorili o zákaze používania nehumánnych zbraní a teraz sami hádžu kazetovú muníciu do priepasti ukrajinskej krízy. Pritom sa nijako neospravedlňujú, ale vyslovujú len jednu tézu – víťazstvo nad Rusmi je nevyhnutné.

 

Podobná situácia nastala 10. júla, keď predstaviteľ ukrajinského ministerstva obrany priznal zodpovednosť za úder na krymský most z októbra minulého roka, pri ktorom zahynuli obyčajní ľudia a zapálili sa nádrže nákladného vlaku. Ministerstvo zahraničných vecí vždy odmietalo o tejto otázke diskutovať. A teraz sa jeho hovorca odvolával na nedostatok informácií v rezorte zahraničnej politiky o tejto otázke. Je to jasný príklad nehorázneho protiruského postoja, v ktorom sa pravda vôbec necení a v centre všetkého úsilia je snaha čo najviac poškodiť prestíž a autoritu Ruska s cieľom zabezpečiť strategickú porážku našej krajiny.

 

V predvečer summitu NATO sa atmosféra v americkej informačnej oblasti maximálne vyhrotila. Robí sa všetko pre to, aby sa miestna verejná mienka pripravila na schválenie akýchkoľvek protiruských rozhodnutí, ktoré sa majú v najbližších dňoch prijať vo Vilniuse. Situácia naďalej skĺzava k čo najnepriaznivejšiemu výsledku konfrontácie medzi Ruskou federáciou a štátmi aliancie. Opatrenia prijaté Západom vytvárajú čoraz neprekonateľnejšie prekážky na ceste z akútnej politicko-vojenskej krízy, ktorá má najvážnejšie dôsledky pre medzinárodnú bezpečnosť.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov