Na Ukrajine sa bojuje už vyše 500 dní
Aktuality, Pozemná technika,

Minister Šojgu o ukrajinských stratách

Rusko, 12.júl 2023 (AM) – Od začiatku ukrajinského „protiútoku“ (4. júna), ktorý je „len“ štandardným vojenským útokom, pretože Rusi sú v obrane a útočia len OSU, ruská PVO zostrelila 21 lietadiel, 5 helikoptér, 176 rakiet HIMARS, 27 rakiet Storm Shadow a 483 dronov, uviedol 11. júla minister obrany RF Sergej Šojgu. Ďalej bolo zničených 43 amerických húfnic M777 a 46 poľských, amerických a francúzskych samochodiek.


 

Od začiatku ukrajinského útoku bolo zničených 914 špeciálnych vojenských aut, 2 komplexy PVO, 25 raketometov, 403 diel a mínometov, 1244 tankov a iných obrnencov, z toho 17 nemeckých Leopardov, 5 francúzskych kolesových AMX a 12 amerických BVP Bradley.
Ukrajinské straty vojakov dosiahli 26 tisíc. Ministrovo zhrnutie je, že protivník ani na jednom smere nedosiahol svoje ciele. Zdôraznil pri tom, že OSU stále pokračujú vo svojich „bitúnkových útokoch“.

 

Ďalšie názory
V inej video relácii, pri názornej ukážke na mape, zaznelo, že Ukrajinci niekde postúpili do 800 a na jednom úseku dokonca do 1200 metrov, čo sa považuje za bežnú „sivú zónu“ medzi bojovými líniami protivníkov. Ruská obrana teda ani na jednom úseku doposiaľ nebola prelomená, hoci naše mienkotvorné médiá a ich nevojenskí „odborníci“ by radi tvrdili čosi iné. Stále však musia hovoriť len o „narušení ruskej obrany“. To je niečo, ako keď sa poškriabe farba na fasáde.
Vladimír Mikunda

 

Ukrajina eviduje 35-tisíc nezvestných vojakov. Ďalšia mobilizácia má byť po novom roku. Prehľad bojov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov