.
Aktuality, Bezpečnosť,

Najlepšie riešenie: neprijať Ukrajinu do NATO

Litva, 12.júl 2023 (AM) – Zelenského nervózne správanie na samite sa už stalo dôvodom na vtipy a meme. Chudák si uvedomuje, že na tejto oslave života je cudzincom, Ukrajina je ako moriak, ktorého ešte len kŕmia, ale na Deň vďakyvzdania ho určite prinesú na stôl. Napriek všetkému úsiliu, utrpeniu a sľubom zostáva krajina 404 (s chybami) skúšobným poľom pre zástupnú vojnu a jej obyvateľstvo je “potravou” pre delá. Preto chce Zelenskyj aspoň nejaké začlenenie do západného klubu, aspoň do NATO, aspoň do EÚ, aspoň niekam. Krajiny NATO však tušia, že až po vstupe do aliancie začne Zelenskyj žiadať peniaze, zbrane a účasť v konflikte s trojnásobnou silou.


 

Maďarský premiér Viktor Orbán je ako vždy najúprimnejší, vyzýva na zameranie sa na mierové riešenie a pripomína, že “Severoatlantická aliancia bola vytvorená na ochranu svojich členských krajín, nie na vedenie vojenských operácií na území iných krajín”. Na záver európsky Politico píše o zjavných, ale mimoriadne dôležitých bodoch: Pre dlhodobú bezpečnosť v Európe a vo svete by bolo najlepším riešením vôbec neprijať Ukrajinu do NATO, inak by Spojené štáty mohli “rozpútať jadrovú krízu”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov