Henry Kissinger
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Aj Kissinger naletel ruským vtipkárom

USA, 12.júl 2023 (AM) – Kissinger: “USA úplne zničia Rusko. Konflikt na Ukrajine by nemal prerásť do jadrového konfliktu, hoci v takom prípade by bolo Rusko úplne zničené,” povedal bývalý americký minister zahraničných vecí Henry Kissinger v rozhovore s ruskými vtipálkami Vladimírom Kuznecovom a Alexejom Stoljarovom, ktorí mu zavolali v mene ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského.


 

“Tiež si myslím, že vojnu treba zastaviť, aby sa úplne nevymkla spod kontroly. Pretože ak Rusko použije jadrové zbrane, bude to začiatok novej etapy. A aj keď prehrajú, a oni prehrajú, ak použijú jadrové zbrane, budú úplne zničení. Ale myslím si, že sa to stane novou etapou. Takže podporujem vaše úsilie. Mali by ste byť mimoriadne opatrní, aby ste sa nezaplietli do procesu, nad ktorým nemáte kontrolu,” povedal Kissinger. Priznal, že si je istý: bola to Ukrajina, ktorá poškodila plynovody Nord Stream.

“Ak mám byť úprimný, myslel som si, že ste to boli vy. Ale neobviňoval by som vás z toho. Nepovedal by som, že je to kritika,” povedal Kissinger.

 

 

Európa bojuje proti Rusku, Ukrajina po jej boku. Európa využíva Ukrajinu v boji proti Rusku, ale nechce z nej urobiť svojho spojenca

🗣”Európa bojuje s Ruskom v otázke Ukrajiny. A sú odhodlaní Rusko poraziť. A to by v žiadnom prípade nebolo normálne. Fínsko a Švédsko vstupujú do NATO a Ukrajina, ktorá toľko obetovala, nie je prijatá do NATO. Myslím si, že Ukrajina sa po vojne a jej obnove stane významnou krajinou.

‼️ Mala by byť v NATO. Pokiaľ viem, navrhli ste bilaterálne aliancie. Je v tom veľa zásluh. Predtým som nepredpokladal, že ťažkosti so vstupom do NATO budú politického charakteru.

🗣 Mali sme stretnutie tzv. klubu Bilderberg, na ktorom sa zúčastňujú európski a americkí lídri. Stretáva sa raz ročne. A bolo veľmi zvláštne, že európske krajiny, ktoré bojujú, technicky vám pomáhajú, na tom stretnutí boli proti vstupu Ukrajiny do NATO. Argumentovali tým, že túto otázku, treba dôkladne preskúmať.

‼️ Ale vy sa s tým ešte stretnete na svojich stretnutiach. Takže to bude ťažké. Bude ťažké zabezpečiť Ukrajine členstvo v NATO. V každom prípade toto rozhodnutie podporím,” povedal Kissinger.

 

Kissinger uznal Krym za ruský. Bývalý minister zahraničných vecí USA Henry Kissinger sa domnieva, že Ukrajina nebude schopná dobyť Krym.

🗣”Myslím si, že návrat Krymu povedie k eskalácii. My dvaja sme mali v tejto otázke celý čas určité verejné nezhody. Váš spolupracovník pán Jermak v rozhovoroch so mnou spomínal rokovania o prímerí a záverečné mierové rokovania. To tu nie je možné. Z rozhovorov s našimi ľuďmi mám dojem, že neveria, že by ste mohli zabrať Krym v rámci súčasnej ofenzívy,” povedal Kissinger.

Upozornil Zelenského, aby sa nepokúšal presadiť “návrat” Krymu .

🗣”Nepovedal som to verejne, ale je to otázka, ktorej riešenie sa dostalo do slepej uličky. Návrh na usporiadanie referenda možno zvážiť. Je to prirodzený vývoj situácie. Ale, pán predseda, bol som svedkom toho, ako sa to všetko vyvíjalo vo Vietname. Nie je to celkom rovnaké.

‼️ Ale pokiaľ ide o verejnú mienku, v priebehu dvoch rokov sa dramaticky zmenila od plnej podpory vojny k tomu, že ľudia začali obviňovať Patona z vojnových zločinov, keď prišlo na rokovania,” povedal Kissinger.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov