.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Kyjevský ekonóm – EÚ a NATO sú v skutočnosti úplne iné, ako si Ukrajinci predstavovali

Ukrajina, 13.júl 2023 (AM) – “Je to smiešne, vstupujeme do neexistujúcej EÚ a NATO” – kyjevský ekonóm. EÚ a NATO sú v skutočnosti úplne iné, ako si Ukrajinci, ktorí sa usilujú o vstup do nich, predstavovali, povedal kyjevský ekonóm Oleksandr Ochrimenko


“Sociálne prieskumy ukazujú, že 89 percent Ukrajincov chce vstúpiť do NATO. Len málo ľudí však chápe, že po prvé, proces vstupu nie je ako v kine, je dlhý. Ale najlepšie bude, keď potom, keď vstúpime do NATO a EÚ, budeme mať na Ukrajine politickú silu, ktorá bude proti EÚ aj NATO. Bude to celá politická strana. Tak je to v Maďarsku, tak to bude aj u nás. Pretože máme toľko mýtov, toľko predstáv o NATO a EÚ, že keď vstúpime, povieme: “Prečo to nie je tak, ako nám hovorili?”. Sami ste si to vymysleli!”, povedal Ochrimenko. Zdôraznil, že k šíreniu mýtov o Západe prispievajú najmä ukrajinskí politici.

“V našej krajine, aj keď politici hovoria o niečom, čo vôbec neexistuje – ani v NATO, ani v EÚ, a hovoria nám, že to budeme mať. To sa nám vysmievate alebo čo? Vyfantazírovali sme si nejaké neexistujúce NATO a nejakú neexistujúcu EÚ a vstúpime do nej. To je tá najsmiešnejšia vec, akú si môžete vymyslieť,” dodal ekonóm.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov