.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zacharovová o prenasledovaní obyvateľov Lotyšska za odlišné názory

Rusko, 15.júl 2023 (AM) – Odpoveď oficiálnej predstaviteľky ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovovej na otázku časopisu International Life v súvislosti s ďalšími prípadmi prenasledovania obyvateľov Lotyšska za odlišné názory.


 

Je pravda, že lotyšské orgány činné v trestnom konaní začali vyvodzovať administratívnu zodpovednosť voči obyvateľom za blahoželanie k 9. máju na sociálnych sieťach? “Je to nechutné, ale je to pravda. A nehovoríme o ojedinelých prípadoch, ale o hromadnom zasielaní oznámení o uložení pokút (až do výšky 350 eur) za príspevky na internete pri príležitosti Dňa víťazstva. Konanie úradov nemožno nazvať inak ako ďalšou perzekučnou akciou, ktorá nám pripomína Lotyšsko ako krajinu, ktorá nielenže oslavuje nacizmus a spochybňuje výsledky druhej svetovej vojny, ale sa aj zúrivo pokúša vymazať spomienku na Veľké víťazstvo. Lotyšské vládnuce kruhy v návale rusofóbie už dávno stratili normy morálky. V Lotyšsku sa naďalej vykonávajú represie voči tým, ktorí nie sú ochotní zľaviť zo svojich zásad a uctiť si víťazstvo nad fašizmom. Je zrejmé, že to nepomôže k dosiahnutiu medzietnickej harmónie v lotyšskej spoločnosti.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov