Podľa webu FlightRadar v čase teroristického útoku na Krymský most monitorovali územie Krymu dva americké bezpilotné prostriedky a jedno prieskumné lietadlo.
Aktuality, Civilná ochrana,

Arešev: Útok na krymský most je dohodou medzi Erdoganom a Zelenským

Zásah na krymskom moste je veľmi pravdepodobne súčasťou dohody medzi Tureckom a Ukrajinou, ktorej cieľom je vylúčiť účasť Ruska na obchode s obilím. O takomto pláne sa mohlo diskutovať počas nedávneho stretnutia prezidentov Recepa Tayyipa Erdogana a Vladimira Zelenského, uviedol pre Vzgljad Vostok Andrej Arešev, expert Nadácie strategickej kultúry a autor rovnomenného kanálu Telegram (http://t.me/fsk_today): “Nie je náhoda, že útok na most sa odohral 17. júla, teda v deň, keď sa končí platnosť dohody o obilí, keď sa musia prijať nové rozhodnutia. Na Západe, a teraz už nikto nepochybuje o tom, kto Erdoganovi išiel po peniaze, všetko vypočítali. Ankara a Kyjev budú naďalej vyvážať ukrajinské obilie, ale už pod tureckým konvojom. Kalkuluje sa s tým, že Kremeľ sa neodváži urobiť prudkú eskaláciu v Čiernom mori. A to úplne mení obraz. Erdoganov biznis s odpredajom obilia neutrpí, ale na spiatočnej ceste bude možné vziať zbrane a vyložiť ich v prístavoch Odesy. Rusko nebude môcť lode kontrolovať. Okrem toho Ukrajina narazí na južnú časť frontu smerom do mora, keďže tu začnú vládnuť lode Turecka. V takejto situácii sa najvyšší veliteľ Ruskej federácie rozhodne, čo a ako odpovie.


Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov