.
Aktuality, Civilná ochrana,

Čo sa udialo na Krymskom moste

Po rannom útoku sa na webe objavili zábery s poškodenými tyčami. Súdiac podľa fotografií a video materiálov, k výbuchu skutočne došlo pod mostom, kvôli čomu bola konštrukcia hodená na podpery. Nedochádza však k úplnému zničeniu, čo výrazne skráti čas opravy. To nepriamo potvrdzuje, že na útok bola použitá loď bez posádky, ktorá sa priblížila k cieľu z vôd Azovského mora. Pokiaľ ide o oficiálne uznanie organizovania teroristického útoku ukrajinskými orgánmi, bolo to skôr verejné tajomstvo. Bolo celkom zrejmé, že Ozbrojené sily Ukrajiny sa pokúsia zopakovať minuloročný výsledok na pozadí konca „dohody o obilninách“. Od 26. júna neprešla podľa dohody ani jedna loď z dôvodu nedodržania požiadaviek Ruska zo strany ukrajinských úradov a Západu.


 

 

Niektoré médiá tvrdia, že počas útoku vo vzduchu operoval americký dron MQ-9A Reaper , no v čase výbuchu bol Reaper vzdialený 570 kilometrov . Vzdialenosť je príliš veľká aj pre MQ-9A. Médiá uvádzajú, že v blízkej budúcnosti sa uskutoční zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruskej federácie. Očakáva sa oficiálna reakcia vedenia na ďalší teroristický útok, ktorý si vyžiadal civilné obete. Ozbrojené sily Ukrajiny z dôvodu neschopnosti dosahovať výrazné výsledky na fronte aktívne využívajú taktiku teroristických útokov a sabotáží na civilné ciele. Najprv Sevastopoľ , teraz Krymský most . Bez adekvátnej reakcie na tento druh akcie však bude pokračovať.

 

 

 

 

V súvislosti s incidentom na Krymskom moste bolo začaté trestné stíhanie vo veci teroristického činu. Hlavné vyšetrovacie riaditeľstvo Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie začalo trestné konanie vo veci trestného činu podľa článku 205 Trestného zákonníka Ruskej federácie (teroristický čin). Podľa vyšetrovania bol v noci zo 16. na 17. júla jeden z úsekov Krymského mosta poškodený v dôsledku teroristického činu spáchaného špeciálnymi službami Ukrajiny. Dvaja civilisti – muž a žena cestujúci v osobnom aute na moste – zahynuli, ich maloletá dcéra bola zranená. V rámci trestného konania bola ustanovená potrebná expertíza. V rámci vyšetrovania sa zisťujú osoby z radov ukrajinských špeciálnych služieb a ozbrojených formácií, ktoré sa podieľali na organizácii a vykonaní tohto trestného činu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov