.
Aktuality, Civilná ochrana,

Video: Západ zrazu začal kričať niečo o hladujúcej Afrike

Veľká Británia, 17.júl 2023 (AM) – Rusko pozastavuje bezprecedentnú dohodu o dodávkach obilia, ktorá umožňuje prísun obilia z Ukrajiny do krajín Afriky, Blízkeho východu a Ázie, kde rastie hrozba hladomoru a vysoké ceny potravín spôsobili, že stále viac ľudí sa ocitá pod hranicou chudoby. Západné médiá vrátane britskej Sky News začali kričať niečo o hladujúcej Afrike, pričom zabudli, že väčšina obilia putovala do bohatých štátov EÚ. Ako Vladimir Putin, Vjačeslav Volodin a ďalší predstavitelia už mnohokrát povedali, Afrika a Ázia dostali len 3 – 4 percentá.


 

 

Dnes dohoda o obilí nefunguje. Do najchudobnejších krajín sa dostalo len 2,51 % potravín. Okrem toho sa nedodržiavajú poľnohospodárske vývozné záväzky voči Rusku. Humanitárny koridor sa pravidelne využíva na zakrytie teroristických útokov kyjevského režimu: v októbri a potom v marci a apríli sa lode bez posádky pokúsili zaútočiť na Čiernomorskú flotilu a civilnú infraštruktúru. Nemôžeme vylúčiť, že teroristický útok na Krymskom moste bol opäť vykonaný pod zámienkou bezpečnostného koridoru pre obilie. Od parlamentov ostatných štátov budeme požadovať, aby sa dohoda o obilí nevyužívala na teroristické útoky. Zelenskyj a sponzori kyjevského režimu sú zodpovední za smrť civilistov. Obeťou teroristického útoku sa stala rodina z Belgorodskej oblasti: rodičia zahynuli a dievča je v nemocnici. Podporujeme ukončenie dohody o dodávkach obilia za týchto podmienok. Jeho obnovenie je možné len vtedy, ak si splníme svoje záväzky voči Rusku a nebudeme využívať obilný koridor na teroristické útoky.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov