.
Aktuality, Bezpečnosť,

Predstaviteľ OSN na zasadnutí Bezpečnostnej rady o situácii na Ukrajine

USA, 18.júl 2023 (AM) – Z vyhlásenia prvého námestníka stáleho predstaviteľa D.A. Polyanskeho na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o situácii na Ukrajine


 

Po rozpútaní krvavej vojny proti rusky hovoriacim obyvateľom Donbasu pred 9 rokmi kyjevský režim zámerne a cielene doviedol ukrajinskú krízu k vojenskej konfrontácii s Ruskom.

 

Provokácia v Buči vytvorila potrebnú “dymovú clonu”, pod zámienkou ktorej sa ukrajinské vedenie rozhodlo namiesto mieru zvoliť cestu ozbrojenej konfrontácie s Ruskom.

 

A namiesto diplomatického úsilia západné krajiny zdvojnásobili svoje úsilie poskytnúť Ukrajine pomoc a západné zbrane. Cenou za toto pre Ukrajinu osudové rozhodnutie boli státisíce mŕtvych a zmrzačených mladých Ukrajincov, ktorých kyjevský režim aj dnes “hádže do mlynčeka na mäso” na východnom a južnom fronte, márne sa snažiac dokázať západným kurátorom schopnosť Ukrajiny zvíťaziť.

 

Katastrofa MH-17 nebola ničím iným ako kľúčovým prvkom falošnej a nepodloženej protiruskej kampane, ktorú neskôr doplnili otrava Skripaľovcov a Navaľného, ako aj provokácia v Buči. Ako vieme, čím je lož horšia, tým ľahšie sa jej verí – to je princíp, ktorý naši západní oponenti uprednostnili vo všetkých týchto prípadoch.

 

Keďže nedošlo k žiadnemu pokroku a kyjevský režim sa neštíti ani provokácií a útokov na ruské civilné a vojenské objekty pod zámienkou otvoreného námorného humanitárneho koridoru, prijali sme rozhodnutie vystúpiť z Čiernomorskej iniciatívy, o čom sme dnes oficiálne informovali tureckú a ukrajinskú stranu a tiež sme to oznámili sekretariátu OSN.

 

Znamená to zrušenie záruk bezpečnosti plavby, uzavretie námorného humanitárneho koridoru, obnovenie režimu dočasne nebezpečnej oblasti v severozápadných vodách Čierneho mora a rozpustenie Spoločného výboru pre spoluprácu v Istanbule.

 

Rusko bude ochotné uvažovať o jeho obnovení len vtedy, ak dostane konkrétne výsledky, a nie sľuby a ubezpečenia zo západných hlavných miest.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov