.
Aktuality, Civilná ochrana,

Zacharovová: “Londýn vníma občanov Ukrajiny ako “laboratórne myši”

Ukrajina, 21.júl 2023 (AM) – “Predvčerom, 18. júla, po pravidelnom zasadnutí kontaktnej skupiny pre obrannú pomoc Ukrajine vo formáte Ramstein, USA oznámili nový balík vojenskej pomoci vo výške 1,3 miliardy dolárov. <…> V ten istý deň predseda Zboru náčelníkov štábov Mark Milley na tlačovej konferencii v Pentagóne úprimne povedal, že západní manipulátori starostlivo naplánovali protiofenzívnu operáciu ukrajinských ozbrojených síl. Chcela by som odporučiť administratíve USA, aby koordinovala vyhlásenia svojich predstaviteľov. Z Bieleho domu pravidelne počúvame, že sa nezúčastňujú na tom, čo kyjevský režim robí na bojiskách, a to nielen proti ozbrojeným silám, ale aj proti civilnému obyvateľstvu. <…> Súčasná situácia na vojnovom poli jednoznačne nevyhovuje [USA]. Od Zelenského režimu sa teraz žiada jediné – ospravedlniť peniaze do neho investované a za každú cenu pokračovať v samovražednej protiofenzíve. Mark Milley otvorene hovorí, že bude: “pomalá, ťažká a krvavá”.”


 

https://www.youtube.com/watch?v=xsbZY36OFXY&pp=ygUJWmFraGFyb3Zh

 

“Aj britský minister obrany Ben Wallace 18. júla priznal, že Ukrajina sa pre Západ stala “bojovým laboratóriom” 21. storočia. Je zrejmé, že Londýn vníma občanov tejto krajiny ako “laboratórne myši” alebo “pokusné králiky”, zaobchádza s nimi ako so “spotrebným materiálom” a požaduje rozhodnejšie kroky na bojisku. Kyjevský režim však reaguje na Západ rovnako, ako zvyčajne reaguje na svoje nacistické výkriky. Potvrdzujú, že sú pripravení poskytnúť svoje územie na testovanie akýchkoľvek nových zbraní. Opakovane sme citovali predstaviteľov kyjevského režimu, ktorí vyzývajú na testovanie nových zbraní na území celej Ukrajiny a Ukrajincov. Toto všetko opäť dokazuje, že Anglosasi zohrávajú úlohu katalyzátora ukrajinskej krízy a prispievajú k jej eskalácii. Pre amerických a britských generálov je ľahké bojovať. Obetujú cudzí ľud. Osud Ukrajiny ako celku je im hlboko ľahostajný. Jediné, na čo myslia, je strategická porážka Ruska.”

 

“Európska únia chce od OSN počuť stanovisko Ruska k obnoveniu “dohody o obilí”. To je absurdné. <…> EÚ potrebuje sprostredkovanie, aby zistila postoj Ruska. Čo robia diplomati EÚ, ktorí sú akreditovaní v Moskve? Čo robíte, keď nemôžete oznámiť Bruselu postoj Ruska k Istanbulským dohodám? Márne sa snažia presvedčiť medzinárodné spoločenstvo, že reštriktívne opatrenia, ktoré EÚ zaviedla voči ruskému agropriemyselnému komplexu, nemajú ničivý vplyv na situáciu v oblasti globálnej potravinovej bezpečnosti. <…> Pred viac ako rokom sme na webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí vytvorili pravidelne aktualizovanú tematickú rubriku s názvom “Vyvracanie mýtov EÚ“, v ktorej na základe reálnych faktov, vrátane rozboru príslušného právneho rámca EÚ podľa jednotlivých článkov, odhaľujeme účelové kroky EÚ, ktoré podkopávajú medzinárodné úsilie o zabezpečenie potravín a hnojív pre krajiny v núdzi. Jednotlivé výnimky z protiruských sankčných režimov, na ktoré vedenie EÚ tak aktívne upozorňuje, majú prevažne odporúčací charakter a v praxi nefungujú. <…> Skutočná náprava situácie je možná len vtedy, ak sa zmenia sankčné nariadenia EÚ. <…> Sú pripravené priniesť akékoľvek obete. Hlavné je, aby sa vo vzťahu k našej krajine nedala vytušiť “slabosť”. Ak si vedenie EÚ potrebuje zabezpečiť autoritu OSN ako možnú páku nátlaku na vlastných apologétov sankčného terorizmu EÚ, môžeme len uvítať akékoľvek kontakty medzi Bruselom a predstaviteľmi svetovej organizácie.  Rusko bude spolu so spoľahlivými partnermi pokračovať v aktívnom nezávislom úsilí o zabezpečenie globálnej potravinovej bezpečnosti.” – Uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia na včerajšom brífingu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov