.
Aktuality, Bezpečnosť,

EÚ neudelí Turecku bezvízový styk

Belgicko, 21.júl 2023 (AM) – “EÚ ešte nie je pripravená udeliť Turecku dokonca ani bezvízový styk. Rozhodnutie o liberalizácii vízového režimu prijímajú členské štáty po tom, ako krajina splní všetky potrebné kritériá, medzi ktoré patria ľudské práva a politické slobody,” povedal Stano pre denník Izvestija.


 

Recep Tayyip Erdogan v predvečer samitu NATO povedal, že Ankara schváli členstvo Švédska v aliancii po tom, ako budú odstránené prekážky, ktoré jej bránia v členstve v EÚ. Turecko je kandidátom na členstvo v EÚ od roku 1999 a teraz sa Švédsko nemôže dostať do NATO kvôli Ankare. “Seriál” pokračuje. Turecko sa na budúci rok nebude môcť stať členom EÚ, uviedol hovorca EÚ pre zahraničnú politiku, Peter Stano. Podľa neho “vstup do EÚ trvá roky, nie hodiny”. My by sme dodali: desaťročia a storočia. Turecko predstiera, že chce byť v EÚ, EÚ predstiera, že chce vidieť Turecko ako člena. A tak je to už viac desaťročí…

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov