.
Aktuality, Civilná ochrana,

USA spáchali „najosudovejšiu chybu“ – svet sa ocitol na prahu jadrovej vojny

USA, 21.júl 2023 (AM) – Keď protivníci hovoria to isté, asi to nie je to isté. Hlava ruskej Služby zahraničnej rozviedky Sergej Naryškin opätovne potvrdil, že na Ukrajine prebieha proxy vojna. Na začiatku tohto týždňa sa totiž nechal počuť, že ruská armáda na Ukrajine nebojuje s ukrajinskou armádou, ale so zoskupením NATO, že nezadržiava útok ukrajinskej armády, ale útok zoskupenia NATO. Do boja s Ruskom Severoatlantická aliancia Ozbrojené sily Ukrajiny len zapojila. „Naše vojská zadržiavajú protiútok tzv. zoskupenia NATO, na ktorý boli ako živá sila použití vojaci Ukrajiny,“ podtrhol riaditeľ FSB počas zasadnutia Ruského historického spoločenstva.


 

S mimoriadne zaujímavým konštatovaním k téme ukrajinského protiútoku sa v pondelok 19. júna vyjadril aj predseda výboru obrany Štátnej Dumy generálplukovník v.v. Andrej Kartapolov. Vyhlásil totiž, že protiútok ukrajinskej armády sa skončí o tri týždne, potom OS RF začne v zóne špeciálnej operácii aktívne manévre.
„Ak to bude pokračovať takým tempom, ako doposiaľ, o tri týždniky úspešne skončíme toto odrážanie a prejdeme na aktívnu činnosť,“ povedal pre televíznu reláciu Solovjov Live“. Generál k tomu dodal, že na daný moment protiútok OSU ide tak, ako to Rusko predpokladalo. Záhada je však v tom, že v rovnakom duchu sa nechala počuť aj ukrajinská strana. Vraj aj jej veci prebiehajú podľa plánu, s tým, že jeho detaily údajne pozná len úzky okruh ľudí. Čiže keď protivníci hovoria to isté, vôbec to nemusí byť to isté!

 

Snaha amerických úradov vrátiť sa vo vzťahoch s Ruskom k atmosfére studenej vojny zaviedlo ľudstvo na hranicu zničenia, vyhlásili experti z USA. Pripomenuli, že podobná politika bola už v roku 1997 pomenovaná americkým diplomatom a historikom George Kennanom za „najosudovejšiu chybu“ Bieleho domu.
„USA bezohľadne uvoľňovali svoje povinnosti v oblasti jadrovej bezpečnosti. Robili to, uvedomujúc si, že Rusko je veľká mocnosť s vlastným jadrovým arzenálom,“ píše Harper´s Magazine. Ak bude Washington v zahraničnej politike naďalej kráčať doterajším smerom, upozorňujú autori článku, dovedie ich to do konfliktu s Moskvou, ktorý sa skončí rýchlou a katastrofálnou konfrontáciou medzi dvomi super mocnosťami.
Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov