.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nočný videopozdrav Wagnerovcov Prigožina a Utkina z Bieloruska

Rusko, 21.júl 2023 (AM) – Ďalšie vystúpenie Prigožina a Utkina-“Wagnera” pre ľudí na seba nenechalo dlho čakať. Tentoraz nočný “videopozdrav” prišiel z Bieloruska, z jedného z Wagnerových poľných táborov, kam sa PMC presťahovala z Ruska. Video bolo natočené vonku, takže obraz ani zvuk nie sú veľmi kvalitné.


 

“Zdravím vás, chlapci! S radosťou vás všetkých vítame! Vitajte v bieloruskej krajine! Bojovali sme čestne! Veľa sme urobili pre Rusko! To, čo sa teraz deje na fronte, je hanba, na ktorej sa nemusíme podieľať. A počkajte na chvíľu, keď sa budeme môcť naplno ukázať. Preto bolo rozhodnuté, že ešte nejaký čas zostaneme tu v Bielorusku. Počas tohto času urobíme, a som si tým istý, z bieloruskej armády druhú armádu na svete. A ak to bude potrebné, postavíme sa za ňu v prípade, že to bude potrebné.”

“Chcel by som všetkých požiadať, aby venovali maximálnu pozornosť tomu, že Bielorusi nás stretli nielen ako hrdinovia, ale aj ako bratia. Správajme sa k nim (Bielorusom) rovnako, ako k bratom. Ďalej sa pripravme, zdvihnime svoju úroveň a vydajme sa na novú cestu – do Afriky, a možno sa do Operácie vrátime v okamihu, keď si budeme istí, že nebudeme nútení hanbiť sa za seba a svoje skúsenosti. No a teraz slovo Veliteľa, toho, ktorý nám dal meno “Wagner”.

 

 

 

Dmitrij Utkin – “Wagner”: “Áno, ak to niekto nevie, ja som ten “Wagner”. Väčšina z vás ma pozná. Väčšinu z vás poznám ja osobne. Chlapci, veľmi pekne vám ďakujem. Máte pred sebou novú etapu. Nie je to koniec, je to len začiatok najväčšej práce na svete, ktorá bude čoskoro hotová. Vitajte v pekle.”

 

 

Ministerstvo obrany Bieloruska odhalilo miesto natáčania. Podľa tlačovej služby ministerstva PMC Wagner spolu s Ozbrojenými silami Bieloruska tento týždeň nacvičujú bojové úlohy na Brestskom cvičisku. Bieloruská “VoenTV” o tom natočila reportáž. Politológ Sergej Markov upozornil na to, že v prejavoch oboch “vodcov” Wagnera nepadlo ani jedno slovo proti ruskému prezidentovi Putinovi.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov