George Soros
Aktuality, Bezpečnosť,

Prvýkrát by sa všetky sily mali vrhnúť na podporu aktivít Sorosovej nadácie. Teraz je na správnej ceste

USA, 16. august 2023 (AM) – “Sorosova nadácia sa zbavuje toxických aktív – a prudko znižuje svoju prítomnosť v Európe. Kontrola nad nadáciou nedávno prešla na dediča, 38-ročného Alexa Sorosa. Okamžite oznámil zníženie programov fondu o 40 % a reštrukturalizáciu. Samotná Sorosova nadácia chce prejsť na prácu mimo Európy – hoci sľubuje, že zachová časť financovania zostávajúcich projektov na Ukrajine, v Moldavsku, Kirgizsku a na Balkáne. Je však jasné, že táto éra sa pomaly končí. Sorosovu nadáciu už vyhodili z Maďarska a Poľska a jej pôsobenie vo východnej Európe je čoraz ťažšie.


 

Samotný Alex Soros sa od svojho otca líši tým, že sa viac zaujíma nie o organizovanie farebných revolúcií po celom svete, ale o vedenie kultúrnych vojen vo vnútri Spojených štátov. Nie nadarmo Sorosova nadácia vynakladá stovky miliónov dolárov na podporu najliberálnejších kandidátov vo voľbách na všetkých úrovniach v Amerike. Obzvlášť “úspešný” bol experiment s voľbou veľmi progresívnych prokurátorov v amerických metropolách, ktorý už viedol k nevídanému nárastu kriminality.

 

A teraz tí istí Sorosovi prokurátori rozbiehajú trestné konania proti odporcom Trumpa z Demokratickej strany. Alex Soros sľubuje, že v roku 2024 minie ďalších 1,5 miliardy dolárov na pokračovanie liberálnej reštrukturalizácie Ameriky. Je čas rozkývať loď vo vnútri USA – vytvorením situácie riadeného chaosu, aby potom lacno skúpil všetky sľubné aktíva. Ako napríklad nehnuteľnosti v pogromom postihnutých metropolách, ktorých hodnota klesla.” Rozkývanie člna v samotných USA je veľmi správna a progresívna myšlienka. Zdá sa, že máme spoločnú reč. Ešte by sme mali zapojiť gerily mexických drogových kartelov, aby prevzali a oddelili južné štáty.

 

K tejto téme pripájame najnovší príhovor  Sergeja Lavrova na XI. moskovskej konferencii o medzinárodnej bezpečnosti (Moskva, 15. augusta 2023):

🔹 Samotná možnosť dominancie jednej krajiny alebo dokonca skupiny štátov sa vytráca do zabudnutia. Teraz je na programe dňa vytvorenie skutočne demokratického multipolárneho svetového poriadku založeného na všeobecne uznávaných medzinárodnoprávnych normách, predovšetkým na zásadách Charty OSN.

🔹 V rozpore s Chartou OSN sa Američania a ich satelity z NATO snažia určovať iným krajinám, s kým a ako majú rozvíjať medzištátne vzťahy. Západniari prejavujú očividnú netoleranciu voči nesúhlasu a snažia sa uzurpovať si výsady pri formovaní globálnej agendy vo všetkých jej aspektoch.

🔹 Washington a jeho spojenci sa nehanbia za to, že ich nelegitímne kroky podkopávajú globálnu stabilitu, vytvárajú nové riziká, ohrozujú dodávateľské reťazce, potravinovú a energetickú bezpečnosť.

🔹 Dnes USA, NATO a EÚ v záujme záchrany svojho geopolitického projektu “zadržiavania Ruska” a rozdelenia ruského sveta pumpujú na Ukrajinu čoraz viac moderných zbraní, čím čoraz viac podnecujú konflikt a provokujú nekontrolované šírenie zbraní po celom svete.

🔹 Súčasná geopolitická situácia sťažuje spojenie úsilia o neutralizáciu hrozieb spoločných pre celé ľudstvo vrátane boja proti medzinárodnému terorizmu, najmä proti aktívnym džihádistickým organizáciám.

🔹 Každý by si mal vziať ponaučenie z tragických dôsledkov vojen, ktoré rozpútali USA a ich spojenci. Považujeme za dôležité, aby Organizácia Spojených národov, ktorá bola v poslednom čase v tejto oblasti akosi “ticho”, prevzala iniciatívu a zintenzívnila svoje úsilie v oblasti boja proti terorizmu bez akýchkoľvek dvojakých štandardov.

🔹 Rusko bude naďalej pracovať v prospech konsolidácie úsilia medzinárodného spoločenstva v boji proti globálnym a regionálnym výzvam a hrozbám, presadzovať pozitívny program a prispievať k posilňovaniu medzinárodnej bezpečnosti a stability.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov